Ogródek AGNESS
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Ja też wczoraj kupiłam bratki i stokrotki. Posadzone, więc od razu zrobiło się kolorowo
.
Cudowne brateczki, Agusiu!
Uwielbiam te wdzięczne kwiaty
Co dziś masz w planach? Ja dopijam kawę i ruszam do ogrodu... dziś cięcie róż i nawozy.
A Ty co będziesz robić?
Pozdrowienia!
Uwielbiam te wdzięczne kwiaty
Co dziś masz w planach? Ja dopijam kawę i ruszam do ogrodu... dziś cięcie róż i nawozy.
A Ty co będziesz robić?
Pozdrowienia!
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Wreszcie mamy aurę sprzyjającą wiosennym pracom w ogrodach i ogródkach , działkach i kwietnikach...
Dekoracje brateczkowo- stokrotkowe wszędzie królują i umilają oczekiwanie na pełną wiosnę! U mnie stokrotki opanowały kawałek trawnika a i mini brateczków też będzie troszkę kwitło zeszłorocznych co się nasiało . Sąsiadka porobiła przy naszej wspólnej miedzy takie mini klomby i obsadziła bratkami więc już ja kupować ich nie muszę!

Dekoracje brateczkowo- stokrotkowe wszędzie królują i umilają oczekiwanie na pełną wiosnę! U mnie stokrotki opanowały kawałek trawnika a i mini brateczków też będzie troszkę kwitło zeszłorocznych co się nasiało . Sąsiadka porobiła przy naszej wspólnej miedzy takie mini klomby i obsadziła bratkami więc już ja kupować ich nie muszę!
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Agnieszko podobnie jak ja lubisz bratki , nie wyobrażam sobie wiosny bez nich , choć w tym roku kupiłam ich troszkę mniej .
Ciemierniki tez pięknie u Ciebie kwitną
Ciemierniki tez pięknie u Ciebie kwitną
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tajeczko niestety moja cieszynianka na razie nie pokazała się..... mam nadzieję, że przetrwała i wciąż zaglądam na skalniaczek..... od wczoraj jest piękna pogoda, więc jeśli przetrwała, to może wreszcie ruszy...
Buziaki
Aneczko bratki są obowiązkowe i u mnie.... każdej wiosny, to pierwsze kolorowe dekoracje w donicach
Ciemierniki na razie jeszcze marne, wciąż stoją w pąkach, pokazują tylko pojedyncze kwiatuszki..... ale jest coraz cieplej i mam nadzieję, ze wreszcie całe kępy otworzą się....
Małgosiu i ja robię identycznie z bratkami..... ślicznie kwitną całe lato na rabatkach
Takiej nazwy bratków nie słyszałam..... fajna jest ...
Grażynko to tak jak ja.... nie ma wiosny bez bratków
Wreszcie i do mnie dotarło słoneczko, jest ciepło i pięknie..... Dziś może uda mi się popracować w ogródku..... chciałabym przyciąć róże i resztę wrzosów...... a i muszę sie wziąć wreszcie za odcinanie granicy obrzeży i usuwanie trawy, która wdarła się na rabaty.... ale nie wiem czy dziś mi się uda...
Małgosiu u mnie sporo stokroteczek jest w trawniku i troszkę na rabatach..... ale do donic chciałam kupić takie ładniejsze.... pełne pomponiki.... niestety nie było....
Gosiu ciemierniki słabo się zbierają do kwitnienia w tym roku..... wciąż w większości pąkach, ale zrobiło się cieplutko, więc mam nadzieję, że wreszcie ładnie się otworzą.....
Edytko jaki laik??? wciąż dowiadujemy się nowych rzeczy, uprawiamy nowe roślinki.... o to właśnie chodzi.... nasza wiedza z każdym dniem się pogłębia
U mnie też stokrotki rosną na rabatkach i w trawniku .... i bardzo je tam lubię....
Uleńko pokazałam same brateczki, bez aranżacji, bo była jeszcze niedokończona.... było tak zimno, że wysadziłam tylko bratki i uciekłam do domu
Dziś dokończę i pokażę
Moje ciemierniki też nie spieszą się do pokazania pełni swojej urody, w większości w pąkach.... ale teraz cieplutko, więc wszystko ruszy....
