Kwiatolandia

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiatolandia

Post »

No i to jaki za diaska pomysłu nie mam !!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja nie!!! Mogę nawet na środek salonu postawić, bo mam prawie pusto. Mam tylko nadzieję, że te moje glajdy nie zjedzą mi choinki :evil:
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Przestawimy babcie i miejsce się znajdzie :;230
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To też jakieś rozwiązanie :;230 :;230 :;230
Xk-k
---

Post »

No nie hehe choinka być musi i oczywiście żywa uwielbiam żywe choinki one tak pachną cudnie :D
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Magda mądralo na środku to i ja wepchnę ale jak mam chodzić co ! :twisted: Tak tak Kasieńko żywa !! Tu się zgadzam
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Lidka lmw pisze:No proszę znowu rozgościły się beze mnie Pewnie można i tak !!!!!!!! A figulca sama się wepchnę ! :;230 Wy zastanawiacie się choinka żywa czy sztuczna a ja biedna myślę GDZIE ją upchnąć !!!!!!!!

Hahaha...to już inna bajka-w zeszłym roku nie miałam problemu, bo meble jeszcze nie wszystkie stały-teraz mam problem ;:224
Ja też lubię żywe Kasiu ale tylko przez pierwszy tydzień, a potem ;:44
Xk-k
---

Post »

No w tamtym roku choinka tak się zaczęła sypać że wyrzucałyśmy ja przez okno :;230
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja przez wiele lat miałam takie w donicy i żadna później nie przyjęła się w ogrodzie, bo i tak za każdym razem okazywało się, że były pozbawione większości korzeni :( . Czasem ta doniczka jest chyba tylko dla lepszego samopoczucia :evil: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 to jeszcze lepiej :;230
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Ja myślę, że doniczka nawet bez korzeni ma na celu zapewnić choince wodę! lulka, czy to swoją podlewasz? My rozkładamy sztuczną tylko w głębokim kryzysie finansowym, a przeważnie jest żywa, ale trzeba ją regularnie podlewać. Ja mam żywą przeważnie po 20 grudnia i stoi maksymalnie do 2 lutego, czyli do Matki Boskiej Gromnicznej. ;:108 Jednak nie wiem, czy uwierzycie, ale choinka powyżej dwóch metrów, bo ja mam wysokie mieszkanie, wypija na początku przynajmniej litr wody dziennie. ;:108
Na ogół wcale się nie sypie, nawet młode zielone pędy wypuszcza. Ja natomiast zastanawiałam się, czy w tym roku nie postawić jakiejś choinki na balkonie z takimi lampkami, które mogą być na zewnątrz. Myślę, ze taką mogłabym postawić już jak w sklepie, na początku grudnia. :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja swojej nie podlewałam, bo kupiłam ciętą. W doniczkach tylko małe były :? Tak czy innaczej jestem straszną estetką i jak mi coś chociaż odrobinę zaczyna opadać, żółknąć itp, to się wściekam. A że uwielbiam jak wieczorem schodzę i się lampki świecą, to staram się żeby stała przynajmniej do Trzech Króli
Ale trzymam się powiedzenia "nigdy nie mów nigdy" :lol: Chociaż na dzień dzisiejszy jestem za sztuczną ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Xk-k
---

Post »

Hmm nasza choineczka nie była w doniczce tylko dali ją do stojaka ale była piękna
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

lulka, byłam pewna, że nie podlewałaś swojej ciętej :P A jak dostaniesz kwiaty cięte to nie wkładasz ich do wazonu z wodą? :twisted: Można kupić nawet stojaki z pojemnikiem na wodę i tę wodę wlewać, a jak masz inny stojak, to zawsze można włożyć pieniek w obciętą butelkę i tam lać wodę. O ile nie masz w mieszkaniu tropikalnej temperatury choinka nie powinna się sypać.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Za dużo zabawy-nie mam głowy do tego żeby codziennie podlewać choinke ;:182
Poza tym miała bardzo ładny stojak ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”