Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Ja też wczoraj kupiłam bratki i stokrotki. Posadzone, więc od razu zrobiło się kolorowo :).
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudowne brateczki, Agusiu!
Uwielbiam te wdzięczne kwiaty ;:167

Co dziś masz w planach? Ja dopijam kawę i ruszam do ogrodu... dziś cięcie róż i nawozy.
A Ty co będziesz robić?

Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wreszcie mamy aurę sprzyjającą wiosennym pracom w ogrodach i ogródkach , działkach i kwietnikach... ;:173
Dekoracje brateczkowo- stokrotkowe wszędzie królują i umilają oczekiwanie na pełną wiosnę! U mnie stokrotki opanowały kawałek trawnika a i mini brateczków też będzie troszkę kwitło zeszłorocznych co się nasiało . Sąsiadka porobiła przy naszej wspólnej miedzy takie mini klomby i obsadziła bratkami więc już ja kupować ich nie muszę! ;:173 ;:306

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko podobnie jak ja lubisz bratki , nie wyobrażam sobie wiosny bez nich , choć w tym roku kupiłam ich troszkę mniej .
Ciemierniki tez pięknie u Ciebie kwitną ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tajeczko niestety moja cieszynianka na razie nie pokazała się..... mam nadzieję, że przetrwała i wciąż zaglądam na skalniaczek..... od wczoraj jest piękna pogoda, więc jeśli przetrwała, to może wreszcie ruszy...
Buziaki ;:196

Aneczko bratki są obowiązkowe i u mnie.... każdej wiosny, to pierwsze kolorowe dekoracje w donicach :D
Ciemierniki na razie jeszcze marne, wciąż stoją w pąkach, pokazują tylko pojedyncze kwiatuszki..... ale jest coraz cieplej i mam nadzieję, ze wreszcie całe kępy otworzą się....

Małgosiu i ja robię identycznie z bratkami..... ślicznie kwitną całe lato na rabatkach :D
Takiej nazwy bratków nie słyszałam..... fajna jest ...

Grażynko to tak jak ja.... nie ma wiosny bez bratków :D
Wreszcie i do mnie dotarło słoneczko, jest ciepło i pięknie..... Dziś może uda mi się popracować w ogródku..... chciałabym przyciąć róże i resztę wrzosów...... a i muszę sie wziąć wreszcie za odcinanie granicy obrzeży i usuwanie trawy, która wdarła się na rabaty.... ale nie wiem czy dziś mi się uda...

Małgosiu u mnie sporo stokroteczek jest w trawniku i troszkę na rabatach..... ale do donic chciałam kupić takie ładniejsze.... pełne pomponiki.... niestety nie było....

Gosiu ciemierniki słabo się zbierają do kwitnienia w tym roku..... wciąż w większości pąkach, ale zrobiło się cieplutko, więc mam nadzieję, że wreszcie ładnie się otworzą.....

Edytko jaki laik??? wciąż dowiadujemy się nowych rzeczy, uprawiamy nowe roślinki.... o to właśnie chodzi.... nasza wiedza z każdym dniem się pogłębia ;:196
U mnie też stokrotki rosną na rabatkach i w trawniku .... i bardzo je tam lubię....

Uleńko pokazałam same brateczki, bez aranżacji, bo była jeszcze niedokończona.... było tak zimno, że wysadziłam tylko bratki i uciekłam do domu :lol: Dziś dokończę i pokażę :D
Moje ciemierniki też nie spieszą się do pokazania pełni swojej urody, w większości w pąkach.... ale teraz cieplutko, więc wszystko ruszy....

Majeczko dziękuję za słoneczko.... dotarło ;:196
Fajnie, że możesz popracować w ogródku.... i ja dziś też zaplanowałam, że trochę popracuję..... wczoraj wyskoczyłam na chwilę , poprzycinałam resztę clematisów, rozsypałam trochę suchej trawy i kory na rabatki...... I przez różę krwią się zalałam :roll: Ogromny pęd New Dawn wyślizgnął się i stuknął mnie w głowę , kolcem trafiając w żyłkę.... miałam całą twarz i szyję zalaną krwią.... nawet bluzkę musiałam zmieniać .... mała ranka a krwotok :roll: Aż boję się dziś brać za jej podwiązywanie i podcinanie :roll:

Santio witaj :wit
Fajnie, że czasami zaglądasz..... faktycznie teraz, wiosną wątki szybko mkną.... tak dużo się dzieje w ogródkach , wiele jest do pokazywania, czy omawiania, radzenia się i stronki lecą ...
Ja również bardzo pozdrawiam i dziękuję za piękną wiosnę ;:167

