Mój kawałek raju ... cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kawałek raju ... cz.5

Post »

Ulu dziękuję, a ja wyobrażam sobie lilię himalajską jaka ona piękna ;:138
Marto gdyby nie komary to mogłabym wieczorem siedzieć w ogrodzie długo bo wtedy wszystko pięknie pachnie i taki błogi spokój wokół ;:108
Marysiu dzięki za rozpoznanie różyczki, jedno imię więcej :heja a drakiew oczywiście pyciutka :tan trawnik oczywiście to potencjał ;:306
Nelu dziękuję, zapisane a pnąca nie powtarza kwitnienia ;:180
Anetko Twoje włości rozkwitają z roku na rok to i ostróżek przybędzie ;:333
Aniu nigdy nie gustowałam w różach, ale odkąd jestem na forum opętał mnie jakiś 'amorek różany' i przybyło tych krzaczków za dwa lata sporo :shock: no i odwdzięczają się pięknymi kwiatami oraz zapachem ;:219
Jacku nie masz wyjścia musisz zahaczyć o moje piękne miasto ;:108 tylko warunek ;:7 w takim terminie jak będzie jeszcze coś kwitło ;:oj pszczelnik u mnie jest długo a wiesiołek jest bardzo jasny, prawie biały ;:108
Marzenkou mnie już chyba wszystkie spektakle otwarte, sama nie wiem co, gdzie i kiedy zakwita ;:219 ta lepnica jest grzeczna, niczego się nie czepia i nigdzie nie ucieka
Tereniu róże podlewam mikroorganizmami i kompost, malizn u mnie dostatek, czasami je gubię w gąszczu innych ale potem się odnajdują ;:306 nornic u mnie nie ma bo mam dobrego łowczego - zaskroniec i Pusia :shock:
Maryniu myślisz, że tylko Ty się uganiasz z roślinami po ogrodzie, a ja to co robię, kupię i zastanawiam się gdzie to upchać, czasami na tym cierpi trawnik, czasami krzak bo trzeba go podciąć a potem coś trzeba dokupić bo łyso tam gdzie posadziłam i kółko się zamyka ;:306
Penstemon od naszej forumowej Danusi a wiesiołek od zaprzjaźnionego zapaleńca jak ja ale rośnie bardzo powoli ;:173
Marusiu czekam na lilie sadzone wiosną a róże w tym roku naprawdę piękne ;:215
Jacuś pyszności i to z ekologicznego ogródka aż mi ślinka pociekła jak zobaczyłam miseczkę pełną truskawek
Pozdrowienia dla Marysieńki i zdrówka Obrazek
Zapraszam na spacerek
Obrazek

Obrazek
Mrs N Thompson
Obrazek
Madame Julia Correvon
Obrazek
fusca
Obrazek
Arabella
Obrazek
Comtesse de Bouchaud
Obrazek
moszenki południowe
;:180
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gdzieś miałam nasiona tych moszenek i nie wiem czy wysiałam czy zgubiłam :shock:
A powojniki zachwycające, ten Mrs N Thompson już wcześniej mnie kusił muszę go zaprosić na wiosnę ;:224
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Po pięknych różach i innych rarytasach przyszła kolej na powojniki. Aż trudno uwierzyć jak Ty sobie sama doskonale radzisz w ogrodzie. Rośliny zadbane i odwdzięczają się jak potrafią najlepiej.
Nasionka moszenki u mnie nie skiełkowały, ale ja nie mam ręki do nasion. Może kiedyś znajdziesz jakąś sieweczkę u siebie, to zatrzymaj ją dla mnie.
Dużo radości sprawiają mi te wirtualne spacery po uroczych zakątkach Twojego ogrodu.
Wysłałam Ci wczoraj e-maila.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu 3 kolorki ostróżek się szykują do kwitnienia :heja Powojnik Comtesse de Bouchaud u mnie od jesieni a u Ciebie zjawiskowy jest ;:196 Uwielbiam spacery u Ciebie przy porannej kawce i wieczorkiem ;:196