Majeczko dziękuję za słoneczko.... dotarło
Fajnie, że możesz popracować w ogródku.... i ja dziś też zaplanowałam, że trochę popracuję..... wczoraj wyskoczyłam na chwilę , poprzycinałam resztę clematisów, rozsypałam trochę suchej trawy i kory na rabatki...... I przez różę krwią się zalałam
Ogromny pęd New Dawn wyślizgnął się i stuknął mnie w głowę , kolcem trafiając w żyłkę.... miałam całą twarz i szyję zalaną krwią.... nawet bluzkę musiałam zmieniać .... mała ranka a krwotok
Aż boję się dziś brać za jej podwiązywanie i podcinanie
Santio witaj
Fajnie, że czasami zaglądasz..... faktycznie teraz, wiosną wątki szybko mkną.... tak dużo się dzieje w ogródkach , wiele jest do pokazywania, czy omawiania, radzenia się i stronki lecą ...
Ja również bardzo pozdrawiam i dziękuję za piękną wiosnę
Polu dziękuję
.... słoneczko pokazało się i dziś już krokusiki pięknie pootwierały się.... w ogóle tak fajnie i wiosennie jest ...

Buziaki
Aneczko bratki są obowiązkowe i u mnie.... każdej wiosny, to pierwsze kolorowe dekoracje w donicach
Ciemierniki na razie jeszcze marne, wciąż stoją w pąkach, pokazują tylko pojedyncze kwiatuszki..... ale jest coraz cieplej i mam nadzieję, ze wreszcie całe kępy otworzą się....
Małgosiu i ja robię identycznie z bratkami..... ślicznie kwitną całe lato na rabatkach
Takiej nazwy bratków nie słyszałam..... fajna jest ...
Grażynko to tak jak ja.... nie ma wiosny bez bratków
Wreszcie i do mnie dotarło słoneczko, jest ciepło i pięknie..... Dziś może uda mi się popracować w ogródku..... chciałabym przyciąć róże i resztę wrzosów...... a i muszę sie wziąć wreszcie za odcinanie granicy obrzeży i usuwanie trawy, która wdarła się na rabaty.... ale nie wiem czy dziś mi się uda...
Małgosiu u mnie sporo stokroteczek jest w trawniku i troszkę na rabatach..... ale do donic chciałam kupić takie ładniejsze.... pełne pomponiki.... niestety nie było....
Gosiu ciemierniki słabo się zbierają do kwitnienia w tym roku..... wciąż w większości pąkach, ale zrobiło się cieplutko, więc mam nadzieję, że wreszcie ładnie się otworzą.....
Edytko jaki laik??? wciąż dowiadujemy się nowych rzeczy, uprawiamy nowe roślinki.... o to właśnie chodzi.... nasza wiedza z każdym dniem się pogłębia
U mnie też stokrotki rosną na rabatkach i w trawniku .... i bardzo je tam lubię....
Uleńko pokazałam same brateczki, bez aranżacji, bo była jeszcze niedokończona.... było tak zimno, że wysadziłam tylko bratki i uciekłam do domu
Moje ciemierniki też nie spieszą się do pokazania pełni swojej urody, w większości w pąkach.... ale teraz cieplutko, więc wszystko ruszy....
Majeczko dziękuję za słoneczko.... dotarło
Fajnie, że możesz popracować w ogródku.... i ja dziś też zaplanowałam, że trochę popracuję..... wczoraj wyskoczyłam na chwilę , poprzycinałam resztę clematisów, rozsypałam trochę suchej trawy i kory na rabatki...... I przez różę krwią się zalałam
Santio witaj
Fajnie, że czasami zaglądasz..... faktycznie teraz, wiosną wątki szybko mkną.... tak dużo się dzieje w ogródkach , wiele jest do pokazywania, czy omawiania, radzenia się i stronki lecą ...
Ja również bardzo pozdrawiam i dziękuję za piękną wiosnę
Polu dziękuję

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aguś mnie też New Dawn skaleczyła,ma kolce,że aż strach,a James Galway to mojej mamci zrobił niezłego siniaka
Brateczki kocham i jutro wybiorę się na giełdę po jeszcze kilka w kolorze orange
Krokusy masz piękne
Brateczki kocham i jutro wybiorę się na giełdę po jeszcze kilka w kolorze orange
Krokusy masz piękne
- AGNESS

Aniu nawet nie wiesz jak ogromną przyjemność sprawiłaś mi swoimi słowami..... bardzo Ci za nie dziękuję
Niesamowicie się cieszę , że tak odbierasz mój ogródek
Izuniu ja najbardziej lubię właśnie te drobne brateczki.... w zeszłym roku pięknie wysiały mi się te drobne żółciutkie, które wspaniale, mocno pachną.... niestety w tym roku już ich nie ma....
