storczyki dorotykol cz.2

ODPOWIEDZ
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: storczyki dorotykol cz.2

Post »

dorotakol wie jak przyciągnąć do wątku ;:204
Z niecierpliwością będę czekał na zdjęcia kwitnącego Mariae
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O matko! Dorotko, szczęka mi opadła! Jestem pod wielkim wrażeniem. Rośliny wyglądają na zadbane, są piękne, mają pewnie swoje lata,prawda? Ostatnio dojrzewam do botaników, ale to co widzę w sklepach internetowych to jakieś marne namiastki tego, co Ty posiadasz.
Dawno mnie żadne storczyki tak nie zachwyciły jak Twoje ;:oj

Wiem,ze słodzę jak najęta, ale naprawdę jestem w szoku. Gratuluję Ci zielonej ręki!
Tak naprawdę nie umialabym spośród nich wybrać tego najpiękniejszego! Możesz być z siebie dumna- takich cudów nie widziałam jak żyję :D
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
sylcia199
500p
500p
Od: 25 paź 2012, o 11:28

Post »

Ale piękności ;:oj A ile kwiatków i pączków :) Jest pięknie, ale będzie jeszcze piękniej :wink:
Gratuluję dobrej ręki do zielonych przyjaciół ;:108
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nooo dotarłam.
Faktycznie, Maryśka wymiata ;:215
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zaniemówiłam z wrażenia! Myślę Dorotko, że po Twojej prezentacji nie jedna osoba straciła chęć do prowadzenia własnego wątku.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Dorotko kochana - przypomnę Ci pewien post z 5 września 2009 r. Oto początek historii Twojej piękności. To tak dla pokrzepienia nas wszystkich, że warto uzbroić się w cierpliwość :)
dorotakol pisze:Mam pytanie, kiedy należy spodziewać się kwiatów u mariae. Mam ją od stycznia tego roku i wypuściła dwa listki, największy ma 17 cm. Czy już jest w rozmiarze do kwitnienia ?
Tak wygląda :D
Obrazek:
I tak krótko czekałaś na tak niesamowity efekt. Kwitnienie będzie zjawiskowe :heja Choć to nie moja roślina, cieszę się bardzo, że
zobaczę coś tak pięknego !

Mój equestris wygląda b. podobnie :) Produkuje wszystko naraz - pączki, kwiaty, pędy i dzidziusie.
Pozostałe kwitnienia... ech, tylko wzdycham ;:111
Awatar użytkownika
aniger
50p
50p
Od: 27 lip 2010, o 17:57

Post »

;:138 ;:138 ;:138
:wit Jak to wszystko zobaczyłam to zaniemówiłam.Nie jeden ogród botaniczny nie ma takich okazów jak Ty. A nasz w Gdańsku-Oliwie to powinien odwiedzić Twój wątek i przeszkolić swój personel opiekujący się szklarnią.
Dorotko - muszę Ci napisać, że chociaż w jednym mam też sukces, bo mój Phal. pallens ma 4 kwiatki i jeszcze kilka pączków.
No i wielkie gratulacje za tak cudowną opiekę nad tymi roślinami - widać, że są dopieszczone.
;:433
Pozdrawiam -Regina
Awatar użytkownika
Aga2
200p
200p
Od: 31 mar 2009, o 11:54

Post »

;:180 ,moje 4 rok nie kwitną

czym czyścisz liście że tak się świcą ?
na którym oknie one stoją?
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

Ilość pędów na Twoich storczykach niezmiernie wprawia mnie w osłupienie ...jestem pod wielkim wrażeniem i gratuluję ;:138
Awatar użytkownika
dzika
500p
500p
Od: 17 lut 2012, o 21:43

Post »

Kobieto, Ty chcesz chyba mnie dobić!
Opad szczęki, takie piękności ;:oj
Zaczynam właśnie moją przygodę z botanikami. Zastanawiałem się nad mariae, c-c i tetrapsisem c1. Jak patrzę na Twoje okazy to już nie mam wątpliwości.
Musi u Ciebie pięknie pachnieć. I do tego Liodoro.... Gratuluję!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Szczeka mi opadla toi malo powiedziane.czym ty je dokarmiasz kobieto????? Ten czarny jest przewyjatkowy.!!!!j'ai sie nazywa???jestes mistrzynia nie da sie ukryc.jeszcze nie widzialam tak obfitych kwitnien botanikow. ;:180
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Przepiękne kwitnienia, a zapowiedzi, że tylko wyczekiwać ... będzie pięknie jak pokażą kwiaty. Musi im być u Ciebie dobrze ;:333 ;:167
Pozdrawiam - Justyna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Dorotko zgadzam się z wypowiedzią gianny wymiatasz swoimi pięknościami,dech zapiera ;:138 ;:138 ;:138
Czekam na kolejny rozwój pączusiów ;:65
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Bardzo dziękuję za tyle pochwał i ciepłych słów skierowanych do mnie i moich podopiecznych ;:196
Dufin pisze:Ależ Ty masz boskie te storczyki ;:oj jeden piękniejszy od drugiego a kwitnienia jakie obfite, ile pędów ;:138 Phal. liodoro masz posadzone dwa do jednej doniczki? Wiosennie tu u Ciebie :)
Tak rosną tam dwa Liodoro.
Baryczka pisze:O matko! Dorotko, szczęka mi opadła! Jestem pod wielkim wrażeniem. Rośliny wyglądają na zadbane, są piękne, mają pewnie swoje lata,prawda? Ostatnio dojrzewam do botaników, ale to co widzę w sklepach internetowych to jakieś marne namiastki tego, co Ty posiadasz.
Dawno mnie żadne storczyki tak nie zachwyciły jak Twoje

