Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Ten fioletowy kwiatek to irysek,tylko że inny,raczej wiesz,tylko o to chodzi,że pierwszy z tych? ;:306
Pająka mogłaś oszczędzić,ohydny jest :;230 Chociaż ja mam na focie jeszcze piękniejszego ;:306 Ale fajnie się robale foci ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pytałas wyżej o roślinkę. To jest irys trawolistny. Nigdy nie udało mi się go wyhodować
Nie narzekaj na aparat. Robi rewelacyjne zdjęcia, to ja powinnam zmienić.
Tez mi się marzy taki z wymiennym obiektywem
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Anusia ale potwora uwieczniłaś. Mistrzostwo świata. ;:180
A w ogrodzie pięknie kolorowo. Cudnie. Czekam na twój spektakl powojnikowy. :lol:
U mnie dziś piękna pogoda , tobie też życzę dużo ;:3 i udanego ogrodowania.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czy ty nie wiesz, że ja mam arachnofobię :?: ;:306
Zdecydowanie wolę pozostałe widoczki ;:215 A nie macie z emem jakiejś okrągłej rocznicy ślubu (albo coś...), na którą nowy aparacik byłby idealnym prezentem? :wink:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Małgoś -clem wybacz, zapomniałam. ;:170 Następnym razem będę głośno krzyczeć nim wstawię kolejnego pająka. :lol:
Na dniach i owszem będziemy mieć rocznicę ale czternastą. Nijak się ma do okrągłej. ;:131 Poza tym gdybym zarządała kolejnego aparatu i jeszcze dodatkowego obiektywu do niego i to w pół roku po zakupie ostatniego, to z pewnością Em postukał by się a raczej mnie w głowę. :oops:

Olu i ja czekam na powojniki z utęsknieniem. Z każdym kolejnym otwierającym się kwiatem utwierdzam się w przekonaniu, że je ubóstwiam!

Małgosiu po kwiatach wiedziałam, że to coś z irysowatych. W końcu kwiaty do złudzenia przypominają te pierwsze wiosenne iryski. Dziwiła mnie tylko ta kępa trawy. No ale one rosną w jednej dużej kępie razem z trzykrotką, którą sadziłam trzy sezony temu. A skąd się wzięty tam i te iryski to nie wiem. ;:224

Mati byłam u Ciebie, by tego Twojego przystojniaka obejrzeć ale masz tyle zdjęć, że się nie dokopałam. :oops:

Patiann ten pajączek miał 2 -3 cm. Malutki. I coś mi się wydaje, że w tym białym balonie przyczepionym do tyłka ma swoje młode. ;:224
A ja na nowo zaczęłam się bać tych żółcieni i pomarańczy. Wszystko przez czosnki. Jak patrzę na nie i tę biało-fioletowo-niebieską kompozycję w różnych odcieniach, to stwierdzam, że to jest właśnie to! Tak właśnie uwielbiam! No zobaczymy czy będą zęby zgrzytać na widok nowej kolorystyki. ;:131
Pajączek nie męczył ofiary. Jak patrzę na te zdjęcia, to mam wrażenie, że bacznie mi się przyglądał. :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bo przystojniaka jeszcze nawet nie pokazałem ;:224
Aparaty droga sprawa,no ale jak ktoś lubi robić to się doczeka,powodzenia ;:215
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Na aparat nie narzekaj, masz jeden z najlepszych kompaktów na rynku ;)
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ten pajączek taką trochę niezadowoloną minę miał, że go podglądasz... :;230
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ach, jakie piękne zdjęcia ;:333
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w piątkowy wieczór. :wit

Posiedziałam dziś na działce. Podlałam co się dało, bo sucho jak pieprz. Chyba zapowiada się powtórka z zeszłego sezonu. :oops: Aż się prosi o deszcz. Czy u Was też tak sucho?

Moni dziękuję. ;:196
Dla Ciebie twój irysek:

Obrazek

Basiu -apus ja mam nieodparte wrażenie, że on mnie bacznie obserwował. Widzisz jak się patrzy w obiektyw? Pewnie obmyślał plan jak mnie pogonić. :lol:

Obrazek

Jurku aparat sam w sobie jest super! Wiem to. Nie narzekam na niego. Stwierdzam tylko fakty, że mam ochotę na jeszcze lepszy sprzęt do robienia makro, :wink: bym częściej mogła Małgosię pająkami straszyć. ;:306

Obrazek

Tulapku ano niestety nowy aparat to nie nowa szminka czy róża z gołym korzeniem. ;:224 A szkoda. ;:224
To kiedy pokażesz swojego pięknisia?

