Tak wyglądają moje melony po 1,5 miesiąca od wysiewu nasion do gruntu. Mam ich po kilkanaście na każdym z krzaków. Największe ważą po około 0,5 kg. Odmiana charentais.
Ten kołnierz\fałda na styku ogonka i owocu jak i jego grubość i kształt to cecha dyni lub cukinii.mistrzpawel pisze:Na pewno to nie były cukinie ani kabaczki. Nasiona które wysłałem podobne były do nasion ogórków. Na opakowaniu narysowany był melon Charentains.
Nie sadziłem z doniczek tylko nasiona bezpośrednio do gruntu. Zauważyłem że liście tej rośliny mają nieprzyjemny zapach. Od lat sadzę dynie, cukinie, kabaczki i wiem jak ich nasiona wyglądają więc raczej bym się nie pomylił. Poczekam i zobaczę co mi wyrośniewokan pisze:Ten kołnierz\fałda na styku ogonka i owocu jak i jego grubość i kształt to cecha dyni lub cukinii.mistrzpawel pisze:Na pewno to nie były cukinie ani kabaczki. Nasiona które wysłałem podobne były do nasion ogórków. Na opakowaniu narysowany był melon Charentains.
W każdym bądź razie na 100% nie jest to melon. Nasiona melonów są faktycznie podobne do nasion ogórka (są trochę większe), zatem skoro siany był melon, a wyrosła dynia, to wyłączając cuda, wychodzi na to, że mogło nastąpić pomylenie doniczek z sadzonkami?