Ogród w dolinie część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 2

Post »

Aniu mówiłam ci już dzisiaj, że się za twoimi zdjęciami stęskniłam bo nie zaglądalam tu od poniedziałku? Nie ;:202 ?? To ci mówię - stęskniłam się za tymi cudami ;:168
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziś wszystkiego będzie po trochu... Widoczki, czyli to co lubicie najbardziej :D Mieszkańcy mojego ogrodu ;:167 No i moje ulubiona gra kolorów... A żeby było zabawniej zaczniemy od końca.

Lubię nieco pobawić sie kolorem, ale tym razem wyszło świetnie i na zdjęciu i w rzeczywistości. To dowód na to, że w naturze nie ma połączeń nie do przyjęcia, a ja mam talent do improwizacji :;230 Kto mogł kupić rudą chryzantemę, by posadzić ją obok fioletowych marcinków?Ja :;230

Obrazek

Obrazek

Nie ma już za wiele motyli, więc każdym się cieszę. Dziś odwiedził mnie pokrzywnik ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeśli widoczki, to najlepiej porównawcze.

Główna rabata lato 2011r.

Obrazek

I teraz :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ścieżka do domu.

Obrazek

Obrazek

I widok przez okno tarasowe (podzielone na dwie części).

Obrazek

Obrazek

Jak widzicie, nie mogę narzekać brak koloru ;:138 ;:138 ;:138 I to mimo jesieni...
Ciąg dalszy w macro nastąpi Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Mnie po tych dwoch sezonach ogrodniczych, takie zdjecia przed i po nie wprawiaja juz w oslupienie hihi co zdarzalo mi sie w zeszlym roku ;:108 Ale jak u siebie poczulam na wlasnej skorze - ze tak sie wyraze, jak w jednym sezonie sadzonki wielkosci palca moga opanowac rabaty, to zdziwienie mi przeszlo :wink:
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, troszkę Ci się główna rabatka rozrosła ;:224 ;:224 ;:224
W ogrodzie też lubię kolorowo, nawet różowe mi pasują mimo że poza ogrodem za różowym nie przepadam ;:224 :;230
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

ale ta rabatka porosła ;:138 ;:138 wygląda prześlicznie ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Sądząc po tym jak rabatka się rozrosła będziesz w przyszłym roku przesadzać i dzielić roślinki. A wydawało się że wszystko już gotowe :;230 Wcale nieźle ta rdza z fioletem pasuje. U kwiatów inaczej niż w ubiorze!
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Mnie też się podoba rudy z fioletem,przynajmniej jest barwnie jesienią
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Pięknie Ci się wszystko rozrasta Aniu a połączenie chryzantemy z marcinkiem bardzo udane! ;:138
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

