Z niecierpliwością będę czekał na zdjęcia kwitnącego Mariae
I tak krótko czekałaś na tak niesamowity efekt. Kwitnienie będzie zjawiskowedorotakol pisze:Mam pytanie, kiedy należy spodziewać się kwiatów u mariae. Mam ją od stycznia tego roku i wypuściła dwa listki, największy ma 17 cm. Czy już jest w rozmiarze do kwitnienia ?
Tak wygląda![]()
:
Tak rosną tam dwa Liodoro.Dufin pisze:Ależ Ty masz boskie te storczykijeden piękniejszy od drugiego a kwitnienia jakie obfite, ile pędów
Phal. liodoro masz posadzone dwa do jednej doniczki? Wiosennie tu u Ciebie
Bardzo Ci dziękuję za tyle miłych słówBaryczka pisze:O matko! Dorotko, szczęka mi opadła! Jestem pod wielkim wrażeniem. Rośliny wyglądają na zadbane, są piękne, mają pewnie swoje lata,prawda? Ostatnio dojrzewam do botaników, ale to co widzę w sklepach internetowych to jakieś marne namiastki tego, co Ty posiadasz.
Dawno mnie żadne storczyki tak nie zachwyciły jak Twoje
Wiem,ze słodzę jak najęta, ale naprawdę jestem w szoku. Gratuluję Ci zielonej ręki!
Tak naprawdę nie umialabym spośród nich wybrać tego najpiękniejszego! Możesz być z siebie dumna- takich cudów nie widziałam jak żyję
Oj broń Boże!!! Nie jest to moim celem.gianna pisze:Zaniemówiłam z wrażenia! Myślę Dorotko, że po Twojej prezentacji nie jedna osoba straciła chęć do prowadzenia własnego wątku.
Tak pamiętam, ona wtedy było świeżo posadzona do ogromnej doniczki - bodajże 7cmArt pisze:Dorotko kochana - przypomnę Ci pewien post z 5 września 2009 r. Oto początek historii Twojej piękności. To tak dla pokrzepienia nas wszystkich, że warto uzbroić się w cierpliwość
I tak krótko czekałaś na tak niesamowity efekt. Kwitnienie będzie zjawiskowedorotakol pisze:Mam pytanie, kiedy należy spodziewać się kwiatów u mariae. Mam ją od stycznia tego roku i wypuściła dwa listki, największy ma 17 cm. Czy już jest w rozmiarze do kwitnienia ?
Tak wygląda![]()
:
Choć to nie moja roślina, cieszę się bardzo, że
zobaczę coś tak pięknego !
Mój equestris wygląda b. podobnieProdukuje wszystko naraz - pączki, kwiaty, pędy i dzidziusie.
Pozostałe kwitnienia... ech, tylko wzdycham
Reniu, aż tak to mnie nie przeceniajaniger pisze:![]()
Jak to wszystko zobaczyłam to zaniemówiłam.Nie jeden ogród botaniczny nie ma takich okazów jak Ty. A nasz w Gdańsku-Oliwie to powinien odwiedzić Twój wątek i przeszkolić swój personel opiekujący się szklarnią.
Dorotko - muszę Ci napisać, że chociaż w jednym mam też sukces, bo mój Phal. pallens ma 4 kwiatki i jeszcze kilka pączków.
No i wielkie gratulacje za tak cudowną opiekę nad tymi roślinami - widać, że są dopieszczone.
![]()
Pozdrawiam -Regina
Wacikiem nasączonym w kranówce.Aga2 pisze:,moje 4 rok nie kwitną
czym czyścisz liście że tak się świcą ?
na którym oknie one stoją?
Absolutnie nie jest to moim celemdzika pisze:Kobieto, Ty chcesz chyba mnie dobić!
Opad szczęki, takie piękności![]()
Zaczynam właśnie moją przygodę z botanikami. Zastanawiałem się nad mariae, c-c i tetrapsisem c1. Jak patrzę na Twoje okazy to już nie mam wątpliwości.
Musi u Ciebie pięknie pachnieć. I do tego Liodoro.... Gratuluję!
Florovitem, albo Agricolem, albo co tam dorwę w moim sklepie ogrodniczym.actus pisze:Szczeka mi opadla toi malo powiedziane.czym ty je dokarmiasz kobieto????? Ten czarny jest przewyjatkowy.!!!!j'ai sie nazywa???jestes mistrzynia nie da sie ukryc.jeszcze nie widzialam tak obfitych kwitnien botanikow.