Wandziu! W tym roku chyba pierwszy raz tak pięknie zakwitł

Ja też nie podsypywałam cebulowym, ale trochę u mnie tulipany kiepsko kwitły kolejny sezon, a to brak nawozu. Teraz przy okazji zakupienia nawozu dla dalii, dostanie się im też.
Kasiu! Mi już się nie chce więcej robić

Jacku! To płotek kaprysik. Nagle mi sie zachciało więc uplotłam. Nie sądzę, że jeszcze coś takiego zrobię

Marta! Przydałabyś mi się z tymi wiankami. Nie dam rady upleść sama

Sylwia! Kolejne narzędzie kupię na kolejnej Gardenii, choć Romanik zastrzega, że są na targach co 2 lata. Mam już oprócz ostatnio zakupionych szpadel damski i darniak. Dziś używałam szpadla damskiego

Dobrze, że się nie zgadałyśmy, bo znów coś bym musiała coś zrobić

Dorotko! Dawno temu zakochałam się w czerwonych gałązkach i mam kilka odmian z kolorowymi liśćmi. Ala na długie pędy ścinam tylko tego zwykłego derenia białego. Inne pozostawiłam fantazyjne

Małgosiu! Widziałam w kilku sklepach tradycyjnych, ale tylko pojedyncze narzędzia (darniaki, łopaty), marzy mi się taki sklepik firmowy gdzieś w pobliżu, żeby można było się do upragnionego narzędzia przymierzyć

Jola! U nas też jest sporo wierzb przy jeziorze, ale ograniczyłam się do ścięcia kilku bazi na jutrzejszą uroczystość. Z tym dereniem to wyszło tak spontanicznie, bo akurat ścięte były

Dziś pracowity dzień, ale chyba dla nas wszystkich

I moje kwasoluby, te posadzone dziś, wczoraj i dawniej. Wszystkie dostałam w prezencie