Ujęcia wiosny cudne , czuję zapach kwitnących drzew
Ogródek AGNESS- wspomnienia
-
majorowa
- 500p

- Od: 7 cze 2011, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS- wspomnienia
Ja taka zajęta a tu takie piękności mi umykają
Mam nadzieję że z wiosną i wy nie będziecie miały za dużo czasu żeby wstawia zdjęcia to zdążę je obejrzeć
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuś
a ja mam nadzieję upolować jakieś pełne ciemierniki....one wszystkie są takie piękne, mam nadzieję, ze w tym roku wreszcie wszystkie zakwitną....
Grażynko, już niedługo....jak tylko cieplutko się zrobi, to wszystko ruszy pełną parą
Joluś, tak kolorowe wspomnienia zimą to wspaniała sprawa
Martuś u mnie drzewka tylko owocowe, inne choć piękne niestety odpadają bo ogród malutki, a tak i pięknie i pożytecznie
Nie słyszałam o tym podcinaniu korzeni bzom
.....po takim zabiegu ma lepiej kwitnąć???
Martuś Shirall mam nadzieję, ze Twój bez przetrwa zimę bez szwanku i już pokaże swoje kwiatuszki w tym roku
Izuś nawet sobie tego nie wyobrażam, że mogą zniknąć zdjęcia....
Świeczki wreszcie dziś zamówiłam i to hurtowo od razu
...jak się skończą to w ruch pójdą i podgrzewacze
Gosiu na wstawianie zdjęć i Forum zawsze musi być czas....tak, ze na razie wspomnienia, a niebawem bieżące piękne widoczki
Wiosenny misz-masz

Grażynko, już niedługo....jak tylko cieplutko się zrobi, to wszystko ruszy pełną parą
Joluś, tak kolorowe wspomnienia zimą to wspaniała sprawa
Martuś u mnie drzewka tylko owocowe, inne choć piękne niestety odpadają bo ogród malutki, a tak i pięknie i pożytecznie
Nie słyszałam o tym podcinaniu korzeni bzom
Martuś Shirall mam nadzieję, ze Twój bez przetrwa zimę bez szwanku i już pokaże swoje kwiatuszki w tym roku
Izuś nawet sobie tego nie wyobrażam, że mogą zniknąć zdjęcia....
Świeczki wreszcie dziś zamówiłam i to hurtowo od razu
Gosiu na wstawianie zdjęć i Forum zawsze musi być czas....tak, ze na razie wspomnienia, a niebawem bieżące piękne widoczki
Wiosenny misz-masz

oby oby.....jak zakwitnie to bedzie super...ale on jest taki malutki to nie wiem czy zakwitnie
jak ślicznie - białe, fioletowe i niebieskie śliczności!
co to są za śliczności?
jak ślicznie - białe, fioletowe i niebieskie śliczności!
co to są za śliczności?
- AGNESS

Martuś biała i różowa to gęsiówka kaukaska , niebieściutka goryczka a na końcu irysek cebulowy 
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
ale piękna wiosna, serce jednak ścisnęło jak na widok goryczki,
- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Agnieszko u mnie gęsiówka szybko się rozrasta i włazi na ''obce'' tereny -Twoja też?
Moje ciemierniki -podobnie jak hebe- znikły z mojego ogródka bezpowrotnie i choć kuszą takie zdjęcia
to jednak zdecydowanie mówię im stop
Czyli już niedługo pierwsze wystające łebki nowalijek
Moje ciemierniki -podobnie jak hebe- znikły z mojego ogródka bezpowrotnie i choć kuszą takie zdjęcia
Czyli już niedługo pierwsze wystające łebki nowalijek
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Martuś, ale drzewka owocowe są doskonałe w każdej porze roku. To hyba najszybciej rosnące zacieniacze.artam pisze:Aga, drzewka owocowe to rzeczywiście powinny być w każdym ogrodzie, przynajmniej wiosnąNo i potem jeszcze jesienią czy tam, kiedy owocują...
![]()
Aguś, jak ja marzę o takich widokach w realu. Uwielbiam swoje owocówki. To najpiękniej kwitnące rośliny-drzewa w ogrodzie w tym okresie.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,twój misz-masz wiosenny sprawia,ze cieplej na duszy. U nas i tak widzę za oknem odwilż,myslę,że szybko snieg stopnieje i juz z górki.
- AGNESS

