Hacjenda Anego

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Hacjenda Anego

Post »

Any swojskie klimaty u Ciebie ,tak pędzisz z wszystkim a później śpisz za kierownicą
Ty się lepiej chłopie wysypiaj w łóżku ;:306
Ale kominek super urządziłeś na pewno ciepełko i milutko posiedzieć przy nim ;:303
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Waloryzacja kwotowa ewerytur, jednak dopuszczalna, bo - była jednorazowa i incydentalna i oprócz zapewnienia obywatelom zabezpieczenia społecznego, musi uwzględniać sytuację gospodarczą w kraju, szczególnie teraz, w czasie kryzysu. Wyplata NALEŻNYCH kwot naruszyła by budżet - powiedział sędzia sprawozdawca Rzepliński - jednak 5 sędziów miało zdanie odrębne - było to złamanie prawa, naruszenie zasady równości, nie można kryzysem usprawiedliwać takich działań ustawodawców.
Czyli rząd może zabierać komu chce, łamać prawo, naginać - aby tylko budżet się zgadzał.
Na następny rok można się spodziewać kolejnego osłabienia budżetu bo minister V oparł budżet na wpływach z naszego przestępstwa - założył że z naszych mandatów wpłynie 20mld zł - a jak my będziemy przepisowi?
Rodacy .... musicie łamać przepisy ruchu drogowego bo inaczej nie wpłyną do budżetu założone pieniążki z mandatów i .... budżet się zawali - kto tu jest wariatem?

No dobra!
Wczoraj calutki dzień przy wędzarni od 7 do 18-tej, bo towarzystwo się zwiedziało, że wędzę i ...mi też, mi też - odmówisz? wędziłem dwa razy bo się nie mieściło.
W piecu napalone, było ciepło, no i grzaniec był (niedokładny bo bez miodu) i sąsiad był i humor był.

Bogusiu to słowa mojej żony - "zabieraj to dziadostwo stąd" :(
Stasiu raz mi się usnęło i mam nadzieję, że już nigdy się nie trafi
Witam Dorotę - miłych wrażeń.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Andrzeju pochwal sie szyneczkami .No to przy wędzeniu sie nie nudziłeś jak miałeś towarzystwo i grzańca :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Andrzeju...no to wesoło było przy tym wędzeniu... ;:215 Pozdrawiam i życzę spokojnych , radosnych Świąt !
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu - nie potrafię się nudzić ... karmiłem ptaszki, rozwiązywałem krzyżowki i .... gimnastykowałem się, a nawet .... plewiłem :;230
tzn. powyrywałem zmarznięte już gazanie, powyłamywałem uschnięte marcinki, przykryłem parę krzewinek, no i nasypałem ziemię na wzeszłe krokusy, przebiśniegi i inne - nawet widziałem kiełki hiacyntów.

Fotek z wędzenia nie ma, bo nie zabrałem aparatu - nie zmieścił się
szynek było 5, 4 boczki, 7 karkówek, jedna polędwica, sznur kiełbas i ... 3 dzwony karpia (jedno pożarte od razu na gorąco - mniam, mniam)

Dziękuję Bogusiu za życzenia

Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu (edytowałem tekst - dopisałem o plewieniu) - Twoja synowa wie co dobre :)
a mięsko dzieliłem na trzy a nawet cztery bo dla syna była szynka (białego on nie lubi)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie takie cuda jeszcze sie nie obudziły i bardzo dobrze .Niech śpią bo idzie zima .Już myślałam ,że to będzie totalne świąteczne obżarstwo :;230
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju...witam poswiątecznie, jednak nie mniej cieplutko! Pogoda u mnie iście wiosenna... krety ryją niemiłosiernie...a rośliny próbuja rozkwitać...Dzisiaj, w tej chwili w słońcu +14 st, ...a więc można relaksować się w ogrodzie... ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu dziękuję Ci za piękne życzenia ;:180
wczoraj już do Ciebie pisałem i .... wyłączyli FO, w południe pisałem ponownie, wysłałem i .... nie ma tego :( (a było!)
co to ja tam pisałem?.... że u mnie nie jest tak ciepło, w sobotę o 9tej było jeszcze -6, w dzień +1 za to był to w końcu pierwszy słoneczny dzień, tak samo było w niedzielę a już dzisiaj +5
jeden sąsiad na ogrodzie przybija listewki na werandzie, drugi grabi liście, a ja ... ja sumiennie ćwiczę i się gimnastykuję - w piecu napalę to i miło się siedzi, bo w domu jakoś nie ma ochoty - zawsze coś wzrok przyciągnie, a na hacjendzie, choćby z powodu chłodu, mus jest by się ruszać :)

