Ogród Andzi cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Ogród Andzi cz.3

Post »

Madziu ;:3 wierzba rośnie na odsłoniętym miejscu, nie przemarza, nie choruje...bardzo szybko rośnie. Nad stawem będzie jej najlepiej, cień podczas łowienia ryb na pewno się przyda ;:333 W razie gdyby Ci padła służę gałązkami, bardzo łatwo wypuszczają korzenie. Zobaczysz jakie ma ładne liście, pozwijane fantazyjnie gałęzie to już inna sprawa ;:173 Na wszelki wypadek poczytaj o uprawie, ziemia u każdego jest inna...ta rośnie w glinie.

Obrazek

Ciemiernik się wysiał w tamtym roku, pod liśćmi są siewki :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Klemek kwitnący w Maju, zawiązał kilkanaście kwiatów.
Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

OOO, Już klematisy mają pąki?
U mnie susza straszna, do tego temperatura mocno spadła, znów zrobiło się chłodno, wręcz zimno.
Na oczku nie ma co oszczędzać, zwłaszcza na folii, to taka pozorna oszczędnosć :)

Tak w ogóle to śliczne te wiosenne... no i ciemiernik super! Dopiero w tym roku doceniłam go naprawdę, bo u mnie tez super kwitnie praktycznie od stycznia :!:
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tym zdjęciem powojnika wylałaś miód na moje serce... . ;:173
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolko ;:167 klematisy kwitną rożnie, ten kwitnie wczesną wiosną...tak było podane na etykiecie. Zgodę na zakup lepszej folii mam, teraz tylko trzeba gdzieś pojechać i kupić. Konieczna będzie też mała przeróbka, brzegi trzeba zrobić bardziej łagodne.
Ciemierniki zachwycają, może uda się utrzymać siewki rosnące obok ...w większym skupisku ładniej wyglądają.

Madziu :wit powojników jest tylko kilka, myszy zniszczyły dwa najładniejsze...góra tylko fruwała na wietrze, korzenie zniknęły :( W tamtym roku wysiałam nasiona powojnika bylinowego, chyba jeden rośnie...liście są bardzo podobne, raczej to nie chwast. Poczekamy zobaczymy ;:108

Moje wysiewy, dzisiaj liczyłam ile Host zeszło, okazało się że 200 szt...kolorystycznie niczym się nie różnią, tylko niektóre różnią się kształtem.

Obrazek

Obrazek
Maluch na skalniaku, zaczynają rosnąć.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Wow, gratuluję hostowego żłobka. Może na większych liściach dopiero będzie widać kolorki. Mnie nie wyrosła żadna hosta z ubiegłorocznego siewu, ale już nie próbuję, bo puknęłam się w głowę, że właściwie nie mam miejsca dla host, zwłaszcza, że zostałam jeszcze kilkoma obdarowana.
Bodziszek o ciemnych liściach mnie zainteresował. W sprawie skalniaków jestem zielona, jak szczypiorek na wiosnę, więc z przyjemnością obserwuję u Ciebie.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Aniu, cudna wiosna u Ciebie ;:138 Ile host ! ;:oj Piękne siewki ;:215 Clematis ile ma już listków , oj cieplutko u Ciebie w ogródku, roslinki tak rwą się do słoneczka. A co to za tulipanki ? chyba będą fioletowego koloru (?)
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Hostowe przedszkole takie pokaźne,,, no no.. ;:215 . Nornice u mnie buszują, rozłożyłam trutkę. Może się wyniosą. Jak tkną mi powojniki to nogi z d.. powyrywam.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu :wit Bodziszek rośnie na nowym skalniaku, odmiana chyba karłowa...liście są bardzo małe. Do jakiej wielkości urośnie okaże się pod koniec sezonu. Hostami za bardzo się nie przejmuję, zawsze można je posadzić w puste miejsca...najwyżej trawnik zostanie uszczuplony. Na wiosnę podzielone zostały żurawki, chyba się ukorzeniły...widać nowe listki, poprzeplatane razem hostami powinny fajnie wyglądać.

Asiu ;:196 tulipany są były kupione w biedronie, oczywiście gatunkowo się nie zgadzały...na opakowaniu podpisane były jako Queen of Night ale czy to ta odmiana :?: Czekam jeszcze na kwiaty tulipana Triumph...jeszcze jakieś inne zakwitną ;:108 dużo cebulek ma tylko liście. Części nie ma, widać tylko dziury po gryzoniach. Ta w ogóle pogoda do bani, ciągle jest zimno...i jak te biedaki mają zakwitnąć ;:224

Madziu ;:167 z gryzoniami nie ma żartów, jedzą wszystko co spotkają na drodze...nie raz się o tym przekonałam, dużo różnych roślin wypadło ;:14 Trucizna o tej porze raczej nie zlikwiduje tej plagi, mają już co jeść...najlepiej takie danie zaserwować im późną jesienią albo bardzo wczesną wiosną.

Dziewczyny nie mam za bardzo co pokazać, kwiatów jest bardzo mało...na skalniaku zaczyna się coś dziać, skalniaczki budzą się do życia...zmieniają kolor na letni. Wczoraj przypadkiem ;:306 trafiłam na drzewko Rajską jabłoń, wielosił o pstrych liściach, dzwonek kropkowany...zasiliły ogród ;:3
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, no faktycznie nie masz co pokazywać :;230 Nawet te miniaturki skalniakowe pięknie się prezentują, nie wiem jak to robisz, ale bardzo mi się podobają Twoje zestawienia roślin. I widzę, ze "etykietujesz" je. Nieźle!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolko ;:167 zestawienie roślin samo z siebie takie wyszło, z chęcią wypiętrzyła bym w trzech miejscach rabatę jest za płasko...rojniki giną pomiędzy kamieniami, trzeba się dobrze przyglądać żeby je zauważyć. Tylko jak się do tego zabrać, wszystko wykopać nawieźć ziemi, kamieni...wszystko jest pracochłonne i czasochłonne.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anulka witaj!!
Śliczności te sasanki i takie wyraźne te zdjatka ;:333 I te tulipanki wczesne, miałam je na jesieni dokupić, i chyba zapomniałam :roll:
WAW!!Floksiki już tez zaczynają ci kwitnąć?Cieplej chyba masz ;:173
Miłego dnia!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ania, kusisz swoim skalniakiem.Ja się jeszcze opieram, ale kto wie co będzie w przyszłości.
Kota sobie kochana kup i nie będziesz miała problemów z myszami. Ja mieszkam już 7 lat na wsi, a myszy żywej na oczy nie widziałam. ;:173 ;:196
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ;:167 z tymi tulipanami to się dobrze zastanów, obok dużych kwitnących cebulek...rosną nowe mini cebulki...wszędzie widać drobne szczypiorki wystające z ziemi...widok denerwujący, co roku jest ich coraz więcej...jak raz posadzisz nie pozbędziesz się ich z ogrodu. Nawet mimo wykopywania zawsze coś zostanie i w krótkim czasie urośnie. Jeszcze żeby kwitły to nie, kwitnie tylko kilka sztuk.
Ten tulipan jest podobny do ,,Śniedek baldaszkowaty''ten drugi też wypuszcza milion szczypiorków.
Floksy rosną przy murze na słonecznym stanowisku, mają ciepło...może dlatego szybko zakwitły...częściowo przemarzły, w tym roku prawie nie było okrywy śnieżnej, wiatry wykończyły kilka roślin skalnych.

Małgosiu ;:196 na rośliny skalne namawiam ;:172 od razu nie musi być skalniak...podwyższona rabata wystarczy. Do budowy można wykorzystać drewno, kamienie...zebrać kilka różnych roślin w jedno miejsce. Zobaczyć jak rosną, kwitną...później można podjąć decyzję, albo zostawić, albo nie. Kochana o kotach to nic nie mów...jest ci ich dostatek, myszy łapią tylko nie w ogrodzie ;:224

TULIPAN BOTANICZNY TARDA
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pęcherzica
Obrazek
Clematis
Obrazek

Obrazek

Berberys Admiration.
Obrazek

Skalnica
Obrazek

Lilia
Obrazek

Lawenda
Obrazek

Pecherznica
Obrazek

Jagodowiec
Obrazek

Niezapominajka
Obrazek

Brunera
Obrazek

Brunera
Obrazek

Szafirek
Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Aniu te białe tulipanki to green star ? Wiesz bo mam te same ;:oj ja nigdy nie moge się zdecydować czy wycinać te puste pojedyncze liście czy nie ? ;:173
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

W sumie mam już małe początki skalniaka. Ale płaskiego :lol: Wzdłuż ściany garażu, od ogrodu mam usypane kamyczki i tam mieszkają sobie rojniki. Ale można faktycznie to miejsce poszerzyć, tylko niekoniecznie podnieść....muszę to przemyśleć. Rojniki uwielbiam. Ale takimi skalnicami kwitnącymi jestem coraz bardziej zauroczona.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”