Ogród Gosi
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Gosi
Niestety nie mam tych wysokich. Jeżeli to pampasowa to jeszcze bym zostawiła. Natomiast wydaje mi się, że wszystkie trawy trzeba ciąć. Wtedy się rozrastają. Ja wszystkie swoje tnę.
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Ja tez przycięłam dziś trawy. Zostawiłam tylko kostrzewy i owies. Nie cięłam ich, bo są zielone - tylko je wyczesuję z suchych kawałków (jak odmienić źdźbło
)

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dorotko - źdźbeł
ich suchych pozbawiałaś
Nie mam pojęcia- toż język rodzinny zawsze figle płata. Muszę sprzątnąć miskanty, strasznie zaczęły sypać i śmiecić listowiem. No i przyciąć trawki jak widzę.
Goś - róże na FO nauczyłam się, że róże tniemy jak pęcznieją brzozy lub forsycje ( zależy co kto ma pod bokiem
)

Goś - róże na FO nauczyłam się, że róże tniemy jak pęcznieją brzozy lub forsycje ( zależy co kto ma pod bokiem

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzisiaj poszłam specjalnie zobaczyć forsycję i ...nawet koloru jeszcze nie pokazuje

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Gosiu, na róże jeszcze zdecydowanie za wcześnie - czekamy na kwitnienie forsycji!
Natomiast teraz jest dobry czas na przycinanie niektórych krzewów (n.p. dereni i tawuł japońskich) i krzewinek (n.p. lawendy lub wrzosów), a także klematisów.
Ja byłam dzisiaj w ogrodzie i nie bardzo wiedziałam w co ręce włożyć - czy zacząć od sprzątania, czy ciąć i przesadzać
Ale przeczytałam Twoją bardzo mądrą wypowiedż, że praca w ogrodzie ma być relaksem i wszystko można zrobić, ale spokojnie i po kolei i...dałam sobie na luz. Przecież ja nic nie muszę
Miłego wieczorku
Natomiast teraz jest dobry czas na przycinanie niektórych krzewów (n.p. dereni i tawuł japońskich) i krzewinek (n.p. lawendy lub wrzosów), a także klematisów.
Ja byłam dzisiaj w ogrodzie i nie bardzo wiedziałam w co ręce włożyć - czy zacząć od sprzątania, czy ciąć i przesadzać

Ale przeczytałam Twoją bardzo mądrą wypowiedż, że praca w ogrodzie ma być relaksem i wszystko można zrobić, ale spokojnie i po kolei i...dałam sobie na luz. Przecież ja nic nie muszę

Miłego wieczorku

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Dzisiaj w ogrodzie to chyba wszystkie szalały...ja również padnięta...ale szczęśliwa
A forsycje jeszcze u mnie śpią...,jeszcze trochę poczekamy na cięcie róż...,a rękę z sekatorem musiałam powstrzymywać...tyle badyli do wycięcia... 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
U mnie Forsycja też jeszcze śpi
a róże no myślę że sporo będzie trzeba przyciąć 

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Dobrze, że z tym kwitnieniem forsycji jeszcze trochę, bo muszę napisać artykuł o cięciu na bloga i nie mam jak przez te braki prądu
Ale to zazwyczaj wypada w kwietniu, to może zdążę opisać przed dniem cięcia

Ale to zazwyczaj wypada w kwietniu, to może zdążę opisać przed dniem cięcia

- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Gosiu, podzielam Twoje podejście do pracy w ogrodzie, to ma być przyjemność. 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dziewczyny dzięki za odwiedziny.
Nie widziałam waszych wpisów. i dlatego nie byłam obecna w swoim wątku tylko w waszych
Ja niestety wczoraj nie mogłam popracować tak jak Wy w ogrodzie. Dla mnie robi się niestety jeszcze za wcześnie ciemno, żebym po pracy mogła w nim coś porobić. Jedyne co moje to to, że się po nim przeszłam i nawdychałam zapach wiosny.
Ja dzisiaj od rana walczyłam z zepsutą pompą wypompowującą wodę z piwnicy z różnych urządzeń. Nie sama, z pomocą sąsiada. Moje szczęście wraca dopiero w poniedziałek, a tu tyle prania przed świętami. Niestety nie udało nam się jej naprawić. Muszę w poniedziałek zawieść ją do naprawy. Albo kolejne pieniądze trzeba będzie wydać na nową.
W przerwie naprawczej nareszcie wyszłam do ogrodu i popracowałam nieco. Niestety wypłoszył mnie deszcz.
Dziewczyny co robicie ze śmieciami ze swojego ogrodu. Ja po prostu wyrzucam do kosza.

Nie widziałam waszych wpisów. i dlatego nie byłam obecna w swoim wątku tylko w waszych

Ja niestety wczoraj nie mogłam popracować tak jak Wy w ogrodzie. Dla mnie robi się niestety jeszcze za wcześnie ciemno, żebym po pracy mogła w nim coś porobić. Jedyne co moje to to, że się po nim przeszłam i nawdychałam zapach wiosny.
Ja dzisiaj od rana walczyłam z zepsutą pompą wypompowującą wodę z piwnicy z różnych urządzeń. Nie sama, z pomocą sąsiada. Moje szczęście wraca dopiero w poniedziałek, a tu tyle prania przed świętami. Niestety nie udało nam się jej naprawić. Muszę w poniedziałek zawieść ją do naprawy. Albo kolejne pieniądze trzeba będzie wydać na nową.
W przerwie naprawczej nareszcie wyszłam do ogrodu i popracowałam nieco. Niestety wypłoszył mnie deszcz.
Dziewczyny co robicie ze śmieciami ze swojego ogrodu. Ja po prostu wyrzucam do kosza.
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Gosiu z jakimi śmieciami? Z organicznych liści badyli trzeba zrobić ognicho a innych nie powinno byc
Ja przed chwilą znalazłam szczątki jakiegoś ptaka
łapy jak u kury a pióra jakieś brązowawe, ale to nie mogła być kura bo i z kąt ?!

Ja przed chwilą znalazłam szczątki jakiegoś ptaka

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Ja odpadki nieorganiczne do kosza, a suche łęty zwykle na pryzmę gnojową.
Zalety mieszkania na wsi, ale dzisiaj spaliłam co nieco, bo przez te błoto nie daje rady nigdzie przejechać taczkami. A miałam tego sporo
aż zatrudniłam młodzież do pomocy. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Suche liście i tym podobne do kompostownika ale chwasty do śmietnika. Ale mi wyszedł rym...
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Goś - nie masz kompostownika? U mnie prawie wszystko na kompost, trochę niepewnych do spalenia. Ale tą kurę nie kurę ( może bażant) to do śmieci