Florą malowane 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Florą malowane 2
O la la, jaka fajna, pachnąca wycieczka. Nie wiedziałam że taki park powstał w Wejherowie. Trzeba koniecznie kiedyś odwiedzić 

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O matko i córko, jaki piękny park!
Przepiękne róże. Muszę się tam wybrać. Ciekawe jak oni to robią, że róże zimą nie przemarzają. My w naszych ogrodach chuchamy i dmuchamy a co roku lamenty, że są straty a w tym parku... nie wierzę, że owijają całe szpalery.
Ślicznie prezentuje się Gospodyni wątku w parku. Ślicznotka taka, jak te róże
.

Ślicznie prezentuje się Gospodyni wątku w parku. Ślicznotka taka, jak te róże

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Jak tylko mam czas to wpadam na ODF i myszkuję po ogrodach... u ciebie pięknie i profesjonalnie.
Wielkie dzięki za wycieczkę po Wejherowskim parku róż.
.. Zapewne nigdy tam nie dotrę, ale przynajmniej na fotkach mogę podziwiać 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Początek wakacji był piękny. Dało się trochę poleniuchować.

Kwitły bujnie róże i lilie.
Lilia Little kiss, wyciągnęła się do słońca i nie jest już taka niska.

Róże Ena Harkness i Garden of roses

Róża Graham Thomas

Róża Pink Grootendorst

Róże Alexander mackenzie i Leonardo da Vinci ?

Teraz od dwóch tygodni co chwilę pada, a czasami wręcz leje. Całe szczęście, że piaszczysta wysuszona przez 2 miesiące okolica przyjmuje bez problemów tą masę wody. A ja mam więcej czasu na oglądniecie forumowych ogródków i przywitanie moich gości.
IzaziemOdwiedziny z mamą to chyba dopiero w sierpniu jakby Ci pasowało. Nie pachną? Pachną tylko delikatnie, wąchałam. Zauważyłam, że rośliny nie o każdej porze pachną tak samo. Na przykład wiele tylko wieczorem.

Ignis05 Bardzo dziękuję Krysiu za miłe słowa. Iza już Ci odpowiedziała. Te róże mają trzy lata, więc najlepsze jeszcze przed nami.

AprilKoniecznie trzeba
Kaniu Nie widziałam żeby je specjalnie okrywali, chyba tylko kopczykują
Ewarost Witam serdecznie zabłąkanego gościa. Cieszę się że spodobał Ci się nasz wejherowski park. Pamiętaj nigdy nie mów nigdy! A tu kilka różyczek ode mnie.

Kwitły bujnie róże i lilie.
Lilia Little kiss, wyciągnęła się do słońca i nie jest już taka niska.

Róże Ena Harkness i Garden of roses

Róża Graham Thomas

Róża Pink Grootendorst

Róże Alexander mackenzie i Leonardo da Vinci ?

Teraz od dwóch tygodni co chwilę pada, a czasami wręcz leje. Całe szczęście, że piaszczysta wysuszona przez 2 miesiące okolica przyjmuje bez problemów tą masę wody. A ja mam więcej czasu na oglądniecie forumowych ogródków i przywitanie moich gości.
IzaziemOdwiedziny z mamą to chyba dopiero w sierpniu jakby Ci pasowało. Nie pachną? Pachną tylko delikatnie, wąchałam. Zauważyłam, że rośliny nie o każdej porze pachną tak samo. Na przykład wiele tylko wieczorem.

Ignis05 Bardzo dziękuję Krysiu za miłe słowa. Iza już Ci odpowiedziała. Te róże mają trzy lata, więc najlepsze jeszcze przed nami.

AprilKoniecznie trzeba
Kaniu Nie widziałam żeby je specjalnie okrywali, chyba tylko kopczykują
Ewarost Witam serdecznie zabłąkanego gościa. Cieszę się że spodobał Ci się nasz wejherowski park. Pamiętaj nigdy nie mów nigdy! A tu kilka różyczek ode mnie.