W naturze kolory same się dobierają i jest wspaniała. Uważam, że rudy i fiolet pasują wyjatkowo dobrze ;:215
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, świetnie się roślinki zaklimatyzowały u Ciebie i super rosną. Bardzo fajne masz rabatki i robisz świetne zdjecia :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aniu, rabatę będziesz w następnym sezonie przerzedzać i będą nowe zdjęcia. :D Ten fiolet z rudym fajnie wygląda.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Mam nadzieję, że między perukowcem, a świerkiem jest co najmniej 3 metry odległości, bo będziesz je kilofem wykopywać :wink:
Mój perukowiec "pochłonął" kalinę, cztery hosty i setkę szafirków. Teraz musiałam to wszystko przesadzić, oczywiście cebule sobie odpuściłam, bo uszkodziłabym wszystkie korzenie.
Całe szczęście, że u mnie nie jest tak kamienisto, jak u Ciebie :heja
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Hi, hi sadzisz tak samo jak ja.
Tylko, że ja robię tak od 10 lat i już zaczęłam pragnąc trochę przestrzeni na rabatach, bo zrobiło się zbyt ciasno.
Całe szczęście, ze u mnie koty nie mają takiej kuwety. Mój Fleszor chyba je wypłasza
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jule! Mimo upływu 2 sezonów (15 IX zaczęłam 3 rok w moim coraz mniej nowym domu) nadal zachwycam się, jak wszystko ładnie sie rozrasta ;:138 ZResztą jak na razie jestem na etapie ciągłego powiększania i tworzenia nowych rabat, więc nadal dokupuje nowe rośliny :D I zapewniam Cię, że nie wszystkim tak sie rozrastają. Te same rośliny kupione przez moja bratową w tym samym czasie wcale nie wyglądają tak dobrze jak moje, a u nich klimat jest bardziej sprzyjający...
Teresko! "Troszkę" zarosła i "troszkę" się powiększyła :;230 I masz tak jak ja- poza ogrodem różowy nie ma specjalnej racji bytu!
Lodziu (DuczekiOsia)! Dzięki ;:196 Jak to zobaczyłąm z góry, to postanowiłam się i z Wami podzielić radością, że wszytsko tak ładnie rośnie!
Marysiu (Maska)! Mam jeszcze tak dużo miejsca do obsadzenia, że sadzonki bardzo mi sie przypadzą, a i na forumkowe wymiany będzie ;:138 I jeszcze nie doszłam do tego etapu, że mi się wydaje, że już wszystko gotowe ;:185 Jeszcze chyba długo nie... Co do połaczeń kolorystycznych juz dawno doszłam do wniosku, że w przyrodzie obowiązują nieco inne zasady, a dokładnie - brak zasad. Jakbym się tak dobrze zastanowiła nad kolorem kupowanej chryzantemy, to pewnie wyszłabym z założenia, że w tym otoczeniu rudy jest wykluczony. A tak? Fajnie wyszło ;:138 ;:138 ;:138
Dorotka (dorcia7)! Prawda, że fajnie. 'Daje' nieco po oczach, ale aż mi się ryjek śmieje na ten widok :D
Maryniu (marpa)! (nie)Dziękuję - by nie zapeszać. Rabatka ma dokładnie 16 miesięcy. To chyba nie tak dużo, a zmiana kolosalna. Fioletowo - rude szaleństwo też mi się podoba ;:138
Ewo (ewa w)! Myślę dokładnie tak, jak Ty :tan
Mariolu (kropelka)! Dzięki za takie miłe słowa. Fajnie, że Ci się podoba ;:196
Beatko (beata68)! Będę, będę... Ale mam do powiększenia i to znacznego inną rabatę, więc mam gdzie... Podejrzewam, że i tak będę miała za mało roślin. Ale lista chciejstw jest długa!
Iwonko (heliofitka)! 3 metry jest na pewno. Poza tym z tego, co widzę to świerk rośnie bardzo wolno (taki zresztą miał być). A jak widać na zdjęciach z góry mogę sobie powiększyć te rabatę i to sporo. A kamieni jest tyle, że kilof niespecjalnie sie sprawdza. Raczej sztychówka i mozolne wykopywanie ich po kolei. Choć juz wiele miejsc jest 'obrobionych' tzn. kamienie wykopane, a miejsca uzupełnione dobrą ziemią.
Gosiu (margo2)! Za czasów mojej Neski inne koty się nie zbliżały do ogrodu. Widziałam kiedyś, jak przyczajona leżała za domem i prychała na pręgowca, który zamierzał wejść na jej teren. Niestety Neska skończyła tragicznie, a ja nie umiem wziąć kolejnego kota, bo boję się, że skończy jak ona - pod samochodem. Co do nasadzeń... Taki busz mi się podoba i na tym etapie plewienie już nie jest taką męką. Może kiedyś zamarzę o innym typie rabaty, ale nie prędko :D Ja tak po prostu lubię :heja
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hej Aneczka , bardzo fajne te Twoje fotki przed i po...super wszystko rosnie ;:333
Motylki pykaj ile wlezie ...to juz nasze ostatnie ;:145
Kolorki przefantastic...dawaj wiecej bo mnie dołek dopada ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”