Mój ogród wśród łąk część 4
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk część 4
Ale super i murek i gril.
Świetne miejsce do wypoczynku , do biesiadowania.Itp.
Świetne miejsce do wypoczynku , do biesiadowania.Itp.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Madziu - Deszcz i u mnie podlał ogród, jestem zadowolona. Mam nadzieję, że za jakiś czas znowu się pojawi. Wiesz sama jak to w moich stronach z nim jest.
Ja się narzędzi i zabawek chłopców nie tykam. Nie dlatego, że jakaś damulka jestem, ale jeszcze jakbym pokazała, że ja mogę....no to kochana, już wszystko na mojej głowie.

Dorotko - A ja trzymam kciuki za powodzenie Twoich planów

Tulapku - Nawet 17 km potrafi nieźle namieszać

Aniu 11 - W doniczkach przy murku miały rosnąć zioła...ale rosną fuksje, bazylia, papryka ostra.
Aguś - Ja sama malowałam kankę na srebrny kolor, ale malowidła wykonałam metodą ...hm nie wiem jak się nazywa ale używa się serwetki i specjalnego kleju. Mam hopla na punkcie gadżecików w ogrodzie. Wczoraj przytargałam kolejną kankę...leżała samotnie w trawie obok stajni. Właściciel był zdumiony moją prośbą i ucieszony, że zabieram złom

Monia - No to nie mogę się doczekać, bo na pewno będzie pięknie

Anulla ASK - Aniu - Uśmiałam się troszkę, ale serdecznie. Pyskata powiadasz? Ja taką ocenę własnej osoby wloką ze sobą przez całe życie. I jakoś daję radę

Miłeczko - Rozbawiłaś mnie ruiną u Rycha. Toż to sama radość mieć sąsiada z fajną architekturą ogrodową

Marysiu - A zrobił, zrobił. Nawet mu się spodobało i jak poprosiłam o jeszcze, to nie ma problemu. Miał jakieś detale od kowala i się udało je fajnie połączyć. Obecnie robi stół na taras. Będę się chwaliła, bo normalnie odkrywam w moim M nowe możliwości.

Ewuś - M podaje mi właśnie, że zaprawa cementowa gotowa w workach. Ale potem trzeba smarować jakimś kwasem, aby oczyścić cegły, a potem specjalnym impregnatem do cegieł. I jest ok. Jak będziesz miała zrobiony, to proszę się chwalić. Jestem ciekawa wersji z grillem.

Dorotko - Zupkę z brukwi najlepiej na gęsinie gotować, ale jak nie ma, to wiadomo. Co upolujesz to dasz. I gotujesz w wywarze brukiew startą na grubych oczkach, ale ja gotuję w kawałkach a potem blenderuję. Do tego ziemniaczki, koniecznie majeranek, cząbru ciut. Mniam. A brukiew najlepsza jak dostanie pierwszego mrozu.

Aniu Anabuko - Uwielbiam sobie popijać kawusię w kąciku grilowym, widzę stamtąd cały ogród.

Mój Thomas...który jest Abrahamem. I wiecie co....podoba mi się ta pomyłka. Cudna ta róża. Już ją kocham. Z zapach, za kształt kwiatów, za zagadkę jaką niesie ze sobą od początku. Zerwałam sobie ogromny kwiat, mam w sypialni i śpię w cudnym aromacie róż. Dorotko350

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Małgosiu mam jednego i drugiego i nie wiem, którego wolę Abraham ślicznie pachnie a GT nie
Uwielbiam teraz chodzić po ogrodzie, te cudowne zapachy jak w najlepszej perfumerii

Uwielbiam teraz chodzić po ogrodzie, te cudowne zapachy jak w najlepszej perfumerii

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ta metoda zwie się decoupage. (dekupaż)
Zbieranie ma sens o tyle że masz z tego oryginały...
Tego nie kupisz...
Zbieranie ma sens o tyle że masz z tego oryginały...
Tego nie kupisz...
-
Marysiu - Abraham cudny, ale ja chcę GT.I dopiero wtedy się przekonam którego wolę
Aguś - Jasne, że decupage