Te bordowe i mi bardzo się podobają, są takie aksamitne
Jadziu Twoja wiosna jest daleko, daleko przed moją.... u mnie jeszcze mało kolorków, ale jest wreszcie cieplutko i mam nadzieję, ze i u mnie pojawi się więcej kwiatuszków
Monisiu niektóre bratki ślicznie pachną....a te drobne żółciutkie chyba najpiękniej
Aguś bratki to wspaniałe wiosenne umilacze .... nie wyobrażam sobie bez nich wiosny
Ewuniu ten bordowy mnie również oczarował
Brateczki w ogródku będą Ci kwitły całe lato i pięknie się wysieją, tak więc w kolejnym sezonie będzie morze nowych roślinek
U mnie też jest wspaniała pogoda.... wczoraj było ciepło, ale okropny wiatr, a dziś jest bajka .... cieplutko, bezwietrznie.... po prostu pięknie
Asiu zaraz do Ciebie pędzę zobaczyć piękną kolorową wiosnę..... jestem pewna, że bratki i stokrotki wspaniale udekorowały Twoje otoczenie.... to śliczne , wesołe kwiatuszki
Aguniu bratkom nie można umówić uroku, prawda?
Pytasz o moje plany..... też chciałabym poprzycinać różyczki, ale wczoraj New Dawn mnie zaatakowała, aż boję się do niej zbliżyć
.... ale ją pokonam
Chcę też zacząć równać obrzeża i usuwać trawę, która wdarła się na rabaty.... to mnóstwo pracy, bo u mnie prawie same obrzeża
Buziaki
Maryniu o tak.... pogoda jest wspaniała, wreszcie można w cudownym ciepełku popracować w ogródku..... teraz to ogromna przyjemność
Fajnie, że masz taką bratkowo-stokrotkową wiosnę.... dzięki temu jest wspaniale kolorowo
U mnie w zeszłym roku było sporo wysianych bratków.... w tym jakoś niewiele ich widzę.... a te, które są jeszcze nie kwitną..... mam nadzieję, że obecne sie ładnie rozsieją....
Geniu brateczki są śliczne, prawda..... muszą być w wiosennym ogródku
Ciemierniki tak słabo się zbierają.... ale wreszcie jest cieplutko, to powinny szybko otworzyć pąki....
Aniu różyczki są przepiękne, ale praca przy nich nie jest łatwa
Pomarańczowe bratki są cudne... miałam je w zeszłym roku w ogródku, ale niestety nie widzę, żeby sie wysiały
Izuniu ja najbardziej lubię właśnie te drobne brateczki.... w zeszłym roku pięknie wysiały mi się te drobne żółciutkie, które wspaniale, mocno pachną.... niestety w tym roku już ich nie ma....
Te bordowe i mi bardzo się podobają, są takie aksamitne
Jadziu Twoja wiosna jest daleko, daleko przed moją.... u mnie jeszcze mało kolorków, ale jest wreszcie cieplutko i mam nadzieję, ze i u mnie pojawi się więcej kwiatuszków
Monisiu niektóre bratki ślicznie pachną....a te drobne żółciutkie chyba najpiękniej
Aguś bratki to wspaniałe wiosenne umilacze .... nie wyobrażam sobie bez nich wiosny
Ewuniu ten bordowy mnie również oczarował
Brateczki w ogródku będą Ci kwitły całe lato i pięknie się wysieją, tak więc w kolejnym sezonie będzie morze nowych roślinek
U mnie też jest wspaniała pogoda.... wczoraj było ciepło, ale okropny wiatr, a dziś jest bajka .... cieplutko, bezwietrznie.... po prostu pięknie
Asiu zaraz do Ciebie pędzę zobaczyć piękną kolorową wiosnę..... jestem pewna, że bratki i stokrotki wspaniale udekorowały Twoje otoczenie.... to śliczne , wesołe kwiatuszki
Aguniu bratkom nie można umówić uroku, prawda?
