Grażynko-Rozumiem i podzielam Twoje zauroczenie tymi odmianami- szczególnie siewka Ismeny- bardzo nęcąca.
Mnie ostatnio pociągają takie o grubych, mocno żyłkowanych płatkach z dużą falbaną albo o dużych, ładnie wywiniętych kwiatach lub takie z dużą ilością ostrych barw. Też nie mogę zdecydować się, które ładniejsze i ciekawsze.
Trimmed in Gold-Grace L., 2001 -mocne, grube płatki i szeroka falbanka, ładnie się otwiera.
Radiant Simplicity-Begnaud, 2000- mocne zestawienie kolorów- żarówa na rabacie, wczesny i powtarza, przy tym pachnie.
Larger Than Life-Salter, 2000- wielkie kwiaty, powtarza kwitnienie, ładnie się odchyla, robi wrażenie, gdy kwitnie
How Beautiflu Heaven Must Be-Carpenter, 2002-- okrągły kształt, mocne żyłkowanie i szeroka falbanka- kwitnie dość obficie
Country Quilt- kolejny Selmana z 2006r, u mnie- uwielbiam jego odmiany- co za elegancja i dobór kolorów, przy tym jakie wyraziste.
Cinderella Story-kolejna odmiana Selmana z 2007r.- wielki kwiat, ciekawy delikatny kolor z ładną falbanka, co się dziwić- dziecko ,Ed Brown i Darla Anita
Bonnie Holley (Corbett, 2006)- evergreen, ale ubiegłą zimę przeżył bez poproblemów. Obficie kwitnie i powtarza kwitnienie. Grube płatki i mocne żyłkowanie, mój ideał urody.