Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Ale super i murek i gril.
Świetne miejsce do wypoczynku , do biesiadowania.Itp.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit

Madziu - Deszcz i u mnie podlał ogród, jestem zadowolona. Mam nadzieję, że za jakiś czas znowu się pojawi. Wiesz sama jak to w moich stronach z nim jest.
Ja się narzędzi i zabawek chłopców nie tykam. Nie dlatego, że jakaś damulka jestem, ale jeszcze jakbym pokazała, że ja mogę....no to kochana, już wszystko na mojej głowie. ;:173

Dorotko - A ja trzymam kciuki za powodzenie Twoich planów ;:196

Tulapku - Nawet 17 km potrafi nieźle namieszać :wink: U mnie aż tak nie padało, ale i z tego co spadło jestem zadowolona.

Aniu 11 - W doniczkach przy murku miały rosnąć zioła...ale rosną fuksje, bazylia, papryka ostra.

Aguś - Ja sama malowałam kankę na srebrny kolor, ale malowidła wykonałam metodą ...hm nie wiem jak się nazywa ale używa się serwetki i specjalnego kleju. Mam hopla na punkcie gadżecików w ogrodzie. Wczoraj przytargałam kolejną kankę...leżała samotnie w trawie obok stajni. Właściciel był zdumiony moją prośbą i ucieszony, że zabieram złom :D

Monia - No to nie mogę się doczekać, bo na pewno będzie pięknie ;:108

Anulla ASK - Aniu - Uśmiałam się troszkę, ale serdecznie. Pyskata powiadasz? Ja taką ocenę własnej osoby wloką ze sobą przez całe życie. I jakoś daję radę ;:333 A murek zasłania biesiadującym warzywnik, ale ....wiatr wieje z drugiej strony. :lol:

Miłeczko - Rozbawiłaś mnie ruiną u Rycha. Toż to sama radość mieć sąsiada z fajną architekturą ogrodową :lol:

Marysiu - A zrobił, zrobił. Nawet mu się spodobało i jak poprosiłam o jeszcze, to nie ma problemu. Miał jakieś detale od kowala i się udało je fajnie połączyć. Obecnie robi stół na taras. Będę się chwaliła, bo normalnie odkrywam w moim M nowe możliwości. ;:224

Ewuś - M podaje mi właśnie, że zaprawa cementowa gotowa w workach. Ale potem trzeba smarować jakimś kwasem, aby oczyścić cegły, a potem specjalnym impregnatem do cegieł. I jest ok. Jak będziesz miała zrobiony, to proszę się chwalić. Jestem ciekawa wersji z grillem. ;:63

Dorotko - Zupkę z brukwi najlepiej na gęsinie gotować, ale jak nie ma, to wiadomo. Co upolujesz to dasz. I gotujesz w wywarze brukiew startą na grubych oczkach, ale ja gotuję w kawałkach a potem blenderuję. Do tego ziemniaczki, koniecznie majeranek, cząbru ciut. Mniam. A brukiew najlepsza jak dostanie pierwszego mrozu. ;:304

Aniu Anabuko - Uwielbiam sobie popijać kawusię w kąciku grilowym, widzę stamtąd cały ogród. :D

Mój Thomas...który jest Abrahamem. I wiecie co....podoba mi się ta pomyłka. Cudna ta róża. Już ją kocham. Z zapach, za kształt kwiatów, za zagadkę jaką niesie ze sobą od początku. Zerwałam sobie ogromny kwiat, mam w sypialni i śpię w cudnym aromacie róż. Dorotko350 ;:196 miałaś rację ;:333

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu mam jednego i drugiego i nie wiem, którego wolę Abraham ślicznie pachnie a GT nie :wink:
Uwielbiam teraz chodzić po ogrodzie, te cudowne zapachy jak w najlepszej perfumerii :roll:
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta metoda zwie się decoupage. (dekupaż)
Zbieranie ma sens o tyle że masz z tego oryginały...
Tego nie kupisz...
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - Abraham cudny, ale ja chcę GT.I dopiero wtedy się przekonam którego wolę ;:196

Aguś - Jasne, że decupage ;:333
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu, cieszę się, że Abraham podbił Twoje ;:167 To piękna róża o zmiennych barwach i zapachu, który uwodzi...Mnie trudno oderwać od niej nos. Mogę stać godzinami i wdychać jej zapach bez końca Obrazek Grahamy mam dwa, ale to zupełnie inna róża. Dla mnie prawie bez zapachu, chociaż kształt i kolor kwiatu ma ładny.
A wiesz, że ja mam drugiego Abrahama :tan Wiosną kupiłam w Auchanie 7 róż w kartonikach pod nazwą - róża parkowa angielska. Nie będę się rozpisywała o wszystkich, ale jedna z nich to właśnie Abraham. Jestem szczęśliwa z tego powodu :D
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Zaglądam tu pierwszy raz i bardzo mi się u Ciebie podoba - masz piękny ogród, zwłaszcza róże :)
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko - Masz rację. Zapach ma boski, nos wkładam w kwiat i zastygam. Muszę i chcę jeszcze, ale mi same nie wpadają do koszyczka jak Tobie ;:185

Silvarerum - Dziękuję za miłe słowa i zapraszam w moje progi :D Jak masz na imię?

Ogród czerwcowy jest cudny....A zwłaszcza po obfitych deszczach, które dostarczyły roślinkom niezbędnego do życia płynu. Rozkoszuję się codziennie zapachami, kolorem, różnorodnością form.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A ja tam nie lubię lata...nigdy nie mam na nie kwiatów,zachwycam się zielonym ;:306
Ale ostróżki w sumie są ;:108
A u Ciebie ładnie ;:108
Tak spokojniutko...
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Oj, Mati,kwiatki na lato ? Mieczyki, dalie, cynie i astry już zrobią kolor a jak się komuś chce to i kilka innych zasadzi. Ja mam np oprócz tamtych nagietki, cardiospermum, miechunkę rozdętą, naparstnicę... I to wszystko w powijakach ;:306 Co za rok...?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MAŁGOŚ ja lato uwielbiam już od maja, choć ten w tym roku nie pozwoliło nam się cieszyć ciepełkiem ;:108 :wit
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

PEPSI pisze: Silvarerum - Dziękuję za miłe słowa i zapraszam w moje progi :D Jak masz na imię?
Dziękuję. Sylwia :)
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

BETINA to u PEPSI taki łan ;:215 , przegapiłam ale dobrze Betinko że przywrócilaś. Oj chętnie bym taki łan u siebie zrobiła ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,wrota otwarte ,więc wchodzę i co widzę ,piękny murek z okienkiem ,chyba wszystkiego musisz doglądać i wszystko mieć na oku ;:306 ,Ty możesz mieć okienko na warzywnik bo masz piękny ,ale mój brzydki to nie chcę na niego patrzeć ptaki wszystko mi zjadły ,fasolki szparagowe ,wszystkie zjedzone,i nawet tam ze złości nie idę ,a u Ciebie to poezja dla oczu,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Małgosiu, kolory, zapachy, kształty, ozdoby... Wszystko się tak pięknie komponuje razem.Wspaniałe widoki. ;:215
Dziękuję, musi się udać. :uszy
Jak są zimowe wieczory, to sama coś tam dłubię, ale ozdabiam doniczki, tak dla siebie, żeby nie były takie zwyczajne. :wink:
Serdeczności zostawiam. ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”