Pytasz o moje plany..... też chciałabym poprzycinać różyczki, ale wczoraj New Dawn mnie zaatakowała, aż boję się do niej zbliżyć
Chcę też zacząć równać obrzeża i usuwać trawę, która wdarła się na rabaty.... to mnóstwo pracy, bo u mnie prawie same obrzeża
Buziaki
Maryniu o tak.... pogoda jest wspaniała, wreszcie można w cudownym ciepełku popracować w ogródku..... teraz to ogromna przyjemność
Fajnie, że masz taką bratkowo-stokrotkową wiosnę.... dzięki temu jest wspaniale kolorowo
U mnie w zeszłym roku było sporo wysianych bratków.... w tym jakoś niewiele ich widzę.... a te, które są jeszcze nie kwitną..... mam nadzieję, że obecne sie ładnie rozsieją....
Geniu brateczki są śliczne, prawda..... muszą być w wiosennym ogródku
Ciemierniki tak słabo się zbierają.... ale wreszcie jest cieplutko, to powinny szybko otworzyć pąki....
Aniu różyczki są przepiękne, ale praca przy nich nie jest łatwa
Pomarańczowe bratki są cudne... miałam je w zeszłym roku w ogródku, ale niestety nie widzę, żeby sie wysiały
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Myślałam, że tylko ja jestem zakręcona na punkcie bratków, a tu czytam, że co druga osoba je sadzi
Nie wyobrażam sobie wiosny bez bratków, więc obsadzam pojemniki i sadzę na grządce prowadzącej do furtki.
Poza tym w ogrodzie kwitną egzemplarze, które pozyskałam z zeszłorocznych zakupów (bratki wysiewają się).
Niby takie proste kwiaty, a wprowadzają tyle radości do budzącego się ogrodu. Miłego weekendu
Nie wyobrażam sobie wiosny bez bratków, więc obsadzam pojemniki i sadzę na grządce prowadzącej do furtki.
Poza tym w ogrodzie kwitną egzemplarze, które pozyskałam z zeszłorocznych zakupów (bratki wysiewają się).
Niby takie proste kwiaty, a wprowadzają tyle radości do budzącego się ogrodu. Miłego weekendu
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aguś u Ciebie zawsze pięknie
już sobie obiecałam, że na jesieni kupię dużą ilość krokusów, są takie piękne. Kilka razy oglądałam Twoje zdjęcia, nacieszyć nie mogę moich spragnionych oczu 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aguś,zaczyna się piękny spektakl ogrodowy, cudnie Ci kwitną wiosenne,pozdrawiam i zmykam do ogrodu

Aga
kępki krokusów o tej porze dają tyle radości, teraz nachodzi pora na tulipany...jak Ci przetrwały 
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
To chyba same 'Pickwicki' pokazałaś? Z wyjątkiem tego wyłażącego spod kamienia (biedaczek!). Widać, że bardzo je lubisz 
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, i u mnie dopiero dziś zakwitają te duże krokusy, prązkowane i ciemno fioletowe ( nazw nie pamiętam
Agnieszko,piękny dzień dzisiaj.Po raz pierwszy w tym roku buszowałam w rabatach.Wcześniej nie pozwolił mi na to kręgosłup.Tak więc dzisiaj ostrożnie,nie za dużo.U mnie zakwitły białe i fioletowe krokusy.Mam ich zdecydowanie za mało,ale już się tworzy lista zakupów na jesień
Agusia pytałaś mnie o plany ogrodowe.Trudno wytłumaczyć bez pokazania ogrodu.Ale największy to nowy dach na domu a wraz z nim taras...moje największe marzenie.Poza tym nowa pergola,wysepka z drewnianych plastrów pod gruszą,przedłużenie rabaty prowadzącej wzdłuż wjazdu i oczywiście więcej roślin
Do realizacji tego wszystkiego potrzebuję chyba cudu
Wątku na razie nie mogę otworzyć z przyczyn technicznych.Niestety
Czekam Aguś z niecierpliwością na każde kolejne zdjęcie z twojego ogrodu.Twój jest taki dojrzały i piękny.Ale wyobrażam sobie swój za kilka lat.Też będzie piękny....Chwalipięta ze mnie
A żeby słowo ciałem się stało biorę się do roboty 
- AGNESS

Iwonko o tak...... spora grupa forumków lubi brateczki
Ja jestem bardzo zadowolona, bo sąsiadka chce podzielić się ze mną białymi, które wysiała i ma ich zbyt dużo.... super, bo ja kupiłam tylko 20 sztuk, a to dla mnie zdecydowanie zbyt mało, żeby obsadzić wszystkie donice
A i tego kolorku nie mam
U mnie też jest troszkę z samosiewu w ogródku, ale jeszcze nie kwitną....
