Wężowy ogród FRAGOLI
- skorpion811-51
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wężowy ogród FRAGOLI
Grażynko te goździki nie dosyć że ładne to jeszcze pachną pięknie 

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Uwielbiam te gożdziki...kamienne czy brodate....jakkolwiek ich zwią....
piszę się na siewki....jak Ci wyjdą

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Wando a Ty jakie wolisz....wanda7 pisze:Romantyczne widoki zimowe i rozgrzewające widoki letnie. Każdemu wedle potrzeb.

Lucynko...żeby tak chciały byc częściej....takie bajkowe,oszronione....i słonecznelucy09 pisze:Ja jednak wolę teraz ogladać te zimowe. Szczególnie, że Grażynka pokazuje je tak pięknie.

Celinko...stare ale ....jare...pamiętam je od zawsze i od zawsze mi się podobały...i jeszcze bezobsługowe,niby jednoroczne a jednak wieloletnie...ze względu na to że się wysiewają same bez naszej pomocy i takim sposobem kwitnąc co roktrzynastka pisze:śliczne goździki

Stasiu....tak masz rację...wysiałam raz i mam je cały czas...piękne i pachnące i jeszcze w dodatku rosną na glebie(piach) na której prawie nic prócz juk nie chce rosnącskorpion811-51 pisze:Grażynko te goździki nie dosyć że ładne to jeszcze pachną pięknie

Grażynko...ja je znam jako brodate...siewek ci u mnie dostatek...już nawet porozsadzałam...ale dla Ciebie zawsze się znajdą jeszcze...grazynarosa22 pisze:Uwielbiam te gożdziki...kamienne czy brodate....jakkolwiek ich zwią....![]()

- Henrykc
- 10p - Początkujący
- Od: 4 gru 2010, o 18:04
Śliczne te "ogrodowe szkodniki" i intruz na grzbiecie jednego z nich.
Brakuje mi takiej białej, czystej przestrzeni.
Mam nadzieję, że Twój rh wyzdrowieje - zawsze żal mi "wypadających" roślin.
Brakuje mi takiej białej, czystej przestrzeni.
Mam nadzieję, że Twój rh wyzdrowieje - zawsze żal mi "wypadających" roślin.
- FRAGOLA
- 1000p
Wendy witam serdecznie w wężowym ogrodzie
Mnie też jest szkoda gdy muszę się pożegnac z jakąś roślinką z mojego ogrodu...ale czasami jak widac nie ze wszystkim umiem sobie poradzic i niestety coś stracę...ale może jeszcze coś będzie z tego rh...bardzo bym chciała żeby okazał się silniejszy niż mi się wydaje zwyciężył i przeżył
Dziś u nas mrożno ale słonecznie od rana...jakoś zimowych fotek nie chce mi się robic...mam dośc tego jednokolorowego widoku na codzień...wolę wielokolorowe klimaty
Siedzę sobie i przeglądam fotki z wiosny i ....choc bym nie wiem jak chciała jakoś chronologicznie ułożyc wspomnienia z mijającego roku to nie mam jak bo.....te moje fotki to takie słabe...kiepski sprzęt a fotograf jeszcze gorszy
Więc będzie tak przypadkowo...to co lepsze...oby kolorowo...To dziś kilka takich majowych(akurat)kwiatuszków

Pozdrawiam słonecznie

Mnie też jest szkoda gdy muszę się pożegnac z jakąś roślinką z mojego ogrodu...ale czasami jak widac nie ze wszystkim umiem sobie poradzic i niestety coś stracę...ale może jeszcze coś będzie z tego rh...bardzo bym chciała żeby okazał się silniejszy niż mi się wydaje zwyciężył i przeżył

Dziś u nas mrożno ale słonecznie od rana...jakoś zimowych fotek nie chce mi się robic...mam dośc tego jednokolorowego widoku na codzień...wolę wielokolorowe klimaty

Siedzę sobie i przeglądam fotki z wiosny i ....choc bym nie wiem jak chciała jakoś chronologicznie ułożyc wspomnienia z mijającego roku to nie mam jak bo.....te moje fotki to takie słabe...kiepski sprzęt a fotograf jeszcze gorszy

Pozdrawiam słonecznie

Grażynko, a lubisz to? Zakładam, ze tak!FRAGOLA pisze:Niby koncepcja już powstała,ale dopóki jeszcze nic nie jest zrobione to plan może ulegac zmianom do woli....(dobrze że jest zima i czas na obmyślanie...)A w wężu to jescze nic tam nie jest na stałe...Ciągle coś przesadzam,zmieniam miejsce,wysadzam lub dosadzam....metodą prób i błędów może w końcu osiągnę zadawalający rezultat....a może nie...

