Ogródek AGNESS
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Piękna ta Twoja wiosna
I ze wszystkim się z Tobą zgadzam, Aguniu
Mam tak zbliżony gust, ze u Ciebie czuję się jak u siebie - za jakieś 10 lat
Bo jeszcze daleko mojemu ogrodowi do Twojego...
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piękne te kępki krokusów.
Szczególnie ładnie robią się pośród kamyków.
Cieszę się, że i do Ciebie wiosna wreszcie dotarła.
Szczególnie ładnie robią się pośród kamyków.
Cieszę się, że i do Ciebie wiosna wreszcie dotarła.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zawsze mi się fotki u Ciebie podobają
Dzięki,że wpadłas na otwarcie
Pozdrawiam,
Sławek
Dzięki,że wpadłas na otwarcie
Pozdrawiam,
Sławek
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Mnie w oko wpadły szczególnie te krokusiki na drugim zdjęciu. Nigdy nie widziałam takich dwukolorowych
Ale one jakby trochę drobniejsze, prawda?
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu dziękuję Ci za tak miłe słowa..... bardzo się cieszę, ze podoba Ci się u mnie.... ale strasznie przesadzasz mówiąc, że u Ciebie będzie tak za 10 lat
.... przecież u Ciebie już jest ślicznie
Izolku miło mi bardzo, że podoba Ci się.... teraz z dnia na dzień będzie więcej kolorków
Grażynko krokusiki sadzone w większości jesienią...... mam nadzieję, że za rok kępki rozrosną się i będą pełniejsze i bogatsze
Ale i takie bardzo cieszą, tym bardziej, że jest ich naprawdę sporo w całym ogródku
Sławku bardzo się cieszę, że podobają Ci się fotki i ciesze się, ze zaglądasz
Ja również pozdrawiam
Wandziu te krokusiki to jedne z moich ulubionych -Tricolor
Po tej paskudnej zimie straciłam wszystkie i było mi bardzo przykro z tego powodu..... ale poprzedniej jesieni kupiłam mieszankę 100 cebulek i okazało się, że jest ich w niej bardzo dużo
To są faktycznie te drobnokwiatowe....
Izolku miło mi bardzo, że podoba Ci się.... teraz z dnia na dzień będzie więcej kolorków
Grażynko krokusiki sadzone w większości jesienią...... mam nadzieję, że za rok kępki rozrosną się i będą pełniejsze i bogatsze
Sławku bardzo się cieszę, że podobają Ci się fotki i ciesze się, ze zaglądasz
Ja również pozdrawiam
Wandziu te krokusiki to jedne z moich ulubionych -Tricolor
To są faktycznie te drobnokwiatowe....
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Mnie sie bardzo podobają krokusy Pickwick .Znów dokupiłam je jesienią .Zakwitła juz pierwsza sasanka i zaczynają kwitnąć kwiatki z bajki czyli niezapominajki .Agusiu takie maluchy, a tak cieszą
niedzieli
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja nocą nie chodzam po tarasach
, ale czasem lubię latem podrzemać po południu na nim.
Na bujaczce, świat sie wtedy tak przyjemnie kołysze. Niestety musiałm sie pozbyć poduch, w dodatku bujaczka jest w bardzo złym stanie, bo stoi non stop na dworze, nie chowamy jej nigdzie, co prawda pod dachem, ale dopiero od kilku lat. Pierwsze lata stałą pod gołym niebem.Marzy mi się nowa
Na bujaczce, świat sie wtedy tak przyjemnie kołysze. Niestety musiałm sie pozbyć poduch, w dodatku bujaczka jest w bardzo złym stanie, bo stoi non stop na dworze, nie chowamy jej nigdzie, co prawda pod dachem, ale dopiero od kilku lat. Pierwsze lata stałą pod gołym niebem.Marzy mi się nowa
- AGNESS

