Mis20/Asiu- Masz rację, jest ciasno. A przedszkolaki fiołkowe rosną w siłę... Już nic mi się nie zmieści na parapetach
Agatko - dziękuję ;)
APe- na razie skrętników nie rozmnażam. Jedynie te, które były pocięte w sierpniu stoją...
Wiktorio- taki nasz los... Ale...przynajmniej mamy kolorowe parapety, gdy zima za oknem
Anjju- jakoś trzeba sobie radzić... ;) Plusem takich skrzyneczek wisących jest to, że nie widać roślin w nich. Można tam trzymać przedszkolaki i "reanimki"
Claudia- a mnie się chyba bardziej podoba Winter. Choć Zawist Bogow ma prawie dwukrotnie większe kwiaty
Mniodkowa- wiosną będę rozmnażać skrętniki. Teraz to już za bardzo nie mam, gdzie trzymać sadzonek. Ale, gdy wiosną wywiozę doniczkowce na działkę, to jeden parapet przeznaczę na przedszkolaki
Filigranowa- wszystkie wiszące półeczki są moim dziełem. Deski mam ze strychu (resztki po budowie), gwoździe i wkręty też mamy w dużych ilościach. Poza tym półeczki robię na wymiar swojego okna.
Lidka - i ile doniczek na nim upchałam...
Marto- dziękuję ;)
Kasik- będzie więcej kwiatów, tyle, że pączki muszą się rozwinąć ;)
Doromichu- zawsze chce się mieć więcej kwiatów, jak się zacznie z nimi przygodę, to już końca nie widać
Kasia- dziś jest więcej rozwiniętych kwiatów na skrętnikach. Muszę zrobić rodzinne zjęcia kwitnącym skrętnikom i fiołkom.
Aga- dziękuję.
Elcia- półeczki były już w poprzednią zimę powieszone, ale...okazały się być za małe. Powiększyłam je i na razie mi wystarczą

Sama korzystałam z pomysłu Forumowiczki z orchidarium, przy tworzeniu pierwszej półeczki-skrzyneczki.
Kociaro- Wiesz, jak to jest. Było mało czasu, a tyle do zobaczenia i...ciągle mam niedosyt naszego spotkania ;) Może rzeczywiście wiosną uda się nam spotkać w podobnym gronie albo i...większym
A kwiatuszki kochałam, kocham i kochać, mam nadzieję, nie przestanę. Jedynie moje upodobania się ciągle zmieniają...
Stokrotkania- no co Ty...ja mam tylko maleńkie fiołeczki, skrętniki i dość male storczyki w pokoju. Busz mam w innych pomieszczeniach, gdzie rosną zwisające i wielkoludy
Mika- no co Ty... przecież taki busz to normalna "sprawa" na tym forum. Musisz dyplomatycznie wytłumaczyć M, że wszscy mają takie parapety pełne i to jest normalne
Nie nadążam z fotkami...zakwitł maleńki wielki "Big Tease":