Witam wszystkich serdecznie 
i przepraszam za nieco dłuższe milczenie, ale ostatnio nie mam ani chwili wytchnienia, a na FO nie starcza już sił. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu wszystkie zaległości nadrobię
Stasiu dziękuję w imieniu host, rosną jak szalone.Prace posuwają się w żółwim tempie, ale obiecują, że jutro już skończą, chociaż ja w to nie wierzę. Mam nadzieję, że w sobotę będę mogła już coś wsadzać z doniczek do ziemi
Moja faworyta War Paint
Lucynko dziękuję ślicznie w imieniu podopiecznych. Hosty rosną szybko, a rododendrony królewskie szybko zakończyły swój pokaz, że nie zdążyłam się nimi nacieszyć. Ciągłe deszcze im w tym pomogły, że szybko kwiaty zrobiły się czarne

Na ślimaki w tym roku nie mogę narzekać. Jest ich stosunkowo mało do lat ubiegłych, ale jest sporo takich malutkich, które to z liści potrafią zrobić sito.
Azalie wielkokwiatowe zawiodły, ale japońskie kwitną pięknie
Halszko dziękuję w imieniu Rasputina, ale w tej chwili jest cudowny. Jestem bardzo zawiedziona co do Królowej Jadwigi, a tak się cieszyłam, że udało mi się ją zdobyć. Reklamowałam ją, bo była jakaś chora, na dodatek liście poobrywane i ją odesłałam. Zamiast zdrowej KJ przysłali mi NN nie uzgadniając ze mną, zadowoleni, że załatwili reklamację

Hosty mają swój czas i są cudowne
Wandziu dziękuję, że mnie uświadomiłaś, że dalej nie mam upragnionej KJ
Kilka azalii wielkokwiatowych:
Soniu Dziękuję w imieniu host i kwasolubnych

a pogoda faktycznie trochę opóżniła prace z płotem, ale jest nadzieja, że jutro skończą. Z moimi myszkami jest to samo co z Twoimi. W pierwszym roku były najładniejsze, te najzwyklejsze jeszcze w miarę wyglądają, ale już te bardziej odmianowe ledwie co widać, a kilka już straciłam
Dorotko tak myszkami nazywamy hosty miniaturowe, przeważnie mają od 5-25 cm wysokości. Większość z nich ma jeden człon w nazwie Mouse, jak np.Smiling Mouse czy School Mouse
Po dwóch latach zakwitła jednym kwiatkiem piwonia drzewiasta
Andrzeju proszę nie naśmiewaj się ze mnie, te doniczki celowo zostawiłam, aby wiosną już nie wykopywać

i to jest oczywiste, że każdemu z nas coś się nowego marzy
Pozdrawiam Was wszystkich cieplutko i życzę słonecznych dni
Zakwitły marnie piwonie koperkowe
i Scarlet O'hara