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Alicjo, przepięknie
. Ech, taki wykoszony trawniczek aż zaprasza do rozłożenia kocyka i piknikowania
.

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Alu dzieliłaś już jakieś jeżówki? Podobno co 3-4 lata trzeba je odmłodzić. Ja podzieliłam wiosną chyba 4 odmiany. Mimo, żę były malutkie to nie były zadowolone i już się o nie martwiłam. Na szczęście się wzięły i zaczynają kwitnąc. I mam żółte siewki
W pergoli już dwa wielkie ptaszory
Sekrety chyba wszystkie pięknie rosną! S. lowe jest wielki i zdrowy, Affair też [chociaż młodziak tegoroczny] Jeżówki wymiatają
Nareszcie mi zakwitły białe dzwonki od Ciebie. I mam nową odmianę słoneczniczka, pewnie się spodoba Eli

W pergoli już dwa wielkie ptaszory

- a_nie
Kaniu Trawniczek przede wszystkim służy do grania. Piłkę trzeba bardzo precyzyjnie podawać bo obok rabaty.

Secret Affair

Też rok temu zachwycałam się serią Secret, ale na razie czekam na pozostałe Secrety.
Obecnie serce podbija mi seria Truffle. Mama ma przepiękną Blackkberry Truffle, a mnie cieszy Raspberry Truffle. Obie mają piękne ciemne kontrastujące łodygi. Tu na na pierwszym planie, za nią Cinnamon cupcake i Flame Thrower

Sama Cinnamon cupcake

Wielkim plusem jeżówek jest to że kwitną bardzo długo, a wiele z nich zmienia wygląd kwiatów, dostaje coraz większej "czuprynki"Marmalade

Słoneczniczek przyjedziemy obejrzeć. Może do sierpnia jeszcze nie przekwitnie.

To prawda jeżówki coraz bardziej podbiją mi serce i mimo dziwnej zimy po której straciłam kilka pewniaków jeżówki pięknie rozkwitają.izaziem pisze: Sekrety chyba wszystkie pięknie rosną! S. lowe jest wielki i zdrowy, Affair też [chociaż młodziak tegoroczny] Jeżówki wymiatają
Secret Affair

Też rok temu zachwycałam się serią Secret, ale na razie czekam na pozostałe Secrety.
Obecnie serce podbija mi seria Truffle. Mama ma przepiękną Blackkberry Truffle, a mnie cieszy Raspberry Truffle. Obie mają piękne ciemne kontrastujące łodygi. Tu na na pierwszym planie, za nią Cinnamon cupcake i Flame Thrower

Sama Cinnamon cupcake

Wielkim plusem jeżówek jest to że kwitną bardzo długo, a wiele z nich zmienia wygląd kwiatów, dostaje coraz większej "czuprynki"Marmalade

Ja jeszcze nie odważyłam się dzielić, ale w przyszłym roku jak tak będą rosły w siłę spróbuje. Moje siewki jak wiesz nie powtórzyy cech odmianowych. Dzieci niskiej czerwonej okazały się wysokie różowe (na zdjęciu przy pniu). Będę musiała przesadzać.izaziem pisze:Alu dzieliłaś już jakieś jeżówki? Podobno co 3-4 lata trzeba je odmłodzić.

Słoneczniczek przyjedziemy obejrzeć. Może do sierpnia jeszcze nie przekwitnie.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Po prostu ... Raj na ziemi
zyczę

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Alicjo kwiaty masz śliczne zadbane! inaczej prezentują się niż moje w buszu przelewające się kolory. Próbowałam i w ten sposób ale kończyło się ...po mojemu
Ja jeszcze dopowiem o zapachach! mam takie same odczucia! kwiaty nie zawsze i nie tak samo pachną. Powiedziałabym że są lata, stanowiska że pachną lepiej, a są że w ogóle zapach ledwo wyczuwalny
Na pewno wieczorem i nad ranem pachną intensywniej, pewnie te co przyciągają zapylające o tej porze 

- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Alu przywiodły mnie do Ciebie cudowne jeżówki . Raspberry Truflle jest po prostu boska...
Mnie niestety po zimie wypadły trzy odmianowe jeżóweczki ale część na szczęście pozostała. Serię Truflle wpisuję na listę chciejstw.
Pozdrawiam Małgosia

Pozdrawiam Małgosia
Alicjo, masz bardzo piękny ogród, a jeszcze piękniejszy basenik. Twój ogród wypełniony jest kwiatami, które lubię. Przejście różane zabójcze 

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Alicjo
Ślicznie u Ciebie, czyściutko i bajecznie kolorowo.
To dzięki Tobie zafundowałam sobie jeżówki i też jestem mile zaskoczona, że przeżyły tę zimę i ładnie teraz kwitną.
A w ogóle to teraz mam jakąś taką rabatę w Twoich kolorach z jeżówkami właśnie , liliowcami, liliami i nawet
różą Hansestadt Rostock.
Pamiętam skądś ten basenik .
Miłego weekendu

Ślicznie u Ciebie, czyściutko i bajecznie kolorowo.

To dzięki Tobie zafundowałam sobie jeżówki i też jestem mile zaskoczona, że przeżyły tę zimę i ładnie teraz kwitną.
A w ogóle to teraz mam jakąś taką rabatę w Twoich kolorach z jeżówkami właśnie , liliowcami, liliami i nawet
różą Hansestadt Rostock.

Pamiętam skądś ten basenik .

Miłego weekendu

- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Alicjo!
Do twarzy Ci z tą aleją różaną. Wyglądasz tak, jakby to było Twoje naturalne środowisko.
Dla mnie aleja z samych róż to już za wiele...
Ale w Twoim ogrodzie jest to, o co chodzi: przestrzeń, zieleń, natura.
O Grafinę już pytałam, a jak teraz wygląda?
Ja straciłam swoją po zimie, ale już mam nową, kupioną w doniczce.
Swój bilans różany zamykam liczbą 23. A Ty, ile ich masz?
Pozdrawiam
Do twarzy Ci z tą aleją różaną. Wyglądasz tak, jakby to było Twoje naturalne środowisko.
Dla mnie aleja z samych róż to już za wiele...
Ale w Twoim ogrodzie jest to, o co chodzi: przestrzeń, zieleń, natura.
O Grafinę już pytałam, a jak teraz wygląda?
Ja straciłam swoją po zimie, ale już mam nową, kupioną w doniczce.
Swój bilans różany zamykam liczbą 23. A Ty, ile ich masz?
Pozdrawiam

Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
- a_nie
Przy furtce wejściowej moich gości wita juka.

ewarost
Dziękuję za miłe słowa. Lubisz lilie więc dla Ciebie Little Kiss, która wcale nie jest taka little

...i Red Twins

oraz ciemna Landini

Maska
Po Twojemu to znaczy kolorowo. I u mnie w niektórych miejscach taki wesoły miszmasz. Gdyż jestem dość tolerancyjna i godzę się na rozwiązania natury. Tu na przykład czerwona pysznogłówka weszła w komitywę z różą Alba Meidiland

Slotys
Spodobała Ci się jeżówka Raspberry Truffes? To jeszcze jej portreciki - codziennie chodzę i ją podziwiam. Na mojej liście jest Blackberry Truffles na pewno sobie zakupię.

Pashmina
Zgodnie z upodobanie specjalnie na upalne dni dla Ciebie basenik.
.
A na rozgrzewkę po kąpieli taki ciepły obrazek.

Ignis05
Pamiętasz basenik? To może jeszcze jedna kąpiel? Ostatnio zauważam, że najbardziej lubię przebywać i patrzeć na kolor na granicy różu i pomarańczy, taki łososiowy. Wiele moich róż (Fashion, Alchymist, Chippendale, Leander ) też z początkowo bardziej pomarańczowego robi się różowa. Teraz mój wzrok przyciąga liliowiec którego nazwy nie znam...