Zresztą, można mieć piękny ogród bez większych nakładów finansowych...
Na majowych zdjęciach widzę przetaczniki i rutewkę, uważaj na nie, bo potrafią rozsiewać się bez umiaru....Ja już się przetaczników pozbyłam...A Ty powoli przyzwyczajaj się do myśli, że czasem coś zasili kompost z jakichś powodów....
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Grażynko piękny i kolorowy Twój wąż ,kwiaty z niego aż kipią i dostęp jest z każdej strony a to bardzo pomaga przy pielęgnacji.Ja chciałam kiedyś stworzyć coś takiego u siebie ale miał być obsadzony aksamitkami ale M stwierdził że i tak mam dużo do plewienia.
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Z OKAZJI ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ŻYCZĘ
Spokoju i miłości, wielu tylko miłych gości!
Smacznej wigilii i całusów moc -
w tę najpiękniejszą w roku noc!
Szczęścia kilogramów, ze śniegu bałwanów!
Życzliwych ludzi wokół, żadnej łezki w oku,
przyjaciół jakich mało, przez życie byś szedł śmiało!
Serca bogatego i ciepłego!
No i oczywiście życzę Ci marzeń spełnienia,
i każdego małego czy dużego pragnienia!

Spokoju i miłości, wielu tylko miłych gości!
Smacznej wigilii i całusów moc -
w tę najpiękniejszą w roku noc!
Szczęścia kilogramów, ze śniegu bałwanów!
Życzliwych ludzi wokół, żadnej łezki w oku,
przyjaciół jakich mało, przez życie byś szedł śmiało!
Serca bogatego i ciepłego!
No i oczywiście życzę Ci marzeń spełnienia,
i każdego małego czy dużego pragnienia!

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
- FRAGOLA
- 1000p
Wszystkim którzy do mnie zaglądają oraz tym którzy wysłali mi życzenia
Jest taki dzień w sirodku zimy,pachnący barszczem i choinką,wesołych świąt sobie życzymy karmiąc się szczęścia odrobinką.Nadzieja wchodzi w nasze progi,miłośc otwiera ramiona.Dzień wszystkim nam drogi,radośc smutek pokona.Pierwsza gwiazdka zaświeci,życzliwośc z uśmiechem się splata.W świat kolęda poleci wiara do serca wkracza.Przystańmy więc na chwilę,nadzieja niech przetrwa rok cały.Uśmiech króluje codziennie,a wiara niech kruszy skały

Jest taki dzień w sirodku zimy,pachnący barszczem i choinką,wesołych świąt sobie życzymy karmiąc się szczęścia odrobinką.Nadzieja wchodzi w nasze progi,miłośc otwiera ramiona.Dzień wszystkim nam drogi,radośc smutek pokona.Pierwsza gwiazdka zaświeci,życzliwośc z uśmiechem się splata.W świat kolęda poleci wiara do serca wkracza.Przystańmy więc na chwilę,nadzieja niech przetrwa rok cały.Uśmiech króluje codziennie,a wiara niech kruszy skały

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Jeszcze raz Grażynko
dziękuję
za życzenia i witam
Cię po świętach czekam z niecierpliwością na Twoje letnie wężysko i jego dziecko ,zimy mam dość a tu ani widu ani słychu o wiośnie coraz więcej śniegu i mrozy siarczyste
Pozdrawiam 

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
Ty się przyznaj, że te owieczki to nie szkodniki ogrodowe, ale ekologiczna kosiarka. Im więcej wyskubią, tym mniej do koszenia.
Wszystkiego naj...... w 2011
pozdrawiam

Wszystkiego naj...... w 2011

pozdrawiam
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Stary Rok mija lecz marzenia zostają,
niech one się Tobie wszystkie spełniają
i z Nowym Rokiem niech los Ci się odmieni,
a ogród życia wnet się zazieleni.
Wszystkiego naj, naj w Nowym Roczku,
żeby najgorszy dzień w Nowym Roku
był lepszy od najlepszego dnia w starym roku. Życzy Ewa

niech one się Tobie wszystkie spełniają
i z Nowym Rokiem niech los Ci się odmieni,
a ogród życia wnet się zazieleni.
Wszystkiego naj, naj w Nowym Roczku,
żeby najgorszy dzień w Nowym Roku
był lepszy od najlepszego dnia w starym roku. Życzy Ewa

