Ogrodowe marzenia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe marzenia

Post »

Zytuś, pierwszy raz widzę takiego narcyza :shock: Jest naprawdę śliczny!!
U mnie też zimno, wietrznie i prawie bez przerwy sypie śnieg...
Pozdrawiam Cię cieplutko ;:196 ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Ewo Narcyz Ziva jest naprawdę śliczniutki - to nowość, kupiłam 4 cebulki, wszystkie będą kwitły bo mają pąki. Zapach intensywny uderzający tak że nie nadaje się do mieszkania wiec biegam z nim po pokojach żeby był jak najdalej mojego nosa.
Szopki obejrzałam są piękne.

Krysiu - Ziva to wypadek przy pracy. Kupiłam kilkanaście nowości narcyzowych, każdą odmianę posadziłam w osobistej doniczce, żeby się nie kłóciły i stały sobie czekając aż się zlituję i włożę je do ziemi. w październiku gdy miały być przymrozki zabrałam je na noc do piwnicy. Dołując donice z cebulowymi w ogrodzie tą z Ziva przeoczyłam, gdy się zorientowałam to miały już takie duże liście że nie sposób je było wkopać do ogrodu.

Jadziuś nasze karmniki się rozleciały i M zamówił nowe u stolarza.
Jak narcyz Ziva Ci się podoba to pokażę - jak zakwitną wszystkie cebulki.

Stasieńko Witaj Wszystkie cebulowe z Zivą włącznie kupowałam w Hurtowni Ogrodniczej w Hrubieszowie - ona współpracuje z naszym gospodarstwem zaopatrując nas w środki chemiczne z dowozem włącznie.
Stasiu...hi,hi,hi -lalka prawą rączkę ma zaciśnięta a lewą otwartą... a czemu? -nie wiem, dzieci wiedzą lepiej :;230

Moniś ;:196 mam kilka nowości mnie Ziva też oczarował...tylko ten zapach tak intensywny... przeszkadza, niektóre lilie też tak pachną że nie sposób je do wazonu włożyć.

Autobus Szkolny nie dojechał do nas. Dzieci mają wolne. Do drogi Powiatowej 800m - za daleko na dziecięce nogi, wygodnictwo. Kiedyś gdy moje pociechy były małe - wszystkie pokonywały tą trasę bo dzieci nie zabierano z pod swoich domów.

Na Dobranoc

Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Zytuś, śliczne zdjęcie :) Mnie głowa zawsze boli od zapachu hiacyntów w domu :roll:
Spokojnej nocy ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...Zyto i ja byłam poczytałam -śliczne zdjęcie na dobranoc ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Zytko no apetyt na Twój chlebek rośnie błagam o przepis bo jeżeli chodzi o chleb to ja jestem noga w tym temacie każde inne wypieki to dla mnie pestka ,uwielbiam piec ciasta i mam w domu trzech panów którzy bardzo lubią je zjadać.Moje sikoreczki tez dostały słoninkę a w karmniku skwareczki , które miały być na ciastka , oraz ziarna słonecznika i dyni.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Droga Zyto :P , tak to jest jak się nie umie czytać ;:223 . Teraz dokładnie doczytałam, że ta lewa czy prawa ręka to lalki. Widzisz, jaki ze mnie tuman ;:223
Pozdrawiam :wit :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ ZYTO
Pięknie wygląda u Ciebie zima ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ZYTKO teraz dzieci mają się wygodnie a wtedy ;:224 a dzieci chowały się zdrowo i się wyuczyły . Oj czasem warto powspominać . ;:196 Śliczne widoczki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Moniś ;:196 narcyz Ziva też tak intensywnie pachnie że głowę należy w ręczniku trzymać.

Misiu ;:196 zaczyna się Świąteczny okres - Gorączki... czasu coraz mniej na forum.
Jutro poprawa pogody, mamy zamiar wykorzystać ten ciepły dzień na wędzenie kiełbasek.

Joluś ;:196 chlebek piekę na zakwasie, ciągle eksperymentuję w różnych mąkach i dodatkach typu ziaren i nasion. Pieczony na zakwasie nie ma zakalca nawet, jak ciasto będzie za rzadkie to z blaszki nie ucieknie. Odwagi - jeśli nie zdobędziesz w piekarni zakwasu - wyśle.
Pieczenie chleba na trzonie to już inna szkoła - wymaga odpowiedniej gęstości ciasta ja się nie porywam na taki chlebek. Moja siostra radzi sobie z trzonowym całkiem bobrze.

Stasieńko
;:196 to ze mnie taki leniuszek że postanowiłam skopiować czynności tej laleczki.
Powinnam tak po lalkowemu...hi,hi opisać wszystkie czynności według instrukcji.

Tak odśnieżana była dzisiaj nasza posesja. M zdecydował że za dużo śniegu na łopaty i zamówił spychacza...
Obrazek

Nerowi się nie podobał sprzęt i ujadał ile tylko sił miał w pysku.

Obrazek

Jadziu dzisiaj dzieci też nie były w szkole. ;:196 Cd odśnieżania...

Obrazek

Krysiu Witaj ;:196 Całą noc padał śnieg. Ja z okna do okna biegałam aby uwidocznić odśnieżanie.
Obrazek

Odwiedzającym Buziaczki zostawiam ;:196 ;:196 i ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zytuś to u Was sprzęt ciężki został sprowadzony do odśnieżania :shock: nieźle...Pieskowi nie podobało się jak piszesz, ale ja wiem dlaczego......wolałby, żeby to jego Pan szuflował, może przy okazji załapałby sie na zabawę 8-) :lol: A z taką wielką maszyną, to co.....tylko poszczekać mozna..... :wink: :;230
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Za buziaczki, dziękujemy. A spychacz? Ale cudeńko! Mąż zadowolony?! :wit :heja :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Agness ma rację jeżeli chodzi o pomoc psów w odśnieżaniu, moja suka uwielbia "pomagać" mozna śniegu złapać w powietrzu albo łopatę pomóc ciągnąć.
Zytko ja jestem zupełnie zielona w kwestii pieczenia kupiłam kiedyś automat do wypieku ale to co się w nim wypiekało nie było najlepsze proszę więc o ten zakwas i dokładny instruktarz .
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ ZYTO ;:196
Z takim sprzętem to i zima nie straszna.
A śniegu napadało sporo.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zyto-Biedny Nero,czy nie pozrywał strun głosowych przy odśnieżaniu tak ciężkim sprzętem na jego posesji?Rozważam zakup rakiet śnieżnych(karpli),bo u nas z odśnieżaniem różnie,na mniejszych ulicach w centrum brnie się ślizgając po lodzie a w śnieżnej brei sięgającej powyżej kolan,po 3-4 dniach odwilży zapowiadają powrót do śniegu i nocnych mrozów.Przez to jeden św. Mikołaj już u mnie był,bo nie ma pewności jak będzie z dalekobieżnymi autobusami na wschód i dalej za granicę.Ale rózgi nie miał,a ojciec Marek twierdzi,że prezent bez rózgi całkiem nieważny.Podwórkowy pod 40 cm śniegu.Wystaje tylko kawałek płotka,bardzo niewielki
Czy tego pachnącego narcyza nabyłaś na Wystawie Ogrodniczej?Czy wysyłkowo?
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Zyta pięknie Ci zakwitł narcyz.. ja też już kupiłam cebulke i wsadziłam do takiego specjalnego flakonu ..
już wypuściła korzonki .. teraz czekam na łodyżke a potem kwiat :) hihihi

sprzęt ciężki robi wrazenie..
ważne ze odsniezone.. :)
z uśmiechami Iza
u liski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”