Polu dziękuję ;:196 .... słoneczko pokazało się i dziś już krokusiki pięknie pootwierały się.... w ogóle tak fajnie i wiosennie jest ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś mnie też New Dawn skaleczyła,ma kolce,że aż strach,a James Galway to mojej mamci zrobił niezłego siniaka ;:224
Brateczki kocham i jutro wybiorę się na giełdę po jeszcze kilka w kolorze orange ;:108
Krokusy masz piękne ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu nawet nie wiesz jak ogromną przyjemność sprawiłaś mi swoimi słowami..... bardzo Ci za nie dziękuję ;:196 Niesamowicie się cieszę , że tak odbierasz mój ogródek :D

Izuniu ja najbardziej lubię właśnie te drobne brateczki.... w zeszłym roku pięknie wysiały mi się te drobne żółciutkie, które wspaniale, mocno pachną.... niestety w tym roku już ich nie ma....
Te bordowe i mi bardzo się podobają, są takie aksamitne :D

Jadziu Twoja wiosna jest daleko, daleko przed moją.... u mnie jeszcze mało kolorków, ale jest wreszcie cieplutko i mam nadzieję, ze i u mnie pojawi się więcej kwiatuszków :D

Monisiu
niektóre bratki ślicznie pachną....a te drobne żółciutkie chyba najpiękniej :D

Aguś bratki to wspaniałe wiosenne umilacze .... nie wyobrażam sobie bez nich wiosny :D

Ewuniu ten bordowy mnie również oczarował :D
Brateczki w ogródku będą Ci kwitły całe lato i pięknie się wysieją, tak więc w kolejnym sezonie będzie morze nowych roślinek :D
U mnie też jest wspaniała pogoda.... wczoraj było ciepło, ale okropny wiatr, a dziś jest bajka .... cieplutko, bezwietrznie.... po prostu pięknie ;:167

Asiu zaraz do Ciebie pędzę zobaczyć piękną kolorową wiosnę..... jestem pewna, że bratki i stokrotki wspaniale udekorowały Twoje otoczenie.... to śliczne , wesołe kwiatuszki :D

Aguniu bratkom nie można umówić uroku, prawda? :D
Pytasz o moje plany..... też chciałabym poprzycinać różyczki, ale wczoraj New Dawn mnie zaatakowała, aż boję się do niej zbliżyć :roll: .... ale ją pokonam :lol:
Chcę też zacząć równać obrzeża i usuwać trawę, która wdarła się na rabaty.... to mnóstwo pracy, bo u mnie prawie same obrzeża :;230
Buziaki ;:196

Maryniu o tak.... pogoda jest wspaniała, wreszcie można w cudownym ciepełku popracować w ogródku..... teraz to ogromna przyjemność :D
Fajnie, że masz taką bratkowo-stokrotkową wiosnę.... dzięki temu jest wspaniale kolorowo :D
U mnie w zeszłym roku było sporo wysianych bratków.... w tym jakoś niewiele ich widzę.... a te, które są jeszcze nie kwitną..... mam nadzieję, że obecne sie ładnie rozsieją....

Geniu brateczki są śliczne, prawda..... muszą być w wiosennym ogródku :D
Ciemierniki tak słabo się zbierają.... ale wreszcie jest cieplutko, to powinny szybko otworzyć pąki....

Aniu różyczki są przepiękne, ale praca przy nich nie jest łatwa :roll:
Pomarańczowe bratki są cudne... miałam je w zeszłym roku w ogródku, ale niestety nie widzę, żeby sie wysiały :(
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Myślałam, że tylko ja jestem zakręcona na punkcie bratków, a tu czytam, że co druga osoba je sadzi ;:oj
Nie wyobrażam sobie wiosny bez bratków, więc obsadzam pojemniki i sadzę na grządce prowadzącej do furtki.
Poza tym w ogrodzie kwitną egzemplarze, które pozyskałam z zeszłorocznych zakupów (bratki wysiewają się).
Niby takie proste kwiaty, a wprowadzają tyle radości do budzącego się ogrodu. Miłego weekendu ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aguś u Ciebie zawsze pięknie ;:138 już sobie obiecałam, że na jesieni kupię dużą ilość krokusów, są takie piękne. Kilka razy oglądałam Twoje zdjęcia, nacieszyć nie mogę moich spragnionych oczu :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś,zaczyna się piękny spektakl ogrodowy, cudnie Ci kwitną wiosenne,pozdrawiam i zmykam do ogrodu :wit ;:168
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga ;:167 kępki krokusów o tej porze dają tyle radości, teraz nachodzi pora na tulipany...jak Ci przetrwały :?:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