Aniu oj tak....zawsze na widok goryczek myślę o naszej Krysi.......
Aguś
jak sie cieszę, ze Cię widzę ( czytam 
Ciemierniki tak bardzo lubię, mam nadzieję, ze dadzą radę , naprawdę nie chciałabym ich stracić
Ciekawe jak będzie w tym roku, w zeszłym zakwitły u mnie tylko 2.......reszta przemarzła po tych ciepłych dniach w lutym....
Małgoś , chyba czas kiedy kwitną drzewa jest najpiękniejszy w całym sezonie.....no może jedynie dorównuje mu czas, kiedy jesienią te wszystkie drzewa ubierają się w złoto i purpurę......to widok też wspaniały
Małgoś u mnie całą noc sypał śnieg, jest biało i pięknie....napadała naprawdę spora kołderka...ale jak przyjdzie zapowiadana odwilż i to wszystko zacznie topnieć i płynąć to nie będzie zbyt słodko
Aguś
Ciemierniki tak bardzo lubię, mam nadzieję, ze dadzą radę , naprawdę nie chciałabym ich stracić
Małgoś , chyba czas kiedy kwitną drzewa jest najpiękniejszy w całym sezonie.....no może jedynie dorównuje mu czas, kiedy jesienią te wszystkie drzewa ubierają się w złoto i purpurę......to widok też wspaniały
Małgoś u mnie całą noc sypał śnieg, jest biało i pięknie....napadała naprawdę spora kołderka...ale jak przyjdzie zapowiadana odwilż i to wszystko zacznie topnieć i płynąć to nie będzie zbyt słodko
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Czaruj, czaruj wiosnę. Już niedługo takie widoczki będziemy oglądać.
Piękne te malutkie iryski
Piękne te malutkie iryski
Pozdrawiam Ida
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja też lubię jesienne kolorki. Nawet wydaje mi się, że to najpiękniejszy czas w ogordzie. Oczywiście nie dla nas jako ogrodników i ciepłolubów, ale kolory są nieziemskie.
- AGNESS

Iduś ja też bardzo lubię te iryski, ale niestety bardzo kiepsko u mnie rosną, z całej kępki zakwita 2, czasami 3 kwiatuszki, koniecznie muszę je przesadzić w inne miejsce .
Małgoś mam tak samo, uwielbiam jesień i te wspaniałe barwy które spowijają cały świat
Małgoś mam tak samo, uwielbiam jesień i te wspaniałe barwy które spowijają cały świat
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
AGNESSale przepięknie wygląda goryczka u ciebie -ale dlaczego ja jej jeszcze nie mam w ogrodzie???
Agnieszko cudne roślinki pokazujesz
A ja z pytaniem troszkę z 'kłujaczkowej' strony- Doczytałam, że posiadasz ponad 70 iglaków- czy znasz może nazwy swoich skalniakowych piękności? O...np. ten jałowiec w duecie z gęsiówką. Pytam bo kompletuję roślinki na skalniak i poszukuję kilku niekłopotliwych iglaczków a wersji mini. 
- AGNESS

Marzenko moja goryczka to prawdziwe maleństwo jeszcze....mam nadzieję, ze się ładnie rozrośnie, bo to naprawdę przepiękna roślinka
Aniu już teraz jest więcej
Ten iglaczek na skalniaku to Blue Star, jak dla mnie to jeden z najpiękniejszych maluchów
Mam tylko 1 krzaczek, ale chcę sobie kupić przynajmniej jeszcze ze 3 i posadzić w różnych punktach ogrodu
Marcowo-kwietniowe wspomnienia

Aniu już teraz jest więcej
Marcowo-kwietniowe wspomnienia