Clemoholizm - mania zbierania, co kupiła(e)m nowego cz.1
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Clemoholizm.....
Gosiu ja Wyszyńskiego posadziłam w metalowej dużej donicy , ale na zimę będę chowała do garażu . Dałam na dno 10 cm keramzytu i zobaczę jak mu tam będzie 

- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Przyszły moje klemki. Cieszę się jak głupia

Trochę niewyrażne.
Tak swoją drogą powiedzcie mi, z racji że one pójdą do donic, to czy w nóżki mogę im posadzić mydlnicę bazyliowatą, czy coś innego polecacie? Chciałabym posadzić coś małego w nogi.

Trochę niewyrażne.
Tak swoją drogą powiedzcie mi, z racji że one pójdą do donic, to czy w nóżki mogę im posadzić mydlnicę bazyliowatą, czy coś innego polecacie? Chciałabym posadzić coś małego w nogi.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
asta6265 pisze:Trochę niewyrażne.
Niewyraźne, bo pewnie ręcc Ci się trzęsły z emocji ;)
Dobre pytanie odnośnie tych roślinek do obsadzenia nóg powojników- przyłaczę się do niego. Chodziłoby mi o jakieś roślinki, które mozna byłoby wysiać bezpośrednio do donic z rosnącymi już powojnikami.
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Chodzi o jednoroczne do wysiewu? Moim zdaniem godecja karłowa, facelia dzwonkowata, porcelanka. Może być też felicja (tak z opisu) ale podobno nie za bardzo się udaje
.
Jakieś białe coś by się przydało, muszę pomyśleć i poszukać.

Jakieś białe coś by się przydało, muszę pomyśleć i poszukać.
- asta6265
Teraz przyszła mi na myśl do wysiewu smagliczka nadmorska. Pięknie i obficie kwitnie przez całe lato.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Mydlnica jest efektowna tylko przez krótki czasasta6265 pisze: Tak swoją drogą powiedzcie mi, z racji że one pójdą do donic, to czy w nóżki mogę im posadzić mydlnicę bazyliowatą, czy coś innego polecacie? Chciałabym posadzić coś małego w nogi.

Ja w zeszłym roku do wszystkich rosnących w koszach clemków dosadziłam małe sadzonki pelargonii i petunii, które rozkrzewiły się przez lato i kwitły do mrozów. Z koszy zwisały też długaśne pędy komarnicy

Pelargonie były zwykłe i bluszczolistne, część udało mi się przezimować, więc powtórzę choć fragmenty zestawów, dosadzająć smagliczkę

- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
Czy kupione Clemki mogę juz wystawic na balkon? Bo starsznie bujają i chyba im za ciepło 

Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
- asta6265
AnniaJ Pomysł dobry z tymi petuniami. Chciałam jakąś bylinkę, żeby co roku nie grzebać i nie naruszać clemków. Tak mi przyszła na myśl mydlnica.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To może lawenda, tymianek, szałwia trikolor 

- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja posadziłem eksperymentalnie w zeszłym roku szczawiki. Efekt może nie powalal, ale z pewnością nadają się do tych niższych clemków (typu Piluu).
-----------------------------------------------------------------
Oficjalnie stwierdzam, żę z clemoholizmu się nie wyleczyłem... w tym tygodniu +3 sztuki do kolekcji, a jeszcze mi po glowie chodzą kolejne
-----------------------------------------------------------------
Oficjalnie stwierdzam, żę z clemoholizmu się nie wyleczyłem... w tym tygodniu +3 sztuki do kolekcji, a jeszcze mi po glowie chodzą kolejne

Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
I tak trzymaćlesioc pisze:

Ja jestem dzielna, w tym roku j e s z c z e nic

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Czy Jan Paweł II poradzi sobie w pełnym słońcu??
Jak najbardziej - u mnie rośnie od str. południowej i am się bardzo dobrze 

- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
Kurcze, bujają u mnie te Clemki.... chyba dzisiaj posadze w duzych donicach i wystawie na balkon i okryję 

Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Pozdrawiam Gosia
Witajcie i proszę o radę.
Francesca powiedziała, że mój Piilu ze zdjęcia poniżej może mieć chlorozę

Czy to jest właśnie to? i jeśli tak co mam zrobić, żeby zreanimować mojego clematiska??
Francesca powiedziała, że mój Piilu ze zdjęcia poniżej może mieć chlorozę

Czy to jest właśnie to? i jeśli tak co mam zrobić, żeby zreanimować mojego clematiska??