Andzin sen - ogród początki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Andzin sen - ogród początki....

Post »

Ania, udał Ci się Tytusek, Ty jemu też :) Udaje groźnego gospodarza?
:wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

To owczarek jurajski jak nic :lol: My mieliśmy owczarka jamajskiego (ze względu na charakter 8-) ) Fajnie zobaczyć tak szczęśliwe zwierzę!
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Andziu, sorki , ale teraz nie poczytam Twojego wątku,pytałaś o żurawki.Mój wątek poza kilkoma innymi roślinkami to same żurawki, mam ich około 70 odmian.
Jak będziesz miała jakieś pytania zapraszam do siebie. :wit
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj...trochę się zaopuściłam w swoim wątku, ale normalnie jak oglądam Wasze ogrody to mi wstyd te moje marnocinki pokazywać. Ale troszkę pokażę, bo kwitnie jednak u mnie co nie co...
Nie źle wygląda już skalniak jako całość, ale nie bardzo wychodzą mi zdjęcia telefonem niestety, więc
nie mogę się pochwalić.
Zakwitła mi tegoroczna różyczka okrywowa:
Obrazek
takie coś rozchodnikowe rośnie u mnie na łąkach, spróbowałam to przenieść na skalniak , udało się ;:138
Obrazek
a to kupiłam, po czym okazało się że bardzo podobne do tego co juz mam ;:224
Obrazek
i jeszcze takie różowiutkie maleństwo mnie napadło w sklepie:
Obrazek
Mam jedna hostę i jedną żurawkę ;:138 :heja żyją...znalazłam im kawalątek cienia:
Obrazek
Obrazek
no i goździk, który podobno juz miał nie kwitnąć, po trzeci sezon w moim ogródku mieszka:
Obrazek
Firletka kwiecista, kolor ma niesamowity :
Obrazek
Niestety jedną callę zniszczyła mi zgnilizna kłączy, obawiam sie że to shwarzwalder, ta na którą najbardziej czekałam. Picasso i Pink za to są cudne:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A na koniec mój pomocnik :twisted: :twisted: podobno miał przynieść wodę, ale wybrał się z konewka do sąsiada:
Obrazek
Obrazek

Przez weekend postaram się jeszcze pokazać co nie co...
Pozdrawiam i dobrej pogody - nie tylko ducha - wszystkim życzę ;:3 ;:196
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Lucilla
200p
200p
Od: 9 kwie 2010, o 09:47

Post »

Andziu,nie przejmuj się ,ja też zaniedbuję i wątek i ogród.Jakoś ,niestety czasu brak ostatnio.

Ten rozchodnik łąkowy i sklepowy,hmmm,taki sam 8-)

Pięknie mieszkasz,gdzieś bardzo na uboczu?
Ja wsiowa jestem ale niestety przy ruchliwej ulicy mieszkamy a u Ciebie widzę spokój i cisza i polna droga i pies może z konewką do sąsiada pobiec.Pięknie :!:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, śliczne cantedeskie! Same liście robią wrażenie, a co dopiero kwiaty. Moje są wybiegnięte, nie takie ładne. Roślinki skalniakowe lubią napadać :;230 Ubawił mnie Tytus z konewką, jest kochany ;:167
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ;:196 na prawdę mieszkam w ustronnym i cichym miejscu. Sarny wyżeraja mi z grządek buraczki jesienią, a bażant stołuje sie na kompostowniku. "Niestety" budują się sąsiedzi już, ale i tak okolica pozostanie spokojna, daleko do głównych dróg itd. A wcześniej mieszkałam w samym centrum sporej wsi, koło knajpy i przy przelotowej drodze - teraz dopiero wiem co to wiejska cisza, a jak wyjdę na schody to czuje jak pachną zioła na łąkach ;:170 Uwielbiam to... Takie mam widoki teraz...
Obrazek
a to mój domeczek...kiepskie zdjęcie, ale troszkę oddaje urok okolicy w jakiej mieszkam
Obrazek

Aniu Zielona, Tytus faktycznie jest naszym pupilem, wszyscy się w nim kochamy. Nawet pogryzioną konewkę mu wybaczam.
Cantadeskie faktycznie już samymi listkami cieszą oczy. Czekam na pozostałe.
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Lucilla
200p
200p
Od: 9 kwie 2010, o 09:47

Post »

Pięknie i spokojnie ,tak jak lubię ,u nas gdyby nie niziny i ulica byłoby podobnie :wink:
Na emeryturze planujemy uciec w głuszę całkowitą 8-)
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Zazdroszczę Ci tej ciszy, oj zazdroszczę. Co mnie podkusiło wybudować się przy krajówce ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Aniu kochana, czy człowiek mieszkając w takim miejscu może się czymkolwiek denerwować? Zero hałasu i zgiełku, po horyzont zieleń :roll:
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sarnę ostatni raz na działce widziałam ponad 20 lat temu, podchodziły z lasu zimą po siano, latem wody się napić z garnka wystawionego :) Potem rozwój cywilizacji odciął naszą działkę od kontaktu z nimi.
Żyjesz w krainie prawdziwie szczęśliwej ;:167
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny...dlatego ośmieliłam się założyć wątek Ligii...bo ja nie poprawna optymistka jestem może dzięki tej zieleni i ciszy :D
Saren nie widuję niestety, tylko ślady ich bytności, ale reszta stworzonek się pokazuje na szczęście :heja
A teraz moje słoneczko Tytus leży mi na kolanach (26 kg żywego psa w całości uffff) i mam trudności z pisaniem i oddychaniem :;230 :;230 Dobrej nocki....
regulamin Andziu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Andziu, widoczki piękne, a co do jakości to wystarczyłoby może troszczkę rozjaśnić .
Kalle ? super! Piękne kwiaty i co najważniejsze utrzymujące długo doskonałą formę. Mam tylko jedną czarną, ale w przyszłym roku kupię jeszcze dwie, albo trzy gdy wyrzucę z donic kanny. Jakoś nie specjalnie mnie zachwycają. To co do tej pory zauważyłam, to doskonale w donicy funkcjonuje datura, azalia i nasze kalle. Daturę mam łososiową , ale biała i żółta też są piękne. Namawiam Cię mocno na te kwiaty. Kupiłam bardzo tanią małą sadzoneczkę, która ma teraz jakieś czterdzieści centymetrów i mnóstwo nowych pędów.
Jest bardzo gorąco i rośliny trochę cierpią, bo już dawno nie było deszczu. Hortensje pięknie się wybarwiają i wygląda na to, że moja niebieska faworytka się nie zaczerwieni. Kwiatek od Ciebie (eucomis?) na razie ma tylko piękne listki.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Ładne widoczki z domku, wiem o czym piszesz, bo ja o sobie mówię że wsiowa kobitka jestem, cisza spokój...jakoś tak leniwie czas płynie..
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Felu, cieszę że wróciłaś! Bardzo dziękuję za pamięć i kartkę z wojaży ;:196
Na datury na pewno się zdecyduję , pewnie w przyszłym roku, bo znam te kwiaty i wiem jak pięknie potrafią kwitnąć. Musze jednak mieć gdzie ustawić donice z nimi, bo u nas nadal jeszcze rozgardiasz i bałagan na ogródku.
Kanny w tym roku też na razie mnie rozczarowują, ale to wina deszczu który zniszczył im liście, daje im jeszcze czas na regenerację :D
A teraz właśnie siedzę sobie na tarasie, pies leży u moich stóp, słoneczko świeci...żyć nie umierać :heja
regulamin Andziu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”