Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)

Post »

o w mordeczkę ile kwiatów ;:111 ;:111
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

zacytuje o w mordeczke ile kwiatow i jakie pomyslowe poleczki na wiecej i wiecej kwiatow :;230
Awatar użytkownika
kasialb1
200p
200p
Od: 5 lip 2011, o 22:08

Post »

Oj, ale tu kwiatów, skrętniki kwitnące ;:224
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Kochana,ale piękna kolekcja,tylko pogratulować wypada i niech wszystko pięknie rośnie i zakwita ;:63 ;:63 ;:63 ;:196
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Justynko z tych zdjęc wynika, że jesteś bardzo pomysłowa w wynajdywaniu nowych miejsc dla swoich podopiecznych. ;:138
Sprytne i pojemne półeczki to ciekawy pomysł na pomieszczenie na małej powierzchni większej ilości roślinek.
Podejrzewam, że niejeden z Forumków zostanie zainspirowany przez Ciebie. :wink:
Skrętniki, fiołeczki i storczyki pięknie kwitną. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Justynko miła , wybacz,że Cię nie odwiedzałam ostatnio - nie składało się ;:196 . Miło było poznać Cię w realu , szkoda tylko , że na tej ławeczce
tak mało siedziałaś tylko biegałaś prawie cały czas a nie mogłam Ci dotrzymywać kroku :;230 .
Kwiatuszki , jak zwykle , pokazujesz piękne ale prawdziwie zachwyciły mnie półeczki . Mam chyba ciaśniej od Ciebie ale rozpatruję i podpatruję
wszelkie możliwości powiększenia powierzchni kwiatkowej . Skrętniki i fiołeczki , które masz śliczne , zajmują na wysokość trochę mniej miejsca niż hoje ,
niemniej pomysł zasługuje na uwagę. _aeschynantus_ ma piękne kwiatuszki , urzekająca jest ich budowa - niestety rozstałam się ze swoim - poszedł
do bardzo dobrego domu , w dobre ręce i to cieszy .
Mam nadzieję , kochana , na wiosenne spotkanie z Wami . ;:108 ;:180
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Wiesz, ja myślałam, że mam busz na parapetach, ale co masz Ty powiedzieć..
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

Nie no :shock: :shock: :shock: boski parapet ale ja takiego nie mogłabym mieć bo by mnie M siekierką chyba zaciukał ;:14 :evil:
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Mis20/Asiu- Masz rację, jest ciasno. A przedszkolaki fiołkowe rosną w siłę... Już nic mi się nie zmieści na parapetach ;:224

Agatko - dziękuję ;)

APe- na razie skrętników nie rozmnażam. Jedynie te, które były pocięte w sierpniu stoją...

Wiktorio- taki nasz los... Ale...przynajmniej mamy kolorowe parapety, gdy zima za oknem ;:108

Anjju- jakoś trzeba sobie radzić... ;) Plusem takich skrzyneczek wisących jest to, że nie widać roślin w nich. Można tam trzymać przedszkolaki i "reanimki" ;:108

Claudia- a mnie się chyba bardziej podoba Winter. Choć Zawist Bogow ma prawie dwukrotnie większe kwiaty ;:224

Mniodkowa- wiosną będę rozmnażać skrętniki. Teraz to już za bardzo nie mam, gdzie trzymać sadzonek. Ale, gdy wiosną wywiozę doniczkowce na działkę, to jeden parapet przeznaczę na przedszkolaki :)

Filigranowa- wszystkie wiszące półeczki są moim dziełem. Deski mam ze strychu (resztki po budowie), gwoździe i wkręty też mamy w dużych ilościach. Poza tym półeczki robię na wymiar swojego okna.

Lidka -
i ile doniczek na nim upchałam...

Marto- dziękuję ;)

Kasik- będzie więcej kwiatów, tyle, że pączki muszą się rozwinąć ;)

Doromichu- zawsze chce się mieć więcej kwiatów, jak się zacznie z nimi przygodę, to już końca nie widać :;230

Kasia- dziś jest więcej rozwiniętych kwiatów na skrętnikach. Muszę zrobić rodzinne zjęcia kwitnącym skrętnikom i fiołkom.

