Leśne ranczo nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Leśne ranczo nad wodą.

Post »

Madziu :wit fajne magnolie posadziłaś, jak jest miejsce można zaszaleć...na wiosnę jest piękny widok. Rabata z Hostami będzie fajnie wyglądać jak rośliny się rozrosną, same Hosty posadzisz czy jeszcze coś innego :?:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko ja bym tego w ręce nie wzięła. A nie mowa żeby kroić. A po co się kroi? Żeby towarzyszy odgonić? Ja zrobiłam postęp i jak był w skorupce malutki to z zamkniętymi oczami go strąciłam do stawu. Ale to był chyba jedyny i ostatni raz.
Ela ojj.. nie pomyślałam o brudzeniu jak drzewko urośnie. Ale jakoś też mnie to bardzo nie odstrasza. Są cudowne. Najfajniej jak drzewko samo gubi liście a nie zmuszane przez wiatr.
Soniu żadną. Kochana, ja jestem tak naprawdę raczkująca w temacie. Jestem na forum i trochę tu wiedzy zdobyłam. Trochę też nauczyłam się sama i coś tam sobie ustawiłam w opiece nad moimi roślinkami. Jakiś swój schemat. Ale to nie robi ze mnie królowej róż czy innych roślin. Zobacz ile na forum tu jest prawdziwych królowych. Ja jestem co najwyżej cichym podglądaczem i miłośnikiem :).
Milenko róża w donicy trzyma się dobrze. W tym roku jej nie załatwiłam. Już się nad nią nie trzęsę i stoi sobie od długiego czasu na tarasie. Bałam się jak nie wiem, ale chyba się w tym roku udało. Teraz się trzęsę dla odmiany nad pomidorami na balkonie.
Ja też ślimaki wysyłam w wodny rejs, do stawu.
Aniu tam będą hortensje. Na działce mam tylko kilka host. Na razie nie powiększam kolekcji. Choć mam ochotę na jakiegoś białaska albo żółciutką.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Madziu szukałaś konwalii to zerknij sobie tu :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=266
na dole ostatniej strony
;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co za widok..już myślałam o tej pełnej. Nawet znalazłam za 20 zł. Ale zastanawiałam się czy to się teraz przyjmie. Jaki musi być zapach ah... . Mówta co chceta, ja uwielbiam konwalie.
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Magda, nie wiem czy wytrwam do konca sezonu. Chyba kupie go w ciemno. Dziekuje.
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ... myślę że wart jest grzechu ;).
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wreszcie doczekałam się hamaku ;:138 ;:138 . Udało się :heja . Już nie pamiętam na co przehandlowałam poprzednią szansę zakupu hamaku. Czy to na róże, czy na powojniki.. albo na coś innego. No nie wiem. Ważne że się udało :). Będę teraz obowiązkowo leżeć i czytać moje ukochane książki.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Madzia, a gdzie zdjęcie nowego nabytku?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma, na razie zapłacony i zamówiony. W tygodniu dojedzie. Jak przyjedzie to się oczywiście pochwalę. Cieszę się jak głupia, bo powiem Wam skrycie, że marzyłam o nim od dawna. Od tak, takie małe skryte marzenie.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Wiem, wiem że był Twoim marzeniem. Pamiętam jak go ostatnio przehandlowałaś na rośliny ;:108 No ale ważne ze się udało. Co się odwlecze to nie uciecze :uszy
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu, hamak dobra rzecz ;:215 Kiedyś korzystałam jako dziecko u dziadków w ogrodzie. Był to dawny-tradycyjny hamak mocowany do drzewa pleciony ze sznurka. Rodzice kładli mi koc do srodka, żeby było wygodniej i tak leżałam na nim godzinami. Fajna sprawa !
Czekamy na fotorelacje ;:168
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obfocę go z każdej strony :lol: . Bądźcie pewne. Jeszcze mi zaczniecie marudzić że oszalałam z radości z tymi zdjęciami ;:306 .
Kupiłam sobie taki z daszkiem. Liczę na popołudniowe czytanko. Bo drzemki mi się raczej nie zdarzają.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu hamak, to świetne miejsce na czytanie, tylko czy wytrwasz w tym postanowieniu. ;:218 Ja piję coś na tarasie, a tu chwast, tam niepodlana doniczka, itd. Koniec siedzenia i do roboty. ;:306
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj tak, a potem podrywam się i z kubkiem kawy w ręku wędruję między grządki, bo szkoda mi każdej sekundy :;230 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu ależ się dzieje u Ciebie ;:196 Zakupowo - oszałamiająco :shock: My w kwietniu byliśmy na wekendzie w Honadii ( ogrody Keukenhof i Amsterdam) i trochę tulipanków i mieczyków nakupiłam. Ale ogrodowo nie poszaleje bo znów w czerwcu jedziemy na wekend do Budapesztu. Mamy nowe fajne biuro - co robi wycieczki głównie dla szkół (sprawdzone) - abdar :wink: Koniecznie pochwal się hamaczkiem - moje marzenie wielkie - ale czy miałabym na niego czas :;230 Magnolie zachwycające - zwłaszcza Genie - mi się marzy i jeszcze żółta - może gdzieś kiedyś. Rabatka hortensjowa i rodusiowa ale się dziać tam będzie ;:oj Mnie od zeszłego roku wzięło na hortensje - na razie mam 4. W tym roku dokupiłam Magical Candle :wink: Rodusia czerwonego i żółtego też dokupiłam ;:224

Pozdrawiam ciepło ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”