Florą malowane 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Florą malowane 2

Post »

O la la, jaka fajna, pachnąca wycieczka. Nie wiedziałam że taki park powstał w Wejherowie. Trzeba koniecznie kiedyś odwiedzić ;:333
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O matko i córko, jaki piękny park! ;:oj Przepiękne róże. Muszę się tam wybrać. Ciekawe jak oni to robią, że róże zimą nie przemarzają. My w naszych ogrodach chuchamy i dmuchamy a co roku lamenty, że są straty a w tym parku... nie wierzę, że owijają całe szpalery.
Ślicznie prezentuje się Gospodyni wątku w parku. Ślicznotka taka, jak te róże ;:224 :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Jak tylko mam czas to wpadam na ODF i myszkuję po ogrodach... u ciebie pięknie i profesjonalnie. ;:333 Wielkie dzięki za wycieczkę po Wejherowskim parku róż. ;:180 .. Zapewne nigdy tam nie dotrę, ale przynajmniej na fotkach mogę podziwiać :D
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Początek wakacji był piękny. Dało się trochę poleniuchować.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwitły bujnie róże i lilie.
Lilia Little kiss, wyciągnęła się do słońca i nie jest już taka niska.
Obrazek

Róże Ena Harkness i Garden of roses
Obrazek

Róża Graham Thomas
Obrazek
Róża Pink Grootendorst
Obrazek

Róże Alexander mackenzie i Leonardo da Vinci ?
Obrazek

Teraz od dwóch tygodni co chwilę pada, a czasami wręcz leje. Całe szczęście, że piaszczysta wysuszona przez 2 miesiące okolica przyjmuje bez problemów tą masę wody. A ja mam więcej czasu na oglądniecie forumowych ogródków i przywitanie moich gości.

IzaziemOdwiedziny z mamą to chyba dopiero w sierpniu jakby Ci pasowało. Nie pachną? Pachną tylko delikatnie, wąchałam. Zauważyłam, że rośliny nie o każdej porze pachną tak samo. Na przykład wiele tylko wieczorem.

Obrazek

Ignis05 Bardzo dziękuję Krysiu za miłe słowa. Iza już Ci odpowiedziała. Te róże mają trzy lata, więc najlepsze jeszcze przed nami.

Obrazek

AprilKoniecznie trzeba
Kaniu Nie widziałam żeby je specjalnie okrywali, chyba tylko kopczykują
Ewarost Witam serdecznie zabłąkanego gościa. Cieszę się że spodobał Ci się nasz wejherowski park. Pamiętaj nigdy nie mów nigdy! A tu kilka różyczek ode mnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Alicjo, przepięknie ;:138 . Ech, taki wykoszony trawniczek aż zaprasza do rozłożenia kocyka i piknikowania :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Alu dzieliłaś już jakieś jeżówki? Podobno co 3-4 lata trzeba je odmłodzić. Ja podzieliłam wiosną chyba 4 odmiany. Mimo, żę były malutkie to nie były zadowolone i już się o nie martwiłam. Na szczęście się wzięły i zaczynają kwitnąc. I mam żółte siewki :wit
W pergoli już dwa wielkie ptaszory :shock: Sekrety chyba wszystkie pięknie rosną! S. lowe jest wielki i zdrowy, Affair też [chociaż młodziak tegoroczny] Jeżówki wymiatają :wink: Nareszcie mi zakwitły białe dzwonki od Ciebie. I mam nową odmianę słoneczniczka, pewnie się spodoba Eli ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kaniu Trawniczek przede wszystkim służy do grania. Piłkę trzeba bardzo precyzyjnie podawać bo obok rabaty.

Obrazek
izaziem pisze: Sekrety chyba wszystkie pięknie rosną! S. lowe jest wielki i zdrowy, Affair też [chociaż młodziak tegoroczny] Jeżówki wymiatają :wink:
To prawda jeżówki coraz bardziej podbiją mi serce i mimo dziwnej zimy po której straciłam kilka pewniaków jeżówki pięknie rozkwitają.
Secret Affair
Obrazek

Obrazek

Też rok temu zachwycałam się serią Secret, ale na razie czekam na pozostałe Secrety.
Obecnie serce podbija mi seria Truffle. Mama ma przepiękną Blackkberry Truffle, a mnie cieszy Raspberry Truffle. Obie mają piękne ciemne kontrastujące łodygi. Tu na na pierwszym planie, za nią Cinnamon cupcake i Flame Thrower

Obrazek

Sama Cinnamon cupcake
Obrazek

Wielkim plusem jeżówek jest to że kwitną bardzo długo, a wiele z nich zmienia wygląd kwiatów, dostaje coraz większej "czuprynki"Marmalade

Obrazek

Obrazek
izaziem pisze:Alu dzieliłaś już jakieś jeżówki? Podobno co 3-4 lata trzeba je odmłodzić.
Ja jeszcze nie odważyłam się dzielić, ale w przyszłym roku jak tak będą rosły w siłę spróbuje. Moje siewki jak wiesz nie powtórzyy cech odmianowych. Dzieci niskiej czerwonej okazały się wysokie różowe (na zdjęciu przy pniu). Będę musiała przesadzać.

