Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

Ale ten nadzór ma minę :;230
Pięknie jeszcze u Ciebie, jakby w ogóle przymrozku nie było ;:oj
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuzanno-nadzór nie do końca z prac na skalniaku zadowolony,to wejrzenie!Przymrozkowe liście piękne acz przedwczesne i mimo wszystko sporo jeszcze kwitnie tak barwnie.Kredka to ma spacerowe leśne życie,że pozazdrościć!Czy zdążyłaś posadzić wszystkie cebulowe?
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu anym to cholerstwo w ogóle roundupu nie uważa. Niby trochę zdechnie, ale w ziemi kłącza żywe i wypuszczają nowe pędy ;:223 Walka trwa ! :)
WAniu na szczęście nie jest to stały korytarz przelotowy, czasem zmieniają awaryjnie na Okęciu, podczas robót konserwacyjnych pasów etc. Nadzór generalnie uważa, że jej ludzie zajmują się jakimś bezsensownym ryciem w ziemi zamiast drapać kota po grzbiecie i pod brodą. Taki puchacz to chudziutki jest pod futrem, na zimę jedynie trochę przybiera na wadze. Ale mentalnie w środku to zupełnie normalny kot :) I sterylizacja nic nie zmieniła jej optymistycznego podejścia do życia :)
EwoM o to to :D " " łażą, grzebią w ziemi, przestawiają różne rzeczy, z kotem nikt nie uzgadniał"
Aniu sweety Mina służbowa :) Śmiejemy się, że ona i budowę u sąsiadów ogarnia, znika wieczorem i z pewnością za stróża robi, żeby materiałów nie rozkradli ;:306
EwkoEs Kredka ma bardzo dobre miejsce do spacerów a ja do poruszania się nieco, przy raczej siedzącej pracy to ważne :) Dziś się nieco ociepliło, w słońcu pokazały się pięknie kolory jesieni. Czekam jak co roku na przeceny cebulowych, czasem jeszcze listopadzie sadzę.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Kolejny etap przeróbki skalniaka wygląda tak :

Obrazek

Obrazek

Żółta różyczka nn , skryta za miskantem jeszcze kwitnie

Obrazek

W taki słoneczny dzień patrząc na te kwiaty, trudno uwierzyć, ze to już październik...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Dosłownie serce mnie bolało, kiedy wczoraj obcinałam dziesiątki przemarzniętych pąków u datury :roll:
Mróz wygląda malowniczo na zdjęciach, a poza tym sieje tylko spustoszenie.
Kotka niech trochę częściej wychodzi na inspekcję, bo niedługo nie zmieści się w drzwiach ;:306
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Zuzanko ,ostatnie nasze kolory w ogrodzie .Ja też się nasprzątałam tego co mróz zniszczył .
Powstała nowa pryzma kompostowa .A jeszcze dużo dojdzie .Ostatnie dni u mnie piękne i słoneczne ,więc z wielką przyjemnością jeszcze pracuję w ogrodzie .Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Iwonko, u mnie miało być pierwsze kwitnienie datur zakupionych wiosną i tym bardziej boleję, że szlag trafił prawie rozwinięte pąki... Kicia chudziutka jest, ta objętość to futero :D
Ewo u mnie też prace przygotowawcze do okresu spoczynku... kompost W. przerzucił "do góry nogami" i przesypał takim granulatem przyspieszającym kompostowanie. Jeszcze chyba raz trzeba będzie trawkę skosić i zgrabić liście orzecha z trawy, zabezpieczyć róże i przygotować karmnik dla ptaszysków...
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakiego Ty masz pięknego kota ;:167
szkoda, że raczej nigdy takiego nie będę miała :wink:
na działce miałam ulubionego dzikiego kota (ulubiony bo był w 3 kolorach, które u kotów mi się fest podobają) no i tym razem go nie było..jego rodzeństwo dwoje z pięciu było, nawet i rodzice a on gdzieś się zapodział.. :roll: oby tylko wszystko z nim było w porządku.. :roll:

widoki leśne lubię oglądać ;:173 w ogóle to ja bym mogła w lesie mieszkać, że też sobie nie poszukałam na towarzysza życia leśniczego :wink: a mój M do lasu się nie wyprowadzi nigdy heh
kwiatów to Ty jeszcze masz sporo :)
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Zdjęcia z lasu , zwłaszcza 2 ostanie, ;:167 . Rewolucja na skalniaku, iście rewolucyjna. Mnie pewnie też to czeka, bo rozpanoszył się barwinek i jest coraz większy ;:223 , a skalniak ginie.
U Ciebie to choć pokojowe-cywilne samoloty, u mnie F16 śmigają nad dachem :evil:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Daria kot bardzo fajny a w dodatku ma charakter :) Trikolory to dziewczyny są. Chłopak zdarza się bardzo rzadko. ja tez las bardzo lubię i ciesze się, ze choć taki nieduży fragment mamy w pobliżu domu. A czasem do Puszczy Kampinoskiej można śmignąć. :)
Marzka wczoraj były kolejne zmiany na skalniaku, zaczyna to nabierać wyrazu :) zdjęć nie robiłam, bo wróciłam wczoraj dość późno i troszkę zmechacona po pracy, dziś może nadrobię :). F16 ? Czyli one jednak latają :D
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Piszesz, że trudno uwierzyć ze to październik, bo tyle kwiatów u Ciebie, u mnie też trudno uwierzyć wygląda jak grudzień bez śniegu, czasami się takie trafiają. Kwiaty są piękne.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Olgo dziś w przebłyskach słońca złoto-czerwone barwy dominują w mieście. Zdecydowanie październik :)

Kilka zdjęć dokumentujących przeróbki skalniaka. Przybyły półki na rośliny, trzeba było walnąć trochę dobrej ziemi i dowieźć kamieni. Przesadzenia wymaga keria, hosta i ciemiernik. Krzewuszka może wpasuje się za tą kępą trawy po lewej stronie. Oczywiście to jeszcze nie koniec...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I to co zwykle pokazuję ostatnimi czasy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I widoczek na ten cały bałaganik :)

Obrazek
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Zuzka :shock: a cóż to te czarne jagody z czarnymi liściorami ;:oj ;:202
Skalniakowa rewolucja ;:215
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Judytko otóż to jest konwalnik, który był zakwitł w tym roku a potem sporządził takie to owoce... Oj, rewolucja jest ;:219 Ale cieszę się, bo może ten pagór nabierze jakiegoś wyrazu wreszcie. Planujemy posadzić kilka miniaturowych host (hostoza osiąga już rozmiary patologiczne) i zachować czujność proletariacką, bo podagrycznik odbije jak amen w pacierzu, choć wyciągnęliśmy teraz ze dwa wiadra kłączy...
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Czy ten konwalnik już zimował ? Ja podchodziłam do niego dwa razy i po każdej zimie... ;:222
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”