Aga- dziękuję.

Elcia- półeczki były już w poprzednią zimę powieszone, ale...okazały się być za małe. Powiększyłam je i na razie mi wystarczą :)
Sama korzystałam z pomysłu Forumowiczki z orchidarium, przy tworzeniu pierwszej półeczki-skrzyneczki.

Kociaro- Wiesz, jak to jest. Było mało czasu, a tyle do zobaczenia i...ciągle mam niedosyt naszego spotkania ;) Może rzeczywiście wiosną uda się nam spotkać w podobnym gronie albo i...większym ;:224

A kwiatuszki kochałam, kocham i kochać, mam nadzieję, nie przestanę. Jedynie moje upodobania się ciągle zmieniają...

Stokrotkania- no co Ty...ja mam tylko maleńkie fiołeczki, skrętniki i dość male storczyki w pokoju. Busz mam w innych pomieszczeniach, gdzie rosną zwisające i wielkoludy :;230

Mika- no co Ty... przecież taki busz to normalna "sprawa" na tym forum. Musisz dyplomatycznie wytłumaczyć M, że wszscy mają takie parapety pełne i to jest normalne ;:224

Nie nadążam z fotkami...zakwitł maleńki wielki "Big Tease":

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

No to gratuluję talentu do półeczek:)
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Maleńki, wielki jest śliczny ;)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Justynko w trakcie naszego spotkania powiedziałaś "ty chyba masz dużo kwiatów".
Wtedy myślałam, że tak, ale gdy patrzę na Twoje zdjęcia, to już nie jestem tego taka pewna :shock:
Co prawda same parapety mamy podobne (zagęszczenie roślin), ale u Ciebie są jeszcze "kuszetki" z nie mniejszym ściskiem :lol:
Obejrzałam sobie dokładnie obydwa kwitnące skrętniki i chyba jednak ten ciemniejszy bardziej mi się podoba.
Maleńki - wielki fiołeczek uroczy, a kolorek to chyba ma dość intensywny ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Justynko - domyślam się że sporo na fotkach liczyć nie będę ale zazdroszczę widoku tych kwitnących fiołeczków ! Dobrze że musisz nam tu pokazywać te kwitnienia ! Najlepiej często !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Filigranowa- dziękuję bardzo ;) Mam jedną, wolną skrzyneczkę. na razie stoi na strychu na działce, ale może kiedyś się przydać ;:224

Stokrotkania- dziękuję ;)

Heliofitko- ja Tobie zazdroszczę własnego domu ;) W domu można pięknie rozmieścić rośliny i taki busz przyciąga wzrok. Wiesz, jja, gdybym miała własny dom, to nawet wejście do domu byłoby ukwiecone. A w mieszkaniu, no cóż na korytarzu nie mam możliwości postawienia choćby doniczki z pachnącą różą czy lawendą ;)
Big Tease ma cudny, ciemnobordowy kolorek, a płatki wyglądają, jakby były z aksamitu...

Lidko- fiołki dopiero zaczynają u mnie kwitnienia. Jest sporo pączków, mam nadzieję, że się rozwiną ;:108 Podobnie - skrętniki.

Dziś u mnie brzydka aura za oknem...ale na parapetach kolorowa jesień.
Dla Was grupowe zdjęcia kwitnących fiołków i skrętników oraz kilka portretów:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I zapączkowany Ness' antique red. Jedyny fiołek, gdzie zostawiłam dwie sadzonki w jednej doniczce. Byłam ciekawa, czy roślinki będą na tyle mocne, by obok siebie rosnąć. Eksperyment się powiódł, obie sadzonki mają duże pączki i będzie sporo kwiatuszków, jak na pierwsze kwitnienie tego fiołka u mnie:

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Justynko masz cudownie ukwiecone parapety, półeczki własnoręcznie wykonane to po prostu mistrzostwo świata. ;:180
Skrętniki i fiołeczki kwitną Ci przecudnie. ;:138
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”