Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

PulpeciQ, tak "talentnie" kadrujesz, że jeszcze chwila i dojdę do wniosku, że chryzantemy to moje ulubione kwiaty ;:224
Wracając do tematu pracy dziewczynki..owszem, robię to co lubię, z tym, że w miejscu i atmosferze, która zupełnie mi nie odpowiada ;:222
Wcześniej pracowałam w jednym z mińskich urzędów, później w szkole, aż 12lat temu trafiłam, gdzie teraz jestem i..
Poznałam uroki pracy w prywatnej firmie, pojęcie "wyścig szczurów" stało się moim udziałem, zaś "topienie w łyżce wody" jest na porządku dziennym, dzięki czemu na chwilę obecną darzę moje miejsce pracy "tumiwisizmem" i "wdupiemaniem", czekam dnia, w którym dojrzeję do tego, żeby powiedzieć sobie dość, i zamknąć zawodowy rozdział życia związany z tym miejscem..
Kryzysowy Papa ma 67lat i będąc emerytem ciągle pracuje, ale pracuje, bo chce, a nie dlatego, że zmusza Go do tego ustawa.
Biorąc pod uwagę okoliczności przyrody w jakich przychodzi mi funkcjonować, 16h dzień w biegu itd, ja w Jego wieku będę nadawała się tylko na złom..
No to się "wyskarżyłam", już mi lepiej :)
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu - no to czuję się po raz kolejny "doładowana", mogę iść do pracy :lol:
A szczególnie działają na mnie takie foteczki, jak te dwie ostatnie - cudne, energetyczne kolorki !!
I mam podobne odczucia jak kryzysowa - coraz częściej odnoszę wrażenie, że ja ... kocham chryzantemy ;:306
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dereń piękne ma kolory ;:138 co to za odmiana ? I ten aster robi wrażenie ;:oj
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Aniu te chwile dla mnie to czas spędzony tutaj :wink: Na podglądaniu ogrodów,zapisywaniu nazw ciekawych roślin i planowaniu co i jak zrobić u siebie.
Pulpa222 pisze: Na razie sadź i ciesz się, że rośnie i kwitnie.
Korzystam z tej rady i sadzę,sadzę,sadzę :lol: I już samo sadzenie sprawia frajdę.A jak to wszystko urośnie to padnę z zachwytu :;230 Będzie tak pstrokato jak w sumie przecież powinno być.Tyle się naoglądałam tutaj pięknych ogrodów,że przez chwilę zapomniałam jaki to ja chciałam mieć ogródek. ;:14 Ale już sobie przypomniałam i w końcu zrozumiałam,że nie powinnam się tak przejmować czy to z tym,a tamto z tamtym do siebie pasują.No bo przecież jak już coś bardzo z czymś będzie się gryzło to przesadzę.

Róże zawładnęły i moim ;:167 Mam ich dopiero 6,a dziś zamówiłam kolejne 4.I może się jeszcze na kilka skuszę jeszcze teraz,a reszta na wiosnę :)

Tak czytam o tłoku roślinnym,o którym piszesz z Gosią clem3 i tak sobie myślę,że mnie to prędko nie grozi.Naiwna jestem pewnie,co? ;:306

Twój ogród w jesiennych barwach jest cudowny ;:167
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu świetny jest ten aster ;:215 czy mnie wzrok nie myli i jego pędy zwieszają się :?:
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Aniu,

piękna kępa astra ,,Lady in black". W tym roku kupiłam sadzonkę na targach ogrodniczych - u Ciebie widzę, ze bardzo dobrze zrobiłam :)
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Tulap - tak, to jeden krzaczek. Sama jstem zdziwiona, bo to jest tegoroczna sadzonka. Ale ona widocznie tak ma :;230 .

PEPSI - chryzantemy u mnie są wszystkie 'nowe'. Co będzie dalej, okaże się; jak nie zapomnę podsypać wapnem, to pożyją, bo ja mam ziemię kwaśną dość mocno.
Co do astra, to liczy się pamięć i intencje, czyż nie? ;:168 . Ja w młodości od chłopaka na dzień kobiet dostałam loda w papierku, z czego byłam mniej zadowolona ;:188 .

dorotka350 - dziękuję, każda informacja, dla mnie jest cenna, a pogadać o różach możemy, bo to, że mam ich mało, to 'siła wyższa', ale uwielbiam je oglądać, no i wąchać :tan . Moje kisążki o różach są w 'ciągłym użytkowaniu' - czytaj: kartkowaniu ;:306 .