Wiem,ze słodzę jak najęta, ale naprawdę jestem w szoku. Gratuluję Ci zielonej ręki!
Tak naprawdę nie umialabym spośród nich wybrać tego najpiękniejszego! Możesz być z siebie dumna- takich cudów nie widziałam jak żyję :D
Bardzo Ci dziękuję za tyle miłych słów
Tak nie są to nowe egzemplarze. Najmłodszy jest pallens, reszta ma od 2 do ponad 4 lat.
gianna pisze:Zaniemówiłam z wrażenia! Myślę Dorotko, że po Twojej prezentacji nie jedna osoba straciła chęć do prowadzenia własnego wątku.
Oj broń Boże!!! Nie jest to moim celem.
Też zaczynałam od hybrydek, a potem zapragnęłam czegoś więcej.
Art pisze:Dorotko kochana - przypomnę Ci pewien post z 5 września 2009 r. Oto początek historii Twojej piękności. To tak dla pokrzepienia nas wszystkich, że warto uzbroić się w cierpliwość :)
dorotakol pisze:Mam pytanie, kiedy należy spodziewać się kwiatów u mariae. Mam ją od stycznia tego roku i wypuściła dwa listki, największy ma 17 cm. Czy już jest w rozmiarze do kwitnienia ?
Tak wygląda :D
Obrazek:
I tak krótko czekałaś na tak niesamowity efekt. Kwitnienie będzie zjawiskowe :heja Choć to nie moja roślina, cieszę się bardzo, że
zobaczę coś tak pięknego !

Mój equestris wygląda b. podobnie :) Produkuje wszystko naraz - pączki, kwiaty, pędy i dzidziusie.
Pozostałe kwitnienia... ech, tylko wzdycham
Tak pamiętam, ona wtedy było świeżo posadzona do ogromnej doniczki - bodajże 7cm
Dopiero za rok postanowiła wypuścić 2 pędy na których pojawił się jeden kwiatek. Byłam zawiedziona... Następne kwitnienie jednak mnie nie zawiodło, po prostu musiała dorosnąć do odpowiedniego rozmiaru, żeby pokazać na co ją stać :wink:
Equestrisy są nie do zdarcia, właśnie ten prezentowany w momencie zakupu miał tylko jeden korzonek.
Też je bardzo lubię szczególnie za niezmordowanie w kwitnieniu i te słodkie dzidziusie :wink:
aniger pisze:;:138
:wit Jak to wszystko zobaczyłam to zaniemówiłam.Nie jeden ogród botaniczny nie ma takich okazów jak Ty. A nasz w Gdańsku-Oliwie to powinien odwiedzić Twój wątek i przeszkolić swój personel opiekujący się szklarnią.
Dorotko - muszę Ci napisać, że chociaż w jednym mam też sukces, bo mój Phal. pallens ma 4 kwiatki i jeszcze kilka pączków.
No i wielkie gratulacje za tak cudowną opiekę nad tymi roślinami - widać, że są dopieszczone.
;:433
Pozdrawiam -Regina
Reniu, aż tak to mnie nie przeceniaj ;:129
Gratuluje kwiatuszków na pallens, jest śliczny, nie grymasi i pachnie ;:oj
Aga2 pisze:;:180 ,moje 4 rok nie kwitną

czym czyścisz liście że tak się świcą ?
na którym oknie one stoją?
Wacikiem nasączonym w kranówce.
Wielu storczykom tak błyszcza się liście, to naturalne i biorę to za oznakę zdrowia :wink:
Stoją na wszystkich możliwych parapetach, z tym, że na wschodnim, południowym i zachodnim są cieniowane zazdroską.
dzika pisze:Kobieto, Ty chcesz chyba mnie dobić!
Opad szczęki, takie piękności ;:oj
Zaczynam właśnie moją przygodę z botanikami. Zastanawiałem się nad mariae, c-c i tetrapsisem c1. Jak patrzę na Twoje okazy to już nie mam wątpliwości.
Musi u Ciebie pięknie pachnieć. I do tego Liodoro.... Gratuluję!
Absolutnie nie jest to moim celem :wink:
actus pisze:Szczeka mi opadla toi malo powiedziane.czym ty je dokarmiasz kobieto????? Ten czarny jest przewyjatkowy.!!!!j'ai sie nazywa???jestes mistrzynia nie da sie ukryc.jeszcze nie widzialam tak obfitych kwitnien botanikow.
Florovitem, albo Agricolem, albo co tam dorwę w moim sklepie ogrodniczym.

Czarny to hybryda i nie był oznaczony. Kupiłam go, a raczej jego matkę z przemożnej chęci posiadania takiego dziwaka, nie bacząc nawet, że na trzonie miała plamę . Matka straciła stożek wzrostu i prawie wszystkie liście, a teraz jej dziecko pierwszy raz zakwitło.
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Dorotko i znów jestem chora po odwiedzinach w Twoim wątku. Masz przepiękne storczyki i niebywałą rękę do ich uprawy.
Słuchać opowieści o nich w Twoim wydaniu też mogłabym godzinami.
Zadzwonię do Ciebie niedługo i w sumie to po cichu liczę na to, że gdzieś wybywasz na weekend majowy, bo inaczej będzie mnie kusić wizyta u Ciebie, a wtedy znów odchoruję ją dokumentnie. ;:223 :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”