Wężowy ogród FRAGOLI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wężowy ogród FRAGOLI

Post »

Grażynko te goździki nie dosyć że ładne to jeszcze pachną pięknie ;:196
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Uwielbiam te gożdziki...kamienne czy brodate....jakkolwiek ich zwią.... ;:108
piszę się na siewki....jak Ci wyjdą ;:224
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

wanda7 pisze:Romantyczne widoki zimowe i rozgrzewające widoki letnie. Każdemu wedle potrzeb. :)
Wando a Ty jakie wolisz.... :?:
lucy09 pisze:Ja jednak wolę teraz ogladać te zimowe. Szczególnie, że Grażynka pokazuje je tak pięknie.
Lucynko...żeby tak chciały byc częściej....takie bajkowe,oszronione....i słoneczne ;:3
trzynastka pisze:śliczne goździki :)
Celinko...stare ale ....jare...pamiętam je od zawsze i od zawsze mi się podobały...i jeszcze bezobsługowe,niby jednoroczne a jednak wieloletnie...ze względu na to że się wysiewają same bez naszej pomocy i takim sposobem kwitnąc co rok ;:108
skorpion811-51 pisze:Grażynko te goździki nie dosyć że ładne to jeszcze pachną pięknie ;:196
Stasiu....tak masz rację...wysiałam raz i mam je cały czas...piękne i pachnące i jeszcze w dodatku rosną na glebie(piach) na której prawie nic prócz juk nie chce rosnąc ;:108
grazynarosa22 pisze:Uwielbiam te gożdziki...kamienne czy brodate....jakkolwiek ich zwią.... ;:108
piszę się na siewki....jak Ci wyjdą ;:224
Grażynko...ja je znam jako brodate...siewek ci u mnie dostatek...już nawet porozsadzałam...ale dla Ciebie zawsze się znajdą jeszcze... :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Henrykc
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 4 gru 2010, o 18:04

Post »

Śliczne te "ogrodowe szkodniki" i intruz na grzbiecie jednego z nich.
Brakuje mi takiej białej, czystej przestrzeni.
Mam nadzieję, że Twój rh wyzdrowieje - zawsze żal mi "wypadających" roślin.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Wendy witam serdecznie w wężowym ogrodzie :wit
Mnie też jest szkoda gdy muszę się pożegnac z jakąś roślinką z mojego ogrodu...ale czasami jak widac nie ze wszystkim umiem sobie poradzic i niestety coś stracę...ale może jeszcze coś będzie z tego rh...bardzo bym chciała żeby okazał się silniejszy niż mi się wydaje zwyciężył i przeżył ;:108

Dziś u nas mrożno ale słonecznie od rana...jakoś zimowych fotek nie chce mi się robic...mam dośc tego jednokolorowego widoku na codzień...wolę wielokolorowe klimaty ;:108
Siedzę sobie i przeglądam fotki z wiosny i ....choc bym nie wiem jak chciała jakoś chronologicznie ułożyc wspomnienia z mijającego roku to nie mam jak bo.....te moje fotki to takie słabe...kiepski sprzęt a fotograf jeszcze gorszy ;:223 Więc będzie tak przypadkowo...to co lepsze...oby kolorowo...To dziś kilka takich majowych(akurat)kwiatuszków :D
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam słonecznie ;:3 ;:3 ;:3
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

FRAGOLA pisze:Niby koncepcja już powstała,ale dopóki jeszcze nic nie jest zrobione to plan może ulegac zmianom do woli....(dobrze że jest zima i czas na obmyślanie...)A w wężu to jescze nic tam nie jest na stałe...Ciągle coś przesadzam,zmieniam miejsce,wysadzam lub dosadzam....metodą prób i błędów może w końcu osiągnę zadawalający rezultat....a może nie...
Grażynko, a lubisz to? Zakładam, ze tak! :) Przecież to jest właśnie najfajniejsze...ten ciągły stan ulepszania, upiększania, kombinowania...Jeszcze niejedną zimę na tym spędzisz, inne pory roku również :) Ogrody "skończone" chyba u miłośników roślin nie istnieją i dobrze! Szarże zakupowe Ci nie grożą? Oj, się nie zarzekaj...Jak tam u Ciebie z silną wolą? :wink:
Zresztą, można mieć piękny ogród bez większych nakładów finansowych...
Na majowych zdjęciach widzę przetaczniki i rutewkę, uważaj na nie, bo potrafią rozsiewać się bez umiaru....Ja już się przetaczników pozbyłam...A Ty powoli przyzwyczajaj się do myśli, że czasem coś zasili kompost z jakichś powodów....
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Grażynko piękny i kolorowy Twój wąż ,kwiaty z niego aż kipią i dostęp jest z każdej strony a to bardzo pomaga przy pielęgnacji.Ja chciałam kiedyś stworzyć coś takiego u siebie ale miał być obsadzony aksamitkami ale M stwierdził że i tak mam dużo do plewienia.
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Z OKAZJI ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ŻYCZĘ

Spokoju i miłości, wielu tylko miłych gości!
Smacznej wigilii i całusów moc -
w tę najpiękniejszą w roku noc!
Szczęścia kilogramów, ze śniegu bałwanów!
Życzliwych ludzi wokół, żadnej łezki w oku,
przyjaciół jakich mało, przez życie byś szedł śmiało!
Serca bogatego i ciepłego!
No i oczywiście życzę Ci marzeń spełnienia,
i każdego małego czy dużego pragnienia!

Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Wszystkim którzy do mnie zaglądają oraz tym którzy wysłali mi życzenia

Jest taki dzień w sirodku zimy,pachnący barszczem i choinką,wesołych świąt sobie życzymy karmiąc się szczęścia odrobinką.Nadzieja wchodzi w nasze progi,miłośc otwiera ramiona.Dzień wszystkim nam drogi,radośc smutek pokona.Pierwsza gwiazdka zaświeci,życzliwośc z uśmiechem się splata.W świat kolęda poleci wiara do serca wkracza.Przystańmy więc na chwilę,nadzieja niech przetrwa rok cały.Uśmiech króluje codziennie,a wiara niech kruszy skały

Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Jeszcze raz Grażynko ;:196 dziękuję ;:180 za życzenia i witam :wit Cię po świętach czekam z niecierpliwością na Twoje letnie wężysko i jego dziecko ,zimy mam dość a tu ani widu ani słychu o wiośnie coraz więcej śniegu i mrozy siarczyste ;:224 Pozdrawiam ;:196
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Ty się przyznaj, że te owieczki to nie szkodniki ogrodowe, ale ekologiczna kosiarka. Im więcej wyskubią, tym mniej do koszenia. :;230

Wszystkiego naj...... w 2011 ;:87

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Stary Rok mija lecz marzenia zostają,
niech one się Tobie wszystkie spełniają
i z Nowym Rokiem niech los Ci się odmieni,
a ogród życia wnet się zazieleni.

Wszystkiego naj, naj w Nowym Roczku,
żeby najgorszy dzień w Nowym Roku
był lepszy od najlepszego dnia w starym roku. Życzy Ewa
Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

DZIĘKUJĘ Wszystkim za życzonka na PW
Martuś ja się z Tobą w 100% zgadzam....dla miłośników roślin dokończony ogród chyba nie istnieje i to jest właśnie fajne,bo co byśmy robili gdyby ogród był całkiem skończony :?: Szarże zakupowe mi nie grożą....ja tak napisałam :shock: ...ja i silna wola.... :;230Wiem że piękny ogród można miec bez większych nakładów finansowych ale we mnie dusza kolekcjonera i zdobywcy dzemie.... ;:224 ...ciągle pragnę czegoś nowego i chyba bym nie mogła już na tym co mam poprzestac i dalej nie kupowac.Mimo że piękne kompozycje można stworzyc z niewielu roślin,ale ja chyba wolę (jak na razie)...taki miszmasz....(mimo wszystko) i możliwośc zdobywania tego czego jeszcze nie mam....na razie bylinowego bo to moja pierwsza miłośc(najtańsza :;230 )kolejna krzewowo-iglakowa kiełkuje ale na razie skutecznie ją duszę bo....to trochę droższy interes(jak już zaatakuje to....mężu chowaj kasę :;230 )
Te rozsiewające roślinki jak zaczną zbyt szalec dostaną eksmisję ale nie do kompostownika....mam przed domem kilka hektarów nieużytkowanego błonia więc.... ;:224
Jolu witam u mnie :wit Mówisz że z mojego węża kwiaty aż kipią.... :roll: no tak to właśnie dowód na nieposiadanie silnej woli :;230 ...ciasno już a ja ciągle coś "wtykałam" i to są skutki... ;:224 Wąż ma dojście z każdej strony...nie wiem czy jest mały czy duży ale jednorazowo na podlanie szła beczuszka 600 litrowa...wąż,skalniak,malutki warzywnik i krzewy i nierzadko(podczas suszy) brakowało...
Ewuś dziękuję kochana za pamięc i życzonka ;:196
Stasiu i ja Tobie za życzonka dziękuję ;:196 Wężysko będzie po nowym roku(muszę zdięcia poprzeglądac i wybrac coś ładnego)U nas też zimniaście i brrr jeszcze takie paskudnie przeszywające wiatrzysko brrrr...Pozdróweczka
renim pisze:Ty się przyznaj, że te owieczki to nie szkodniki ogrodowe, ale ekologiczna kosiarka. Im więcej wyskubią, tym mniej do koszenia. :;230

Wszystkiego naj...... w 2011 ;:87

pozdrawiam
Reniu tjaaaa....kosiarki....zepsute jakieś....,bo koszą wszystko prócz trawnika jak wtargną na teren ogrodu.....Im więcej wyskubią tym więcej do dokupienia ;:224
Najlepszego w Nowym roczku...pozdróweczka

Wszystkim życzę wszystkiego co NAJ....samych miłych i radosnych chwil w tym Nowym Roku i oby(jak napisała Ewka)najgorszy dzień w Nowym Roku był lepszy od najlepszego dnia w starym roku...tego życzę wszystkim mnie odwiedzającym i sobie
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Noworoczne życzenia czas złożyć, więc samych pogodnych, szczęśliwych dni w Nowym Roku,
niech otaczają Cię sami wspaniali ludzie a wszystko co złe omija Cię szerokim łukiem.
No i ogród niech rozkwita pod Twoją ręką i cieszy oczy :)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witam....i składam najlepsze życzenia na Nowy Rok...na cały przyszły rok....oby był lepszy od odchodzącego ;:196
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”