... róża Fashion

jeżówka Raspberry Truffes

oraz niezmiennie róża, która Ci się u mnie podobała Hansestadt Rostock wraz z zidentyfikowanym przez Ciebie liliowcem tylko do końca nie wiem czy Kwanso czy Apricot Beauty

Lisico
Twoja ulubiona róża jest tak arystokratyczna, że pięknie u mnie zakwita tylko w odpowiedniej dla niej aurze. W tym roku pora jej rozkwitania przypadła na ulewy. Stwierdziła więc, że nie warto na taki świat wglądać i pąki jej się zmumifikowały. A pęd wypuściła wysoki, chociaż odrastała od ziemi, bo to co nad ziemią przemarzło.
Masz 23 róże?
To całkiem dużo jak na krytyka różanego, który ciągle prowokuje do rozmów o nich. (Widać jednak wpływy JagiS
). Ja miałam róż tyle ile mam lat (czyli ponad podwójnie). Ale 4 mi ubyły, a lat niestety nie
Trzeba będzie uzupełnić. No a teraz trochę Cię różanie pomęczę.
Róza Cinco de Mayo

Alinka

Pastella

Mariatheresia

Hansestadt Rostock

No i znając już trochę Twoje upodobania na dokładkę - moja staruszka.

ewarost
Dziękuję za miłe słowa. Lubisz lilie więc dla Ciebie Little Kiss, która wcale nie jest taka little

...i Red Twins

oraz ciemna Landini

Maska
Po Twojemu to znaczy kolorowo. I u mnie w niektórych miejscach taki wesoły miszmasz. Gdyż jestem dość tolerancyjna i godzę się na rozwiązania natury. Tu na przykład czerwona pysznogłówka weszła w komitywę z różą Alba Meidiland

Slotys
Spodobała Ci się jeżówka Raspberry Truffes? To jeszcze jej portreciki - codziennie chodzę i ją podziwiam. Na mojej liście jest Blackberry Truffles na pewno sobie zakupię.

Pashmina
Zgodnie z upodobanie specjalnie na upalne dni dla Ciebie basenik.

A na rozgrzewkę po kąpieli taki ciepły obrazek.

Ignis05
Pamiętasz basenik? To może jeszcze jedna kąpiel? Ostatnio zauważam, że najbardziej lubię przebywać i patrzeć na kolor na granicy różu i pomarańczy, taki łososiowy. Wiele moich róż (Fashion, Alchymist, Chippendale, Leander ) też z początkowo bardziej pomarańczowego robi się różowa. Teraz mój wzrok przyciąga liliowiec którego nazwy nie znam...

... róża Fashion

jeżówka Raspberry Truffes

oraz niezmiennie róża, która Ci się u mnie podobała Hansestadt Rostock wraz z zidentyfikowanym przez Ciebie liliowcem tylko do końca nie wiem czy Kwanso czy Apricot Beauty

Lisico
Twoja ulubiona róża jest tak arystokratyczna, że pięknie u mnie zakwita tylko w odpowiedniej dla niej aurze. W tym roku pora jej rozkwitania przypadła na ulewy. Stwierdziła więc, że nie warto na taki świat wglądać i pąki jej się zmumifikowały. A pęd wypuściła wysoki, chociaż odrastała od ziemi, bo to co nad ziemią przemarzło.
Masz 23 róże?

Róza Cinco de Mayo

Alinka

Pastella

Mariatheresia

Hansestadt Rostock

No i znając już trochę Twoje upodobania na dokładkę - moja staruszka.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu
Słodki śpiący kociulka
Lilie, lilowce, róże, , śliczne u ciebie
I ja je lubię
Jeżówki masz śliczne.Ta pomarańczowa,śliczna to co to za odmiana ???
jeżówka Raspberry Truffes faktycznie bardzo piękna

Słodki śpiący kociulka

Lilie, lilowce, róże, , śliczne u ciebie

Jeżówki masz śliczne.Ta pomarańczowa,śliczna to co to za odmiana ???
jeżówka Raspberry Truffes faktycznie bardzo piękna