Mój ogród - eukomis cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu moje klematisy rosną tak , że mają nogi osłonięte takimi gazonami i mają cień i chłód to co im potrzeba.polecam te pnacza bo są śliczne. Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Strelizja 36 dziękuję za odwiedzin.Ogród mam już około 15lat więc na początku znikały rośliny i były niszczone.Teraz jest wszystko okej .Kwiaty rosną też za ogrodzeniem i jakoś nikt ich nie zrywa.Jeżeli chodzi o modrzew to w tym roku przymierzam się go obcinac na kule powstały by dwie a jak nie będzie dobrze to wrócę do poprzedniego stanu .pozdrawiam
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnes rózyczki szczepione na pniu to się podobają mojemu M i jak mu któraś wpadnie w oko to ją kupuje, dobrze ze tylko różyczki bo jak by to były babeczki to by było nie wesoło.pozdrawiam
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zamówiłam przez allegro świecznicę bordową bardzo mi się podobała od dawna,czy ktoś ją ma u siebie w ogrodzie . Ja ją zobaczyłam na wystawie w Chorzowie i mi się spodobała a wyglądała tak. Obrazek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko. Dzięki za wizytę w moim wątku. Zwiedziłam Twój ogródek i jestem pod ogromnym wrażeniem. Podziwiam i ogrom pracy włożonej i przepiękny zbiór roslin. Oby wszyscy tak dbali o otoczenie swoich bloków. Będę zaglądała do Ciebie i również jak zacznie się wiosna zapraszam do siebie. Czytałam, że po 2007 roku miałaś kłopoty z powojnikami. Czy ten uwiąd powojników w jakiś sposób likwidowałaś chemią wiosną,. Mam dwa na balkonie i też w minionym roku były tym porażone. Nie wiem jak przetrwają obecną zimę. Ale jeżeli nie wymarzły, choć są zabezpieczone, to będę musiała jakoś z tym powalczyć.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ado uwiąd atakuje powojniki wcześnie kwitnace i w pierwszych 2ch latach po posadzeniu tak wyczytałam i nie wszystkie okazy .Ja mam dwa takie i profilaktycznie na wiosnę w marcu podlewam ich Topsinem i tak co miesiać Jeżeli ich zaatakuje uwiąd to trzeba wszystkie łodygi wyciąć i podlać topsinem lub brawo. Moje będą miały w tym roku 3 lata więc liczę ,że ich nie zaatakuje to paskudztwo.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Halinko. Nigdy nie stosowałam do powojników chemii, ale mam o wiele starsze okazy i od chyba trzech lat pojawia się na nich niestety uwiąd. Nie wiem jakie mam odmiany, muszę dopiero poszukać . Prawda, że są to powojniki wcześnie kwitnące. Muszę w tym roku zacząć podlewanie topsinem. Wiosną zwrócę się do Ciebie w jakich proporcjach stosujesz roztwór. Widzę, że większość roślin dzisiaj, jak nie zastosuje się chemii, to nie ma z tego żadnego pożytku.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Dobry wieczór Halinko :)

Pozwoliłam sobie pokazać Twoje przyblokowe arcydzieło sąsiadowi. Na początku twierdził, że to strzeżone osiedle Hahaha a potem.... zobaczyłam jego minę i to było... BEZCENNE! :lol: :lol:
Halinko, z niecierpliwościa czekam na wiosenkę u Ciebie :)
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Witaj! Pozwoliłam sobie na rewizytę.Na razie jest za mną 1/4 wątku, ale jestem pod ogromnym wrażeniem. Idealnie rozplanowana przestrzeń. Kolory, kolory, kolory... Coś, co kocham.
Nie myślałaś, bu wstawić link do wątku w podpisie?
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Asiu miło mi ,że mnie odwiedziłaś i i dodałas otuchy,żeby zrobić zmianę, bałam się ze nie potrafię, poczytałam i udało się.dziękuję
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Witaj Halinko! Dziękuję za wizytę i miłe słowa. Skorzystałem z zaproszenia i zajrzałem do Twojego azylu, normalnie niewierzę w to co widzę, tyle roślin na takim małym skrawku ziemi, to chyba cud, przepięknie to wszystko skomponowałaś ;:63
Pozdrawiam!
Grzesiek
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko i ja lubię u ciebie spędzać czas :D .
Zawsze cudne roślinki pokazujesz :D .
I piękny nowy avatar :D .Fajna kobitka z ciebie :D .
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesinku, nie wiem co bym robiła jakbym nie miała tego ogródka zwłaszcza jak przeszłam na emeryturkę. Ten ogród to moje życie już się nie mogę doczekać zeby iść i grzebać w ziemi .
Agnieszko miło mi że wpadłaś do mnie pewnie ty też nie możesz się doczekać wiosny.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Witaj Halinko ,najpierw muszę pochwalić awatarek podoba mi się .
Powiedz gdzie robiłaś fotki ,,w jakiej szklarni :?:aaa już wiem ,,w Chorzowie
a świecznica to ten .....biały wyniosły kwiatek ,też ładny. :P
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusieńko to było na wystawie kwiatów ta świecznica podobno dorasta do 150cm i ma piękne bordowe liście i łodygi a kwiaty białe wpadające w róż,zobaczę jak mi przyślą .Zamówiłam sobie też bez ale ten niski rośnie do 1m i bedę chciała go poprowadzić na pniu ,bo jak wiesz że ja kompletnie nie mam miejsca. Chcę na wiosnę wprowadzić trochę zmian w moim ogródku.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”