Moje roślinki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też miała koktajliki w tamtym roku wysiane na balkonie :D warto było szczególnie je jeść :lol: Tylko musisz im sporządzić tyczki no i dodatkowo zabezpieczyć jakoś przed wiatrem. Ja np. przywiązałam je do balustrady razem z tyczką. Fajnie wyglądają też koktajliki bez tyczki tylko takie puszczone luźno ale na to to już trzeba niestety mieć sporo miejsca :?
A co tam u Twoich zielonych?
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Ewuniu Ja już się zastanawiam jak zabezpieczyć je przed wiatrem, bo nie ukrywam że u mnie hulają :( Chcę kupić jakąś osłonę na balkon ze strony z której najwięcej wieje, tylko muszę gdzieś to znaleźć.
U moich zielonych bez większych zmian, tęsknią za słoneczkiem :( Troszkę marnieją.
Wykiełkowały mi zioła, może wyrosną na duże krzaczki ;)
mateusz3494
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 lut 2009, o 10:41

Post »

Widac że kwiatuszki mają bardzo dobrą opiekę :D Pozdrawiam Serdecznie :D Śliczne te fiołeczki są :)
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Dziękuję z odwiedziny Mateusz, właśnie zaczyna mi kwitnąć drugi fiołek ;)
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

katrina26 pisze:Ewuniu Ja już się zastanawiam jak zabezpieczyć je przed wiatrem, bo nie ukrywam że u mnie hulają :(
ja niestety tez mam dość wietrzny balkon :? odsłonięty ze wszystkich stron a w dodatku jeszcze mieszkam w łamańcu i jest wysunięty, więc żaden blok nie chroni go od wiatru. Jak były takie wichury w tamtym roku to wszystko mi przewróciło dlatego właśnie potem przywiązałam na sztywno doniczkę do balustrad i tyczkę też, tylko ze na gumie i odpukać potem było ok :wink:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Ewuniu dziękuję za porady jak przed wiatrem się zabezpieczyć :) na pewno skorzystam :) Już się wiosny doczekać nie mogę
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

To może w między czasie jak czekasz na wiosnę pokarzesz kwitnącego fiołka :lol:
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Jadziu jak tylko rozwiną są do końca kwiatuszki to pokarze na pewno :)

Moją pileę kot mi prawie całą zeżarł :( No przesadzam, zjadł kilka najmłodszych listków, część pogryzł :( Moja bordowa peperomka coś podsycha, chyba za mało ją podlewałam. Ciekawe ile jeszcze strat będzie tej zimy :(
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu a siałaś dla szkodnika trawę taką specjalną co dla kotka przeznaczona :lol: Kochanie moja peperomka na razie się trzyma , postawiłam ją na keramzycie i od wschodniej strony , co dziennie zraszam , nie wiem czy robię dobrze :? Zobaczymy co będzie :)
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Jadziu Sroczka ma trawę, ale co zrobić jak tu pańcia takie pyszności zakupiła, trawę ma jeść? :lol: Postawiłam dziś peperomię zaraz koło nawilżacza powietrza, zobaczymy czy jej się spodoba :)
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurcze swoją drogą czy jest ktoś na forum komu te kwiatki nie sprawiają kłopotów :lol:
No wiesz bo z Ciebie taka wredna pancia sobie kwiatka kupiłaś a o kotku zapomniałaś :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Teraz tylko czekam kiedy złośnica pozjada mi wszystkie siewki ziół :D Jak mnie tydzień nie będzie, to będzie miała pole do popisu :lol:
Jadziu, liczę na to że wiosną będzie wszystko lepiej rosło :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu kotek zbił ładny flakonik i moje doświadczenie diabli wzięli , uratowałam tylko wierzchołek draceny
i następne szkody , znowu kotek na oknie połamane kwiaty w keramzycie :( nic nie uratowałam . Wiesz ja sypię na parapety zewnętrzne ziarno ptakom i kotki do tych ptaszków tak się czaiły :) No trudno granulacik wsypałam do torebki i poczekam do wiosny :lol:
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Jadziu nic straconego, na wiosnę spróbujesz znów. Moja też tak na ptaszki poluje :D Wróciłam a siewki nadal są :lol: Nawet podrosły :)
Obiecane zdjęcie kwitnącego fiołka, i trochę zdjęć zimowo-wiosennych z ogrodu siostry
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Kasiu
fiołek śliczny(ja ma takiego samego :lol: ).A gdzie Ty znalazłaś biedronkę o tej porze roku?
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”