Obrazek

Słoneczniczek przyjedziemy obejrzeć. Może do sierpnia jeszcze nie przekwitnie.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Po prostu ... Raj na ziemi ;:138 ;:3 zyczę
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alicjo kwiaty masz śliczne zadbane! inaczej prezentują się niż moje w buszu przelewające się kolory. Próbowałam i w ten sposób ale kończyło się ...po mojemu ;:306 Ja jeszcze dopowiem o zapachach! mam takie same odczucia! kwiaty nie zawsze i nie tak samo pachną. Powiedziałabym że są lata, stanowiska że pachną lepiej, a są że w ogóle zapach ledwo wyczuwalny ;:224 Na pewno wieczorem i nad ranem pachną intensywniej, pewnie te co przyciągają zapylające o tej porze :D
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Alu przywiodły mnie do Ciebie cudowne jeżówki . Raspberry Truflle jest po prostu boska... ;:oj Mnie niestety po zimie wypadły trzy odmianowe jeżóweczki ale część na szczęście pozostała. Serię Truflle wpisuję na listę chciejstw.
Pozdrawiam Małgosia
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Alicjo, masz bardzo piękny ogród, a jeszcze piękniejszy basenik. Twój ogród wypełniony jest kwiatami, które lubię. Przejście różane zabójcze :-)
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Alicjo ;:196

Ślicznie u Ciebie, czyściutko i bajecznie kolorowo. ;:138 ;:138 ;:138
To dzięki Tobie zafundowałam sobie jeżówki i też jestem mile zaskoczona, że przeżyły tę zimę i ładnie teraz kwitną.
A w ogóle to teraz mam jakąś taką rabatę w Twoich kolorach z jeżówkami właśnie , liliowcami, liliami i nawet
różą Hansestadt Rostock. :lol:
Pamiętam skądś ten basenik . :uszy :;230
Miłego weekendu :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Alicjo!

Do twarzy Ci z tą aleją różaną. Wyglądasz tak, jakby to było Twoje naturalne środowisko.
Dla mnie aleja z samych róż to już za wiele...
Ale w Twoim ogrodzie jest to, o co chodzi: przestrzeń, zieleń, natura.
O Grafinę już pytałam, a jak teraz wygląda?
Ja straciłam swoją po zimie, ale już mam nową, kupioną w doniczce.
Swój bilans różany zamykam liczbą 23. A Ty, ile ich masz?
Pozdrawiam :wit
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przy furtce wejściowej moich gości wita juka.

Obrazek

ewarost
Dziękuję za miłe słowa. Lubisz lilie więc dla Ciebie Little Kiss, która wcale nie jest taka little
Obrazek

...i Red Twins
Obrazek

oraz ciemna Landini

Obrazek

Maska
Po Twojemu to znaczy kolorowo. I u mnie w niektórych miejscach taki wesoły miszmasz. Gdyż jestem dość tolerancyjna i godzę się na rozwiązania natury. Tu na przykład czerwona pysznogłówka weszła w komitywę z różą Alba Meidiland

Obrazek

Slotys
Spodobała Ci się jeżówka Raspberry Truffes? To jeszcze jej portreciki - codziennie chodzę i ją podziwiam. Na mojej liście jest Blackberry Truffles na pewno sobie zakupię.

Obrazek

Obrazek

Pashmina
Zgodnie z upodobanie specjalnie na upalne dni dla Ciebie basenik.

Obrazek.

A na rozgrzewkę po kąpieli taki ciepły obrazek.

Obrazek

Ignis05
Pamiętasz basenik? To może jeszcze jedna kąpiel? Ostatnio zauważam, że najbardziej lubię przebywać i patrzeć na kolor na granicy różu i pomarańczy, taki łososiowy. Wiele moich róż (Fashion, Alchymist, Chippendale, Leander ) też z początkowo bardziej pomarańczowego robi się różowa. Teraz mój wzrok przyciąga liliowiec którego nazwy nie znam...

Obrazek

... róża Fashion

Obrazek

jeżówka Raspberry Truffes

Obrazek

oraz niezmiennie róża, która Ci się u mnie podobała Hansestadt Rostock wraz z zidentyfikowanym przez Ciebie liliowcem tylko do końca nie wiem czy Kwanso czy Apricot Beauty

Obrazek

Lisico
Twoja ulubiona róża jest tak arystokratyczna, że pięknie u mnie zakwita tylko w odpowiedniej dla niej aurze. W tym roku pora jej rozkwitania przypadła na ulewy. Stwierdziła więc, że nie warto na taki świat wglądać i pąki jej się zmumifikowały. A pęd wypuściła wysoki, chociaż odrastała od ziemi, bo to co nad ziemią przemarzło.
Masz 23 róże? ;:224 To całkiem dużo jak na krytyka różanego, który ciągle prowokuje do rozmów o nich. (Widać jednak wpływy JagiS :;230 ). Ja miałam róż tyle ile mam lat (czyli ponad podwójnie). Ale 4 mi ubyły, a lat niestety nie ;:185 Trzeba będzie uzupełnić. No a teraz trochę Cię różanie pomęczę.

Róza Cinco de Mayo

Obrazek

Alinka

Obrazek

Pastella

Obrazek

Mariatheresia

Obrazek

Hansestadt Rostock

Obrazek

No i znając już trochę Twoje upodobania na dokładkę - moja staruszka.
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu :wit
Słodki śpiący kociulka ;:215
Lilie, lilowce, róże, , śliczne u ciebie ;:108 ;:108 I ja je lubię ;:167
Jeżówki masz śliczne.Ta pomarańczowa,śliczna to co to za odmiana ???
jeżówka Raspberry Truffes faktycznie bardzo piękna ;:333
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”