Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Post »

Storczyki bratowej stoją na południowym oknie w pełnym słońcu. Rosną i kwitną jak szalone
to tak jak moje ;:oj
Tadzik...to ta twoja zima pewnie i do mnie przytupta,chociaż nie zapraszam jej wcale,mnie się tak podoba jak jest teraz,mam 7 stopni ;:oj
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Tadziu u mnie tez sporo śniegu nasypało,a teraz mroźno i wietrznie :roll:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażka , storczyki pewnie nie wiedzą ( bo i skąd) :wink: , że nie powinny kwitnąć w słońcu :;230 :;230 Przed południem przestał padać śnieg a zaczął lód ;:108 ;:108 Nie grad a właśnie lód , drobniutkie kuleczki lodowe choć niektóre deszczowe już były. Z czasem tylko te drugie zostały i w tej chwili jest straszna ślizgawica. Na śniegu zrobiła się warstwa lodu a tam gdzie udeptany lodowisko ;:oj ;:oj Nie da się iść. Mrozik nadal trzyma i nie zanosi się na odwilż. Tak blisko a temperatura odmienna. ;:131
Lucy , no to masz zimę , niech sobie będzie to w końcu jej pora. Tylko bez wygłupów , Żadnych rekordów zimna czy opadów. ;:333
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Tadziu do mnie też nie jest daleko a w południe + 8* było i dalej ciepło tylko deszczyk pada i wiatr się teraz zerwał ;:173
Ciebie tylko łyżwy teraz ratują aby sińców na czterech literach nie narobić ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadziu!...a u mnie szaro, wietrznie i ;:222
Śniegu ni grama... ;:108
Pozdrawiam cieplutko! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Tadziu :wit Ja to mam ochotę przywołać wiosną wysiewając cosik na rozsadę,jedynie brak ziemi i dwa koty fruwające po chałupie mnie powstrzymują ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

W tym roku jakoś nierówno rozdzielono ten śnieg. Najdziwniejsze, że góry bezśnieżne.
Ja też cieszę się ze śniegu już od kilku dni. Taka zima może być. Małe minusy i jeszcze ze śniegiem. chociaż po cichu już bym chciała jednak wiosnę
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Gosia jak dla mnie wiosna ropoczyna się zawsze 1 marca :heja bez względu na pogodę-tak sobie uzbzdurałam kilkanaście lat temu i się tego trzymam ;:333
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Do Ciebie jednak zima przyszła, u nas na razie wiosna, ale pod koniec stycznia podobno ma przymrozić, szczególnie nocami, a śniegu nima.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Humor mi sie poprawi bo jutro w kioskach lutowy numer "Działkowca" -od lat go czytam,a na marcowy czekam zawsze jak na skrzydłach,to taka namistka wiosny
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Tadziu ja jak zwykle pojawiam się i znikam, no i mam teraz prawie 50 stron do nadrobienia u Ciebie :) :;230 ale jestem i melduję się ;:108
Jak tam robisz już pierwsze wysiewy ?

Pozdrawiam
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu , tylko ,ze łyżew nie mam ;:oj ;:oj Już dawno na śmietniku.
Siedzę w domu ,teraz tylko z piesem na spacer , do tego zaczęło wiać i wolę w domu siedzieć. Zima stu procentowa przyszła. ;:333
Bogusiu , w drugiej połowie tygodnia ma się ochłodzić , może i do Ciebie dojdzie. :uszy
Marzeniu , przywołuj , może Ciebie posłucha. :wink: Czasami nawet wcześniej pojawia się , może teraz właśnie tak będzie. Na siewy nieco za wcześnie , choć pelargonie i heliotrop już można. Ja tylko byliny , z nimi jeszcze długo trzeba czekać. jedynie liliowce wcześniej do lodówki wrzucę .
Gosiu , dość nietypowy podział pogody. Północny wschód ostry mróz ,środek śnieg i opady deszczu a południe i część zachodu nadal jesienio-wiosna. ;:oj ;:oj U mnie nadal jest mróz , siąpi mżawki i skorupa lodu do centymetra dochodzi. Na szczęście mróz nie za duży i działa posypana wszędzie sól. Nie jest tragicznie.
Kasiu , ja tez czasami znikam . U Ciebie bywam , choć piszę rzadko. :oops: Jak już pisałem tylko liliowce do lodówki pójdą a reszta nasion jeszcze poczeka. Po prostu nie mam warunków do wysiewu. W marcu prymulki wysieję , te w cieniu dobrze rosną.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tadziu jakie prymule planujesz wysiać???
U mnie też zima, na szczęście deszcz nie pada, tylko drobny śnieżek.... Cieszę się bardzo z tej śniegowej kołderki, która pojawiła się.... może choć troszkę ochroni roślinki....
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Witaj Tadziu.
Kiedy będziesz siał liliowce? Dostałam kilka nasionek od naszej przemiłej koleżanki z FO i chciałabym spróbować je wysiać. Wkładasz je do lodówki w celu stratyfikacji?
U mnie za oknem ponuro i straszna gołoledź. Aż strach wyjść z domu. Moja córcia jest w drodze do Warszawy. Pociąg z powodu oblodzenia trakcji opóźniony o ponad 140 min. Masakra!
Pozdrawiam Hala
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Halinko może jeszcze w tym miesiącu wrzucę do lodówki. Czasami mam tak ,że wypuszczają korzonki , trzymam je 2-3 tygodnie na samym dole w woreczku z łyżką mokrej ziemi z worka. Nie ma ich dużo , z trzech odmian ale za to ciekawe , te nowsze. Zapylały się same , za trzy lata zobaczymy co wyjdzie ;:215 W tym roku powinny zakwitnąć te dwuletnie.
Z pogodą masakra , szczególnie w centrum Polski, w Poznaniu najgorzej z lodem , ale jak widać nie tylko tam. Ma tak być przez kilka dni jeszcze , od piątku prawdziwa zima. A jak będzie okaże się , prognozy nie są zbyt trafne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”