Jadziu to moja ulubiona odmiana , są piękne, prawda???
U Ciebie wiosna daleko w przodzie przed moją..... moje sasaneczki dopiero zaczynają pokazywać pierwsze sreberko w suchych badylkach.... do kwitnienia jeszcze daleeeeko....
Właśnie wróciłam z tarasu, gdzie siedziałam zamotana w koc i piłam gorącą herbatkę , włączam komputer, a tu taki tekst
Myślę sobie koleżanka wróżka, czy co ???
Moja huśtawka też musi mieć wymieniony ten górny element, bo już w złym stanie .... ale już jest..... tylko kiedy zostanie wymieniony nie mam pojęcia.....
U Ciebie wiosna daleko w przodzie przed moją..... moje sasaneczki dopiero zaczynają pokazywać pierwsze sreberko w suchych badylkach.... do kwitnienia jeszcze daleeeeko....
Małgoś aż się przestraszyłam gdy to przeczytałamMargo2 pisze:Ja nocą nie chodzam po tarasach![]()
Moja huśtawka też musi mieć wymieniony ten górny element, bo już w złym stanie .... ale już jest..... tylko kiedy zostanie wymieniony nie mam pojęcia.....
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś!!!
Myślę że najwięcej kolorku niebieskiego i fioletowego we wszelkich możliwych wariacjach jest właśnie wiosną.
Idealnie jest gdy przy okazji występuje żółty kolorek, wtedy fiolecik i niebieski jakby wyostrza swoje piękno
i od razu robi się wesoło, wiosennie, i tak lekko na duszy.
Twoje zestawienia roślin i kolorków zawsze znajdują się na najwyższym poziomie sztuki ogrodniczej.
Czekam oczywiście na dalszy rozwój wypadków, wszystko zmierza w idealnym kierunku

Myślę że najwięcej kolorku niebieskiego i fioletowego we wszelkich możliwych wariacjach jest właśnie wiosną.
Idealnie jest gdy przy okazji występuje żółty kolorek, wtedy fiolecik i niebieski jakby wyostrza swoje piękno
i od razu robi się wesoło, wiosennie, i tak lekko na duszy.
Twoje zestawienia roślin i kolorków zawsze znajdują się na najwyższym poziomie sztuki ogrodniczej.
Czekam oczywiście na dalszy rozwój wypadków, wszystko zmierza w idealnym kierunku
Pozdrawiam, Agata.
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Witaj Aguś,
Pięknie z tymi krokusami wśród kamieni - niedługo pewnie będzie pokaz tulipanów, niektóre już zawiązują pączki.
Miłej niedzieli
Pięknie z tymi krokusami wśród kamieni - niedługo pewnie będzie pokaz tulipanów, niektóre już zawiązują pączki.
Miłej niedzieli
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- AGNESS

Agatko bardzo podoba mi się połączenie żółci z granatem.... w brateczkach dodałam jeszcze głębokie bordo.... lubię takie kontrastowe połączenia
A do kompletu dojdą jeszcze białe bratki..... sąsiadka wysiewała i ma ich zbyt dużo
Cieszę się, bo ja kupiłam tylko 20 krzaczków , a to do moich donic zdecydowanie zbyt mało....
Dziękuję Ci za bardzo miłe słowa..... nawet nie wiesz jaką przyjemność mi sprawiły
Aguś moje tulipanki jeszcze bardzo malutkie..... pąków nie wdać, u mnie wiosna przychodzi zdecydowanie później ... ale cieszę się, że już chociaż krokusy pojawiły się i kilka innych maleństw..... Wreszcie widać jakieś kolorki

Dziękuję Ci za bardzo miłe słowa..... nawet nie wiesz jaką przyjemność mi sprawiły
Aguś moje tulipanki jeszcze bardzo malutkie..... pąków nie wdać, u mnie wiosna przychodzi zdecydowanie później ... ale cieszę się, że już chociaż krokusy pojawiły się i kilka innych maleństw..... Wreszcie widać jakieś kolorki

- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Masz piękny ogród, nie to co moja doniczka. Ale wszędzie teraz jest pieknie. Pierwsze kwiatki ciesza najbardziej.
Nie wiem, czy człowiek dziecinnieje na starość? Całowałabym je po kolei. Ale mam niektórych gości na działce, którzy nie zwracaja uwagi na piękno kwiatka. szczególnie maleńkiego. Takich ludzi mi po prostu żal. Widzę znudzenie na ich twarzach, jak chcę im pokazać kwiatuszek zawilca gajowego. Rezygnuję po kilku słowach. Nie lubię takich gości!!
Nie ma słoneczka, ale i nie pada. Więc po obiedzie - działka!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Aga krokusiki bardzo urocze u mnie już przekwitają
moim zdaniem za krótko nas cieszyły... ale nie ma tego złego ich miejsce zajmują inne kwiatuszki
ciemiernik śliczny też mam chyba takiego
Miłej niedzieli
moim zdaniem za krótko nas cieszyły... ale nie ma tego złego ich miejsce zajmują inne kwiatuszki
ciemiernik śliczny też mam chyba takiego
Miłej niedzieli
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aguś piękne krokusiki:) Moje już przekwitły i zostały tylko długie listeczki:) Na jesień kupuję 100 szt
Bratki muszą być bez dwóch zdań,wczoraj zapolowałam na pomarańczowe,jeszcze takich u siebie nie miałam,dobry wybór wprowadzają energię
Bratki muszą być bez dwóch zdań,wczoraj zapolowałam na pomarańczowe,jeszcze takich u siebie nie miałam,dobry wybór wprowadzają energię