Grażynko co do hortensji, to skłaniam się coraz bardziej ku bukietowym, za sprawą mniejszych 'zachodów' przy nich, ale i ogrodowych się nie pozbywam, bo wiem dobrze jak mogą zdobić ogród, kilku z nich stworzyłem wydaje mi się optymalne warunki i będę się przyglądał czy się odwdzięczą. Wiem..wiem..liliowce..też je lubię, może te zwyklejsze i starsze odmiany ale szczerze szanuję liliowcową pasję, ich uroda jest niezaprzeczalna
Elu Boba kupiłem, na fali mojego za sprawą forum, zainteresowania bukietowymi hortensjami, co rusz ktoś pokazywał że nabył albo jak pięknie mu kwitną, więc się skusiłem. Obecnie mam trzy bukietowe, jednak na tym nie poprzestanę, muszę wyśledzić które odmiany warto mieć. Moje, tak jest na razie niewielkie, jednak chyba się rozrośnie, na pewno się rozrośnie, bukietowe są żywotne i mało kłopotliwe a poza tym co najważniejsze niezawodnie kwitną. Elu, tak, ogród naturalnie ostatnio podlewany, ja nie narzekam na za dużą ilość wody, mam wiele wysokich i mocno ukorzenionych iglaków i nie tylko, one szybko wypijają wodę, dzisiaj np. było dość ciepło i zaraz wilgoci nie widać, jedynie co to trawa pod kosiarką soczyście tryskała wodą. Oczywiście współczuję wszystkim, którzy cierpią z nadmiaru wody, to na pewno jest problem. Mnie mogłoby jedynie zaszkodzić jakieś oberwanie chmury którego sobie nie życzę, takie zwyczajne deszcze na moim ogrodzie nie robią wrażenia a jedynie pozwalają mu dobrze funkcjonować. Ja chciałbym mieć lepsze doświadczenia z 'Acidanterą", może mi się uda
Geniu nie mam czasu odpowiadać na bieżąco, bo byśmy coś weselej pokonwersowali. To bobo, niebobo widziałaś u mnie bo Ci pokazywałem. Zastanawiam się czy te bukietówki, kwitną tylko na biało lub różowawo?
Tak 'Acidantera' mocno i ładnie pachnie
Zaczynają u mnie też pachnieć takie trąby
Pozdrawiam Tomek