Obrazek

Pokażę Wam zieloną część moich prezentów które dostałam w najfajniejsze święto.
Marketowa różyczka, miniaturka którą dostałam od Córki:

Obrazek

A ta od Synka:

Obrazek

Ma nadzieję, że będą sprawować się równie fantastycznie jak zeszłoroczna, miniaturowa marketowa nn'ka. ;:215 Oto ona:

Obrazek

I jeszcze kilka zdjęć z dzisiaj:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sąsiadowy irys. Ma cudowny ciepły, głęboki kolorek. Sąsiad ma go całe kępy po działce porozsadzane. Jak go spotkam, to muszę spytać czy nie odsprzeda. ;:183

Obrazek

Kolejny clematis otwiera kwiaty:

Obrazek

Obrazek

I balkonowy Dark Eyes również zaczyna pokaz. Niestety Our Last Summer z którą jest posadzony, ledwo od ziemi odstaje. :roll: Czy ona w końcu ruszy..?

Obrazek

Róże... już lada moment? Już lada dzień?

Obrazek

Obrazek

Ulubione z moich żurawek. Pięknie przyrastają, pięknie zimują. Czego chcieć więcej?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ptaszki stwierdziły, że piwoniom przyda się również nawóz podany dolistnie. :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu dzieje się u Ciebie ;:333 Irysek błękitny śliczny...pąki na różach grube z kolorkiem,tylko patrzeć jak zakwitną ;:215
Różyczki od dzieci śliczne ;:108 Żurawki u mnie po zimie strasznie marnie wyglądały,ale z dnia na dzień coraz ładniej wyglądają,no i jak tu ich nie lubić? Pewnie znów kilka dokupię,u mnie lepiej rosną ciemniejsze ;:224
Ptaki u mnie również przyozdabiają listki ,ani to zmyć,ani to dekoracyjne,więc czekam na deszcz ;:oj

Pozdrawiam weekendowo :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anka, sąsiadowy irysek niech nadal Cię zachwyca... zza płota, nijak ta żółć do Twoich cudnie skomponowanych biało-fioletowo-niebieskich rabat ;:185
Już i tak czekam z niecierpliwością na Twoje żółtawe róże jak wkomponują się w obecny ogród. Ale na moją garden rose też czekam jaka będzie ;:65
Ja mojego różanego żółtka nn na razie niestety się nie pozbędę, bo nie dam rady tego potwora wykopać ;:223 Ale solą mi jest w oku ;:14
Zdjęcia mistrzowskie, Ty chyba masz jakiś inny aparat... ;:129
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, mojego panicza możesz obejrzeć :wink:
A teraz sobie skojarz ostrożkę z bliska....Widzisz? Wielki owłosiony nos :;230
Irysy śliczne, ten sąsiada także ;:3
Bodzichowy niebieski jest tym jedynym najpiękniejszym ;:167
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Szkoda, że nie mówiłaś, bo tego żółtego też bym Ci dorzucila - mam go sporo. Ja lubię te stare odmiany, a ten lawendowy w szczególności. Ma mięty kwiaty, ale bardzo obficie kwitnie i ma ładny kolor. Mam go kilka wielkich kęp i na pewno się go nie pozbędę, bo tworzy piękne plamy koloru na rabatach.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie.
Na działeczce wszystko rośnie jak szalone. Chwasty niestety też. Zaczynają kwitnąć naparstnice z własnego siewu. I róże już lada moment. Powojniki już nieśmiało wystartowały. :tan Kocham ten czas!
Martwią mnie niektóre róże. Opryskane tydzień temu Mildexem na mączniaka rzekomego. Niestety kolejne listki nadal żółkną. Jutro będę pryskać Rudomilem. Dopiero maj a moje niektóre krzaczki już gubią listki. ;:145 Jak tu dotrwać do końca sezonu? :oops:
Ma ktoś pomysł?

Moni ano ja nawet w zeszłym roku nie zauważyłam, ze sąsiad ma te irysy, tak nie lubiłam żółtego. A ma ich naprawdę sporo. :roll: A w sumie nawet nie wiedziałam zimą, że bym je chciała. Teraz po prostu, gdy je zobaczyłam to mi się spodobały. ;:215

Obrazek

Mati ja patrząc na kwiaty ostróżek miewam bardzo dziwaczne skojarzenia. ;:306 I nie tylko nosy tam widzę. :lol:
Bodziszek ma śliczny kolor. Ogólnie, jakby nie patrzeć, to jestem lekko zafiksowana na kolor niebieski w ogrodzie. ;:131
Pajączka masz cudnego. zdecydowanie przystojniejszy od mojego. ;:215

Obrazek

Zuz ten irysek dostałby akurat miejsce na tyłach działki, gdzie rośnie już cytrynowy irys obok róży Alchymist. W nogach mają kocimiętki. ;:215 Nie bój żaby, bo jak dla mnie bomba! :wink:

Obrazek

Aniu -Annes77 chyba nie szybko doczekamy się deszczu. :oops: :roll: Czuję, że będzie powtórka z rozrywki z poprzedniego sezonu. ;:224 Sucho piekielnie. ;:222
Mnie zdecydowanie najbardziej podobają się własnie te ciemne żurawki. I żyłkowane.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobranoc. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”