Pozdrawiam serdecznie ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu, powojniki świetne, zresztą jak cała reszta ogrodu. Jak Ty to robisz, że masz wszystko tak ładnie wypielone. U mnie co i rusz pielę a perz i tak wychodzi. Toczę nierówną walkę, ale mam nadzieję, że wykończę w końcu dziada .
Fusca mnie zadziwia i muszę za nią zapolować
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Maria powojniki piekne u mnie nie chca rosnac :roll:
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
_fox_

Post »

Marysiu nie zapomnij o tym sposobie na ukorzenianie powojników który Ci podesłałem, jeśli wcięło to daj znać podeślę powtórnie ;:108

Mnie najbardziej jednak kręci fusca ;:333
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu widzę że i Ciebie powojniki wciągnęły ;:7 Pięknie oplotły i zakwitły ;:138 ;:215
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Marysiu, paprotki masz na prawdę ekstra, ciekawa jestem czy te kolekcjonerskie są równie mocno ekspansywne co te zwykłe?
Piękne masz również piwonie i clematisy z małych perełek ujęła mnie Francesca, a z róż Tuscany, oczywiście wszystkie są śliczne, ale tak to już zazwyczaj bywa, że w oko najczęściej wpada to czego nie mamy, jejku jakie fajne te moszenki południowe po raz pierwszy w życiu widzę to cudeńko
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu moje moszenki rosną w łanie goździka i pewnikiem są siewki ale goździk je tłamsi i nie wydostają się na światło dzienne :shock: zbiorę jeszcze raz :heja coraz więcej roślin zapraszamy do naszych ogrodów i niestety trawniki się kurczą ;:306
Lidziu coraz mniej sobie radzę, chwasty wyrastają w każdym kątku ;:145 ale przez to i ziemia ma więcej wilgoci, moszenek będę szukać jak będę likwidować goździka ;:108
Anetko ostróżki są bardzo wdzięcznymi kwiatami z babcinych ogródków ;:173 a teraz te nowe odmiany są tak piękne i mają oprócz tego pełne kwiaty tylko jedną wadę, mniej wytrzymałe :shock:
Spaceruj o każdej porze jeśli masz tylko ochotę ;:65 może nareszcie uda się spacer w realu ;:108
Marzenko u mnie w całym ogrodzie panoszyły się pokrzywy, podagrycznik i podbiał, perzu było mało ale też chyba z 5 lat walczyłam z tym zielskiem i teraz mam spokój ;:134
Izo powojniki pooglądasz w innych ogrodach ale masz inne piękne które u mnie nie chcą rosnąć :shock: albo boję się że stracę rarytas i nie sadzę ;:219 zachwycam się Twoimi miłkami ;:215
Jacuś spoko wysłałam pw ;:306
Marusiu nie tylko powojniki ale i róże ;:306
Ilonko paprotki te co pokazałam nie rozrastają się jak szalone, może siewki się po jakimś czasie pojawią ale aby je podzielić to upłynie trochę czasu ;:108
mnie u Ciebie ujmuje za serducho 'Nostalgia' i tam chodzę pooglądać ;:oj co do moszenek to jest z siewu od znajomego Stasia :tan kwitnie do mrozów ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wiolu szałwie rosną :tan
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
i powstaje nowy skalniak
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Marysiu, Twój skalniaczek wygląda tak naturalnie, a ta prymulka Franczeska to długo kwitnie ?, wygląda bardzo efektownie
Pozdrawiam i ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu ! nowy skalniak , czy na trawniku :;230 żartuję! ale Ty też masz napakowane! Ciekawie układasz kamienie ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulu Francesca kwitnie trzeci miesiąc ;:138 a kamieni u mnie pod dostatkiem to i w miarę gęsto układam ;:7
Marysiu ten niby skalniak był ja go teraz dopieszczam ;:306 to pod klonem palmowym ;:108 wiesz na trawniku dla niektórych byłoby niebezpieczne ;:306 mają swoje ścieżki i przyzwyczajenia ;:136
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Marysiu, chyba wiem co masz na myśli pisząc o przyzwyczajeniach i ścieżkach ;:306
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uluś masz rację ;:306
Mój wątek personalny