kryzysowa - rozumiem, o czym piszesz i naprawdę nie zazdroszczę, bo widzę, co się porobiło z ludźmi ;:185 . W sumie to cieszę się, że mam już emeryturę, bo ja dawno bym zginęła w tym 'piekle na sukces', bo nie potrafię ikomu zrobić krzywdy. Wkurzyć kogoś, to i owszem, czemu nie, wychodzi mi to idealnie(ocena eM ;:306 ), ale na tym się to kończy.
Twój ojciec robi bardzo dobrze, bo tak, jak pisałam wcześniej, nie wszyscy potrzebują dużo wolnego czasu, szczególnie, jak całe życie byli aktywni.
;:196

ewa321- Ewa, ty masz serce, jak tramwaj, Ty kochasz caly świat ;:108 .
Chryzantemy są naprawdę piękne i tworzą ciekawe plamy na rabacie, tylko się zastanawiam, jak będą wyglądać jutro, jak je zetnie mróz ;:145 . Dlatego dzisiaj jeszcze sesja z nimi .

mati1999 - to dereń kousa. W młodości lubi' podmarznąć, ale mój ma sporo lat, tylo tam, gdzie rośnie ma sucho, więc jest, jak jest .

AmeliaL - sadzenie nowych roślin i czekanie, jak zakwitną, to najfajniejsza zabawa, jak dla mnie. Potem tak się nakręcam, jak taki 'bączek' dla dziecka i gnam jak wicher do ogrodniczych sklepów :;230 .I jest, jak w piosence Rodowicz: "więcej, więcej, więcej :twisted: . A za chwilę - płot i ... stop!.
Będzie pięknie, zobaczysz ;:168 .

anym - tak, kwiatki są na takich długich, nitkowatych łodyżkach; dla mnie ciekawostka ;:131 .

Madziagos - lubię czasem takie nietypowe 'różności' :roll: . U mnie rośnie trochę przytłoczona borówkami, które też się rozrosły, ale zawsze jest sekator - na borówki, oczywiście .
On szybko rośnie, a jeszcze na dobrej ziemi ;:215 .

Dla tych, co 'pokochali' chryzantemy ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek
'obrazki'
Obrazek

Obrazek
moj 'współpracownik'
Obrazek
Niagara Falls - jeszcze nie śpi ;:224
Obrazek
mogły by tak zostać do wiosny - do wymiany aranżacji ;:7
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ale słodki pracownik ;:138 A tu na fo to wariactwo z chryzanemami takie cuda pokazujesz ;:215 wy je kradniecie czy co :!:
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękne chryzantemki i ten kiciuś przyczajony koło drzewa super
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, nieprawdopodobny widok z tymi chryzantemkami, miodzio po prostu. Ale co ja czytam? Trzeba je podsypywać dolomitem? Wiesz, że moja ziemia jest identyczna jak twoja. Nie wiedziałam, że chryzantemy nie lubią kwaśnego. Lecz skoo u ciebie tak kwitną... Ile dawałaś im dolomitu? Garstkę dla jednej sztuki czy więcej?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ależ ty masz tych pięknych chryzantem dożo!!! ;
Czy chryzantemki przycinasz ???
Ata czerwona przepiękna, nie mogę od niej oczu oderwać.Gdzie swoje kupowałaś ???
:oj Cudnie ogród Twój w jesiennych barwach wygląda
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Aniu - mój "tramwaj" mówi mi :;230 że to będzie miłość tak na dłużej !!
Prześliczne ;:63
Zwłaszcza w takiej przecudnej kupie jak na fotce nr 8 ;:167
Dbaj o siebie i nie choruj absolutnie, żebyś mogła duuużo pstrykać !!
Bo takich fotek na jesienne koszmarkowe dni potrzebuję baaardzo dużo ;:108
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Niagara Falls cudowna! Mam kilka olbrzymek i zero miejsca na kolejne :lol:
I ta bladoróżowa chryzantema mi się podoba!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Aniu, szkoliłaś się w przycinaniu chryzantem ? Przekaż wiedzę dalej ;:196
Są zachwycające ;:oj , ale to już pisałam
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

mati1999 - to czas chryzantem i marcinków, chociaż te drugie kończą już kwitnienie ;:108 . Są ładne, miłe dla oka i kolorowe.

Marzena77 - kot chodzi za mną, jak pies :D .

wanda7 - już kiedyś pisałam, że posadziłam je tak przez przypadek, a że ładnie wyszło, to się cieszę ;:168 . ;:168 ;:168 One lubią ziemię obojętną, lub zasadową, a my mamy mocno kwaśną, więc im podsypuję troszkę(garstkę) dolomitu, tak jak piwoniom, czy powojnikom.

anabuko1 - na FO w bylinach - są chryznatemy zimujące; poszukaj Jatra - mam od Niej :D . To są samokrzewiące, ich się nie przycina, po prostu patrzy się, jak rosną :;230 .

ewa321 - jak złapie mróz, to po chryzantemach ;:145 . Będę patrzeć na takie zmarznięte, brrr!.

takasobie - ja właśnie posadziłam teraz kilka olbrzymek pod płotem; większych NF ;:oj .

Iwona - nie chwal mnie, bo nie ma za co; taka ich uroda - same rosną w kule ;:306 .
dziki ślaz
Obrazek
Compassion
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”