Witam Strelizja 36 dziękuję za odwiedzin.Ogród mam już około 15lat więc na początku znikały rośliny i były niszczone.Teraz jest wszystko okej .Kwiaty rosną też za ogrodzeniem i jakoś nikt ich nie zrywa.Jeżeli chodzi o modrzew to w tym roku przymierzam się go obcinac na kule powstały by dwie a jak nie będzie dobrze to wrócę do poprzedniego stanu .pozdrawiam
Agnes rózyczki szczepione na pniu to się podobają mojemu M i jak mu któraś wpadnie w oko to ją kupuje, dobrze ze tylko różyczki bo jak by to były babeczki to by było nie wesoło.pozdrawiam
Zamówiłam przez allegro świecznicę bordową bardzo mi się podobała od dawna,czy ktoś ją ma u siebie w ogrodzie . Ja ją zobaczyłam na wystawie w Chorzowie i mi się spodobała a wyglądała tak.
Halinko. Dzięki za wizytę w moim wątku. Zwiedziłam Twój ogródek i jestem pod ogromnym wrażeniem. Podziwiam i ogrom pracy włożonej i przepiękny zbiór roslin. Oby wszyscy tak dbali o otoczenie swoich bloków. Będę zaglądała do Ciebie i również jak zacznie się wiosna zapraszam do siebie. Czytałam, że po 2007 roku miałaś kłopoty z powojnikami. Czy ten uwiąd powojników w jakiś sposób likwidowałaś chemią wiosną,. Mam dwa na balkonie i też w minionym roku były tym porażone. Nie wiem jak przetrwają obecną zimę. Ale jeżeli nie wymarzły, choć są zabezpieczone, to będę musiała jakoś z tym powalczyć.
Witaj Ado uwiąd atakuje powojniki wcześnie kwitnace i w pierwszych 2ch latach po posadzeniu tak wyczytałam i nie wszystkie okazy .Ja mam dwa takie i profilaktycznie na wiosnę w marcu podlewam ich Topsinem i tak co miesiać Jeżeli ich zaatakuje uwiąd to trzeba wszystkie łodygi wyciąć i podlać topsinem lub brawo. Moje będą miały w tym roku 3 lata więc liczę ,że ich nie zaatakuje to paskudztwo.
Dzięki Halinko. Nigdy nie stosowałam do powojników chemii, ale mam o wiele starsze okazy i od chyba trzech lat pojawia się na nich niestety uwiąd. Nie wiem jakie mam odmiany, muszę dopiero poszukać . Prawda, że są to powojniki wcześnie kwitnące. Muszę w tym roku zacząć podlewanie topsinem. Wiosną zwrócę się do Ciebie w jakich proporcjach stosujesz roztwór. Widzę, że większość roślin dzisiaj, jak nie zastosuje się chemii, to nie ma z tego żadnego pożytku.
Pozwoliłam sobie pokazać Twoje przyblokowe arcydzieło sąsiadowi. Na początku twierdził, że to strzeżone osiedle Hahaha a potem.... zobaczyłam jego minę i to było... BEZCENNE!
Halinko, z niecierpliwościa czekam na wiosenkę u Ciebie
Witaj! Pozwoliłam sobie na rewizytę.Na razie jest za mną 1/4 wątku, ale jestem pod ogromnym wrażeniem. Idealnie rozplanowana przestrzeń. Kolory, kolory, kolory... Coś, co kocham.
Nie myślałaś, bu wstawić link do wątku w podpisie?
Witaj Halinko! Dziękuję za wizytę i miłe słowa. Skorzystałem z zaproszenia i zajrzałem do Twojego azylu, normalnie niewierzę w to co widzę, tyle roślin na takim małym skrawku ziemi, to chyba cud, przepięknie to wszystko skomponowałaś
Pozdrawiam!
Grzesiek
Grzesinku, nie wiem co bym robiła jakbym nie miała tego ogródka zwłaszcza jak przeszłam na emeryturkę. Ten ogród to moje życie już się nie mogę doczekać zeby iść i grzebać w ziemi .
Agnieszko miło mi że wpadłaś do mnie pewnie ty też nie możesz się doczekać wiosny.
Witaj Halinko ,najpierw muszę pochwalić awatarek podoba mi się .
Powiedz gdzie robiłaś fotki ,,w jakiej szklarni :?:aaa już wiem ,,w Chorzowie
a świecznica to ten .....biały wyniosły kwiatek ,też ładny. :P
Bogusieńko to było na wystawie kwiatów ta świecznica podobno dorasta do 150cm i ma piękne bordowe liście i łodygi a kwiaty białe wpadające w róż,zobaczę jak mi przyślą .Zamówiłam sobie też bez ale ten niski rośnie do 1m i bedę chciała go poprowadzić na pniu ,bo jak wiesz że ja kompletnie nie mam miejsca. Chcę na wiosnę wprowadzić trochę zmian w moim ogródku.