Aniu dziękuję
krokusiki bardzo cieszą.... u mnie większość to wysadzone w zeszłym roku.... poprzednie mam zdziesiątkowane, zostało tylko kilka kęp.... ale tej jesieni znów posadzę.... tym razem chciałabym te o dużych kwiatach.... Wprawdzie i te , które sadziłam poprzedniej jesieni miały być takie, ale niestety.... gdy zakwitły okazały się drobnymi.....
Martusiu miłej pracy w ogródku
.... ja do tej pory też w nim pracowałam.... przed chwilą wróciłam
Aniu tulipanki bardzo ładnie przezimowały, większość już wyszła na powierzchnię
Jacku zgadza się same Pickwicki.... to moja ulubiona odmiana.... Pamiętasz jak pisałam, ze drugą moją ulubioną odmianą są Tricolor, ale niestety wszystkie mi zginęły i muszę dokupić??? Wyobraź sobie, ze jest ich mnóstwo w mieszance, którą kupiłam
pięknie teraz kwitną
Aguś na pewno przyczyną późniejszego kwitnienia jest cieniste miejsce.... ale to fajnie.... jedne pewnie Ci już przekwitły, a teraz cieszą Cię kolejne
Aguś ależ masz planów .... i to takich bardzo poważnych
Taras to cudowne miejsce i jestem pewna, że jak już będzie gotowy, w takim stanie, jak sobie wymarzyłaś, to go pokochasz i nie będziesz chciała wchodzić do domku
U nas od wiosny do późnej jesieni przenosi się tu życie.... jemy posiłki, przyjmujemy gości..... ja to nawet najchętniej bym tu spała.... tylko komary nie dają
Ale czasami gdy obudzę się około 4, to idę na taras i dosypiam .... uwielbiam te chwile
Bardzo podoba mi się to co opisałaś.....piękne miejsca planujesz..... takie plastry drzewa wyglądają przepięknie...a wszelkie drewniane pergole wprost uwielbiam.... Jestem pewna, że Twój ogród już jest piękny.... a z każdym dniem będzie jeszcze piękniejszy
Dziękuję za miłe słowa o moim ogródku
Kilka dzisiejszych obrazków

U mnie też jest troszkę z samosiewu w ogródku, ale jeszcze nie kwitną....
Aniu dziękuję
Martusiu miłej pracy w ogródku
Aniu tulipanki bardzo ładnie przezimowały, większość już wyszła na powierzchnię
Jacku zgadza się same Pickwicki.... to moja ulubiona odmiana.... Pamiętasz jak pisałam, ze drugą moją ulubioną odmianą są Tricolor, ale niestety wszystkie mi zginęły i muszę dokupić??? Wyobraź sobie, ze jest ich mnóstwo w mieszance, którą kupiłam
Aguś na pewno przyczyną późniejszego kwitnienia jest cieniste miejsce.... ale to fajnie.... jedne pewnie Ci już przekwitły, a teraz cieszą Cię kolejne
Aguś ależ masz planów .... i to takich bardzo poważnych
Taras to cudowne miejsce i jestem pewna, że jak już będzie gotowy, w takim stanie, jak sobie wymarzyłaś, to go pokochasz i nie będziesz chciała wchodzić do domku
Ale czasami gdy obudzę się około 4, to idę na taras i dosypiam .... uwielbiam te chwile
Bardzo podoba mi się to co opisałaś.....piękne miejsca planujesz..... takie plastry drzewa wyglądają przepięknie...a wszelkie drewniane pergole wprost uwielbiam.... Jestem pewna, że Twój ogród już jest piękny.... a z każdym dniem będzie jeszcze piękniejszy
Dziękuję za miłe słowa o moim ogródku
Kilka dzisiejszych obrazków