To chyba same 'Pickwicki' pokazałaś? Z wyjątkiem tego wyłażącego spod kamienia (biedaczek!). Widać, że bardzo je lubisz ;:3
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Aguś, i u mnie dopiero dziś zakwitają te duże krokusy, prązkowane i ciemno fioletowe ( nazw nie pamiętam ;:14 ) ;:108 Sporo się na nie naczekałam, a może i posadzone w bardziej cienistym miejscu i dlatego miały dłuższy start ? Sama nie wiem, ważne że kwitną :lol:
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Agnieszko,piękny dzień dzisiaj.Po raz pierwszy w tym roku buszowałam w rabatach.Wcześniej nie pozwolił mi na to kręgosłup.Tak więc dzisiaj ostrożnie,nie za dużo.U mnie zakwitły białe i fioletowe krokusy.Mam ich zdecydowanie za mało,ale już się tworzy lista zakupów na jesień ;:108 Agusia pytałaś mnie o plany ogrodowe.Trudno wytłumaczyć bez pokazania ogrodu.Ale największy to nowy dach na domu a wraz z nim taras...moje największe marzenie.Poza tym nowa pergola,wysepka z drewnianych plastrów pod gruszą,przedłużenie rabaty prowadzącej wzdłuż wjazdu i oczywiście więcej roślin ;:219 Do realizacji tego wszystkiego potrzebuję chyba cudu ;:223 Wątku na razie nie mogę otworzyć z przyczyn technicznych.Niestety ;:222 Czekam Aguś z niecierpliwością na każde kolejne zdjęcie z twojego ogrodu.Twój jest taki dojrzały i piękny.Ale wyobrażam sobie swój za kilka lat.Też będzie piękny....Chwalipięta ze mnie ;:224 A żeby słowo ciałem się stało biorę się do roboty ;:65
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko o tak...... spora grupa forumków lubi brateczki :D Ja jestem bardzo zadowolona, bo sąsiadka chce podzielić się ze mną białymi, które wysiała i ma ich zbyt dużo.... super, bo ja kupiłam tylko 20 sztuk, a to dla mnie zdecydowanie zbyt mało, żeby obsadzić wszystkie donice :D A i tego kolorku nie mam :tan
U mnie też jest troszkę z samosiewu w ogródku, ale jeszcze nie kwitną....

Aniu dziękuję ;:196 krokusiki bardzo cieszą.... u mnie większość to wysadzone w zeszłym roku.... poprzednie mam zdziesiątkowane, zostało tylko kilka kęp.... ale tej jesieni znów posadzę.... tym razem chciałabym te o dużych kwiatach.... Wprawdzie i te , które sadziłam poprzedniej jesieni miały być takie, ale niestety.... gdy zakwitły okazały się drobnymi.....

Martusiu miłej pracy w ogródku ;:196 .... ja do tej pory też w nim pracowałam.... przed chwilą wróciłam :D

Aniu tulipanki bardzo ładnie przezimowały, większość już wyszła na powierzchnię :D

Jacku zgadza się same Pickwicki.... to moja ulubiona odmiana.... Pamiętasz jak pisałam, ze drugą moją ulubioną odmianą są Tricolor, ale niestety wszystkie mi zginęły i muszę dokupić??? Wyobraź sobie, ze jest ich mnóstwo w mieszance, którą kupiłam ;:oj pięknie teraz kwitną :D

Aguś na pewno przyczyną późniejszego kwitnienia jest cieniste miejsce.... ale to fajnie.... jedne pewnie Ci już przekwitły, a teraz cieszą Cię kolejne :D

Aguś
ależ masz planów .... i to takich bardzo poważnych ;:oj
Taras to cudowne miejsce i jestem pewna, że jak już będzie gotowy, w takim stanie, jak sobie wymarzyłaś, to go pokochasz i nie będziesz chciała wchodzić do domku 8-) :lol: U nas od wiosny do późnej jesieni przenosi się tu życie.... jemy posiłki, przyjmujemy gości..... ja to nawet najchętniej bym tu spała.... tylko komary nie dają 8-) :lol:
Ale czasami gdy obudzę się około 4, to idę na taras i dosypiam .... uwielbiam te chwile ;:167
Bardzo podoba mi się to co opisałaś.....piękne miejsca planujesz..... takie plastry drzewa wyglądają przepięknie...a wszelkie drewniane pergole wprost uwielbiam.... Jestem pewna, że Twój ogród już jest piękny.... a z każdym dniem będzie jeszcze piękniejszy :D
Dziękuję za miłe słowa o moim ogródku ;:196

Kilka dzisiejszych obrazków :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek