Ogród Gosi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi

Post »

Niestety nie mam tych wysokich. Jeżeli to pampasowa to jeszcze bym zostawiła. Natomiast wydaje mi się, że wszystkie trawy trzeba ciąć. Wtedy się rozrastają. Ja wszystkie swoje tnę.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Ja tez przycięłam dziś trawy. Zostawiłam tylko kostrzewy i owies. Nie cięłam ich, bo są zielone - tylko je wyczesuję z suchych kawałków (jak odmienić źdźbło :roll: :? )
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko - źdźbeł :?: ich suchych pozbawiałaś :;230 Nie mam pojęcia- toż język rodzinny zawsze figle płata. Muszę sprzątnąć miskanty, strasznie zaczęły sypać i śmiecić listowiem. No i przyciąć trawki jak widzę.

Goś - róże na FO nauczyłam się, że róże tniemy jak pęcznieją brzozy lub forsycje ( zależy co kto ma pod bokiem :wink: )
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiaj poszłam specjalnie zobaczyć forsycję i ...nawet koloru jeszcze nie pokazuje :oops:
:wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Moja forsycja też nie daje oznak życia.
x-d-a

Post »

Gosiu, na róże jeszcze zdecydowanie za wcześnie - czekamy na kwitnienie forsycji!
Natomiast teraz jest dobry czas na przycinanie niektórych krzewów (n.p. dereni i tawuł japońskich) i krzewinek (n.p. lawendy lub wrzosów), a także klematisów.
Ja byłam dzisiaj w ogrodzie i nie bardzo wiedziałam w co ręce włożyć - czy zacząć od sprzątania, czy ciąć i przesadzać :roll:
Ale przeczytałam Twoją bardzo mądrą wypowiedż, że praca w ogrodzie ma być relaksem i wszystko można zrobić, ale spokojnie i po kolei i...dałam sobie na luz. Przecież ja nic nie muszę :D
Miłego wieczorku :wit
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Dzisiaj w ogrodzie to chyba wszystkie szalały...ja również padnięta...ale szczęśliwa :D A forsycje jeszcze u mnie śpią...,jeszcze trochę poczekamy na cięcie róż...,a rękę z sekatorem musiałam powstrzymywać...tyle badyli do wycięcia... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

U mnie Forsycja też jeszcze śpi ;:224 a róże no myślę że sporo będzie trzeba przyciąć ;:223
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Dobrze, że z tym kwitnieniem forsycji jeszcze trochę, bo muszę napisać artykuł o cięciu na bloga i nie mam jak przez te braki prądu :(
Ale to zazwyczaj wypada w kwietniu, to może zdążę opisać przed dniem cięcia ;:65
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Gosiu, podzielam Twoje podejście do pracy w ogrodzie, to ma być przyjemność. ;:138
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dziewczyny dzięki za odwiedziny. :wit
Nie widziałam waszych wpisów. i dlatego nie byłam obecna w swoim wątku tylko w waszych :D

Ja niestety wczoraj nie mogłam popracować tak jak Wy w ogrodzie. Dla mnie robi się niestety jeszcze za wcześnie ciemno, żebym po pracy mogła w nim coś porobić. Jedyne co moje to to, że się po nim przeszłam i nawdychałam zapach wiosny.

Ja dzisiaj od rana walczyłam z zepsutą pompą wypompowującą wodę z piwnicy z różnych urządzeń. Nie sama, z pomocą sąsiada. Moje szczęście wraca dopiero w poniedziałek, a tu tyle prania przed świętami. Niestety nie udało nam się jej naprawić. Muszę w poniedziałek zawieść ją do naprawy. Albo kolejne pieniądze trzeba będzie wydać na nową.

W przerwie naprawczej nareszcie wyszłam do ogrodu i popracowałam nieco. Niestety wypłoszył mnie deszcz.

Dziewczyny co robicie ze śmieciami ze swojego ogrodu. Ja po prostu wyrzucam do kosza.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Gosiu z jakimi śmieciami? Z organicznych liści badyli trzeba zrobić ognicho a innych nie powinno byc :?
Ja przed chwilą znalazłam szczątki jakiegoś ptaka :cry: łapy jak u kury a pióra jakieś brązowawe, ale to nie mogła być kura bo i z kąt ?!
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ja odpadki nieorganiczne do kosza, a suche łęty zwykle na pryzmę gnojową. :wink: Zalety mieszkania na wsi, ale dzisiaj spaliłam co nieco, bo przez te błoto nie daje rady nigdzie przejechać taczkami. A miałam tego sporo ;:224 aż zatrudniłam młodzież do pomocy. :heja
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Suche liście i tym podobne do kompostownika ale chwasty do śmietnika. Ale mi wyszedł rym...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Goś - nie masz kompostownika? U mnie prawie wszystko na kompost, trochę niepewnych do spalenia. Ale tą kurę nie kurę ( może bażant) to do śmieci :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”