Aguś - Jasne, że decupage

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Małgosiu, cieszę się, że Abraham podbił Twoje
To piękna róża o zmiennych barwach i zapachu, który uwodzi...Mnie trudno oderwać od niej nos. Mogę stać godzinami i wdychać jej zapach bez końca
Grahamy mam dwa, ale to zupełnie inna róża. Dla mnie prawie bez zapachu, chociaż kształt i kolor kwiatu ma ładny.
A wiesz, że ja mam drugiego Abrahama
Wiosną kupiłam w Auchanie 7 róż w kartonikach pod nazwą - róża parkowa angielska. Nie będę się rozpisywała o wszystkich, ale jedna z nich to właśnie Abraham. Jestem szczęśliwa z tego powodu 

A wiesz, że ja mam drugiego Abrahama

- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Zaglądam tu pierwszy raz i bardzo mi się u Ciebie podoba - masz piękny ogród, zwłaszcza róże 

Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
-
Dorotko - Masz rację. Zapach ma boski, nos wkładam w kwiat i zastygam. Muszę i chcę jeszcze, ale mi same nie wpadają do koszyczka jak Tobie
Silvarerum - Dziękuję za miłe słowa i zapraszam w moje progi
Jak masz na imię?
Ogród czerwcowy jest cudny....A zwłaszcza po obfitych deszczach, które dostarczyły roślinkom niezbędnego do życia płynu. Rozkoszuję się codziennie zapachami, kolorem, różnorodnością form.

Silvarerum - Dziękuję za miłe słowa i zapraszam w moje progi

Ogród czerwcowy jest cudny....A zwłaszcza po obfitych deszczach, które dostarczyły roślinkom niezbędnego do życia płynu. Rozkoszuję się codziennie zapachami, kolorem, różnorodnością form.

A ja tam nie lubię lata...nigdy nie mam na nie kwiatów,zachwycam się zielonym
Ale ostróżki w sumie są
A u Ciebie ładnie
Tak spokojniutko...

Ale ostróżki w sumie są

A u Ciebie ładnie

Tak spokojniutko...
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Oj, Mati,kwiatki na lato ? Mieczyki, dalie, cynie i astry już zrobią kolor a jak się komuś chce to i kilka innych zasadzi. Ja mam np oprócz tamtych nagietki, cardiospermum, miechunkę rozdętą, naparstnicę... I to wszystko w powijakach
Co za rok...?

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MAŁGOŚ ja lato uwielbiam już od maja, choć ten w tym roku nie pozwoliło nam się cieszyć ciepełkiem

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Dziękuję. SylwiaPEPSI pisze: Silvarerum - Dziękuję za miłe słowa i zapraszam w moje progiJak masz na imię?

Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
BETINA to u PEPSI taki łan
, przegapiłam ale dobrze Betinko że przywrócilaś. Oj chętnie bym taki łan u siebie zrobiła 

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,wrota otwarte ,więc wchodzę i co widzę ,piękny murek z okienkiem ,chyba wszystkiego musisz doglądać i wszystko mieć na oku
,Ty możesz mieć okienko na warzywnik bo masz piękny ,ale mój brzydki to nie chcę na niego patrzeć ptaki wszystko mi zjadły ,fasolki szparagowe ,wszystkie zjedzone,i nawet tam ze złości nie idę ,a u Ciebie to poezja dla oczu,pozdrawiam 

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Małgosiu, kolory, zapachy, kształty, ozdoby... Wszystko się tak pięknie komponuje razem.Wspaniałe widoki.
Dziękuję, musi się udać.
Jak są zimowe wieczory, to sama coś tam dłubię, ale ozdabiam doniczki, tak dla siebie, żeby nie były takie zwyczajne.
Serdeczności zostawiam.

Dziękuję, musi się udać.

Jak są zimowe wieczory, to sama coś tam dłubię, ale ozdabiam doniczki, tak dla siebie, żeby nie były takie zwyczajne.

Serdeczności zostawiam.