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wspomnień nadszedł czas
Wspomnień nadszedł czas
- FRAGOLA
- 1000p
DZIĘKUJĘ Wszystkim za życzonka na PW
Martuś ja się z Tobą w 100% zgadzam....dla miłośników roślin dokończony ogród chyba nie istnieje i to jest właśnie fajne,bo co byśmy robili gdyby ogród był całkiem skończony
Szarże zakupowe mi nie grożą....ja tak napisałam
...ja i silna wola.... :;230Wiem że piękny ogród można miec bez większych nakładów finansowych ale we mnie dusza kolekcjonera i zdobywcy dzemie....
...ciągle pragnę czegoś nowego i chyba bym nie mogła już na tym co mam poprzestac i dalej nie kupowac.Mimo że piękne kompozycje można stworzyc z niewielu roślin,ale ja chyba wolę (jak na razie)...taki miszmasz....(mimo wszystko) i możliwośc zdobywania tego czego jeszcze nie mam....na razie bylinowego bo to moja pierwsza miłośc(najtańsza
)kolejna krzewowo-iglakowa kiełkuje ale na razie skutecznie ją duszę bo....to trochę droższy interes(jak już zaatakuje to....mężu chowaj kasę
)
Te rozsiewające roślinki jak zaczną zbyt szalec dostaną eksmisję ale nie do kompostownika....mam przed domem kilka hektarów nieużytkowanego błonia więc....
Jolu witam u mnie
Mówisz że z mojego węża kwiaty aż kipią....
no tak to właśnie dowód na nieposiadanie silnej woli
...ciasno już a ja ciągle coś "wtykałam" i to są skutki...
Wąż ma dojście z każdej strony...nie wiem czy jest mały czy duży ale jednorazowo na podlanie szła beczuszka 600 litrowa...wąż,skalniak,malutki warzywnik i krzewy i nierzadko(podczas suszy) brakowało...
Ewuś dziękuję kochana za pamięc i życzonka
Stasiu i ja Tobie za życzonka dziękuję
Wężysko będzie po nowym roku(muszę zdięcia poprzeglądac i wybrac coś ładnego)U nas też zimniaście i brrr jeszcze takie paskudnie przeszywające wiatrzysko brrrr...Pozdróweczka

Najlepszego w Nowym roczku...pozdróweczka
Wszystkim życzę wszystkiego co NAJ....samych miłych i radosnych chwil w tym Nowym Roku i oby(jak napisała Ewka)najgorszy dzień w Nowym Roku był lepszy od najlepszego dnia w starym roku...tego życzę wszystkim mnie odwiedzającym i sobie
Martuś ja się z Tobą w 100% zgadzam....dla miłośników roślin dokończony ogród chyba nie istnieje i to jest właśnie fajne,bo co byśmy robili gdyby ogród był całkiem skończony

Te rozsiewające roślinki jak zaczną zbyt szalec dostaną eksmisję ale nie do kompostownika....mam przed domem kilka hektarów nieużytkowanego błonia więc....

Jolu witam u mnie

Ewuś dziękuję kochana za pamięc i życzonka

Stasiu i ja Tobie za życzonka dziękuję

Reniu tjaaaa....kosiarki....zepsute jakieś....,bo koszą wszystko prócz trawnika jak wtargną na teren ogrodu.....Im więcej wyskubią tym więcej do dokupieniarenim pisze:Ty się przyznaj, że te owieczki to nie szkodniki ogrodowe, ale ekologiczna kosiarka. Im więcej wyskubią, tym mniej do koszenia.![]()
Wszystkiego naj...... w 2011![]()
pozdrawiam

Najlepszego w Nowym roczku...pozdróweczka
Wszystkim życzę wszystkiego co NAJ....samych miłych i radosnych chwil w tym Nowym Roku i oby(jak napisała Ewka)najgorszy dzień w Nowym Roku był lepszy od najlepszego dnia w starym roku...tego życzę wszystkim mnie odwiedzającym i sobie
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Noworoczne życzenia czas złożyć, więc samych pogodnych, szczęśliwych dni w Nowym Roku,
niech otaczają Cię sami wspaniali ludzie a wszystko co złe omija Cię szerokim łukiem.
No i ogród niech rozkwita pod Twoją ręką i cieszy oczy
niech otaczają Cię sami wspaniali ludzie a wszystko co złe omija Cię szerokim łukiem.
No i ogród niech rozkwita pod Twoją ręką i cieszy oczy

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Witam....i składam najlepsze życzenia na Nowy Rok...na cały przyszły rok....oby był lepszy od odchodzącego