Ptaki już nawet nie zjadają ziarna zbóż (ziemia rozmarznięta to i dżdżownice wyłażą), tylko wyszukuja słonecznik.
Wiosnę czują?

W Nowym Roku mamy zazwyczaj postanowienie poprawy - ja Wam wszystkim życzę ... nie zmieniajcie się! bądźcie sobą! takimi jakimi Was znam :tan DO SIEGO ROKU!
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Andrzeju!...aż cieplej na duszy robi się, gdy za oknem piękne ;:3 . U mnie w tej chwili +9st. w słońcu.Tak cieszę się,że już bedzie mozna niedługo rozpocząć sezon ogrodowy.....Jutro mam zamiar wysiać niektóre jednoroczne. Właśnie też zdziwiona byłam, że przepadły posty , które pisałam. W pierwszej chwili myślałam,że to ja taka roztrzepana ...napisałam i nie kliknęłam wyślij... ale okazało się ,że niesłusznie siebie obwiniałam :;230
Dziękuję również za wspaniałe życzenia...wiesz... ale muszę w sobie zaszczepić w Nowym Roku ciut więcej samodyscypliny do systematycznych cwiczeń...to mój kregosłup będzie mi wdzięczny...Jak na razie kilka dni/ może pięć / mi wypadło..ale usprawiedliwiłam siebie nadmiarem przedświątecznych obowiązków.Pozdrawiam cieplutko!
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Radości ,zdrowia i niech zawsze będzie jaka chcesz pogoda. ;:3 ;:138
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju jak tam w Nowym roku zdrów po wczorajszej balandze :wink: Wiosna w ogródkach ,a mnie to wcale nie cieszy wolałabym śnieg ;:174
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Any witaj w Nowym Roku :wit jak tam widać u Ciebie wiosnę :?:
Bo u mnie już prawie lato ;:306
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rozumiem, że 30tego wcięło posty bo coś tam czyścili, zapisywali,
ale zauważyłem, że brakuje moich wpisów z 31ego ....
i jak ja teraz wyglądam?
kto zdążył przeczytać, to wie (nawet niektórzy mi odpowiedzieli) a moich wpisów nie ma :(

Dziękuję Jolko i tak będzie, bo pogoda jest zawsze
Stasiu - nie jest tak źle, nocą trzyma mróz, a dopiero trzeci dzień jest temperatura dodatnia i niezbyt wysoka +5
Jadziu choć lubię słońce, to i ja nie cieszę za bardzo teraz. Za każdym razem robię obchód i na razie jest spokojnie - te zielone co wylazły to przysypałem przed świętami i nie pchają się do słońca na razie, zauważyłem za to pąki ciemiernika - mam go w dopiero od ub.r. więc nie wiem, czy to normalne, czy wyrywny względem tej pogody.
No i dziwnie sroki dzisiaj baraszkowały na drzewach - zaloty? wiosnę już czują? bo i wróble w gromadzie dziwnie świergolą - jakby to marzec był a nie styczeń.
Taką pogodę zapowiadają do połowy miesiąca a nawet do końca - ma to być najcieplejszy styczeń w historii :(
właściwie mogłoby tak być - pod warunkiem, że i luty będzie talowy, a w marcu, czy kwietniu nie wyskoczy czasem powrót zimy.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie Andrzeju masz rację taka pogoda nie cieszy ogrodnika .Ciemierniki to zimowe kwiatki nic im nie będzie, a pięknie wyglądają wśród śniegowej bieli .Wczorajsze posty też wcięło :cry:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”