Kawałek nieba wiewióreczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawałek nieba wiewióreczki

Post »

Filigranowa wyprawa cudowna, mimo przejazdów nocnych 8h po małych wioskach Słowacji, gdzie dziura na dziurze i lekko połamani ( nie jechaliśmy niestety autostadami) - jesteśmy bardzo zadowoleni ;:196

Jeszcze ciepła, część pierwsza Budapeszt, zapraszam :roll:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c#p5258008

Pozdrawiam ciepło :wink:
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajny ten pajeczak - ze go dostrzegłas na białych kwiatach
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Masz zdjęcia jak zakwitł ten ciemny rh? Fajny kolorek ma. Płotek dobry pomysł. Czytałam, że dzisiaj nocujecie na działeczce. Nie marzniesz w nocy? U mnie jest ok ale noce jak nie w czerwcu a późnym sierpniu. Tak bardzo lubię spać przy otwartych oknach. A póki co, była zimnica. Dzisiaj troszkę cieplej.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Kochani strasznie mnie mało a za tydzień wyjeżdżam służbowo ;:145

Wekendowałam się mimo deszczu z M na działeczce a w piątek ruszamy na wekend do Torunia, bo później może mnie trochę nie być.

Zaległe wpisy...

Martuś widziałam Twojego Goldbuceta - mam nadzieje, że mój choć trochę tak zmężnieje. Wpada do mnie ostatnio biała pachnąca Ilse Kkrohn superior i różowa miniaturka - na róże mnie coś ;:oj Ja mam geny podróżnicze, ciągło mnie od dziecka - po razy pierwszy za granicą byłam gdy miałam 8 lat. Jeszcze w dawnej Czechosłowacji. Obecny plan tj najbliższy wekend - kierunek Toruń :heja Później będę uziemiona na 2-3tyg szkoleniu w Pruszkowie. Pozdrawiam ciepło ;:196 Trochę fotek z ostatniego Budapesztu w podróżniczym :wink:

Marlenko u mnie susza ciągle, choć dziś pół dnia pada. Jednak to za mało. Dziwne to lato i ciągłe zimne noce.

Aniu ja pedantka i uwielbiam szczegóły ;:224

Madziu mój domek bardzo trzyma ciepło aż za bardzo czasem. Jak są upały to trzeba spać przy otwartych oknach drzwiach bo jest istna sauna tak się nagrzewa. Faktycznie wciąż zimne noce. Większość mieliśmy drzwi otwarte bo koty... Bolek raczej nocny łowca ale Zuzia wpada i wypada.... W środku nocy się obudziłam, bo mi się śniło, że ktoś się włamuje.... Masakryczne uczucie, aż M budzę. A tu cisza jak makiem i to był sen... drzwi zamknięte, nawet koty gdzieś poszły. Wczoraj byliśmy na spacerze w lesie i M szyszek nazbierał i taką rabatkę mam koło świerka ;:oj A ten Rh tak ciemno fioletowo rok temu kwitł a w tym tak bardzo jasno 8-)

Zaraz zdjęcia...

Rabatka M - nowa - ja jej palcem nie dotknęłam. Zapytałam czemu nie zerwał trawnika zanim poukładał - zdziwiony o co mi chodzi - cóż doszła kolejna powierzchnia do pielenia - jednak przemilczałam żeby nie zabijać kreatywności M :;230
Obrazek

Obrazek

Obrazek

zdobyczny bałwanek zamieszkał obok aniołka i wiecznie zaziewanego w dzień Bolusia - bo w nocy poluje
Obrazek

Zuzia spryciula czasem z nami śpi albo zajmuje moje miejsce jak wstaje pić w nocy
Obrazek

Zawsze kładzie się tak że musi nas czuć
Obrazek

Prezenty od M (16 miałam imieniny) - 3 kwietniki i 2 doniczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowe róże
różowa miniaturka
Obrazek

Ilse Krohn superior
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pomidorki
Obrazek

kwitną ogórki - licho rosną - mikro sa
Obrazek

Madziu - dla Ciebie - rh o który pytasz - tak w tym roku - bardzo jasny- w zeszłym ciemniejszy fiolet
Obrazek

Pozdrawiam serdecznie, udanego tygodnia :roll:
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

wiewioreczka pisze:Aniu ja pedantka i uwielbiam szczegóły ;:224
Nawet szyszki ponumerowane i poukładene pod drzewem ;:oj
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No jak jest gorąco to i u nas w domku nie do wytrzymania. Przy drzwiach otwartych to mam często ochotę spać. Ale odkąd odwiedziła nas jedna myszka tak skończyłam z tym. Ty masz tyle kotów to Tobie myszy nie straszne :).
Fajny motyw z tymi szyszuniami. Rh zmienił kolor ale i tak bardzo ładnie się prezentuje.
Udanej podróży i życzę Ci szybkiego szkolenia, żebyś prędziutko wróciła do nas na fo :).
Awatar użytkownika
Klara154
100p
100p
Od: 14 sie 2012, o 08:39
Kontakt:

Post »

Cześć, jak tam u Ciebie? Pokaż nam co tam w trawie i nie tylko piszczy ;)
Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj Anetko :wit
Po swoich tegorocznych wakacyjnych wojażach osiadłem na jakiś czas na swoich włościach i znalazłem wreszcie chwilę czasu by zajrzeć wreszcie do Ciebie i nasycić oczy widokiem Twego jakże wspaniałego ogrodu a to co widzę to nie "kawałek nieba" ale cały jego kawał ;:oj
Mnóstwo fantastycznych zdjęć-i to właśnie bardzo lubię,niesamowita ilość kolorowych krzewów a altanka tak duża jak domek kempingowy,
że też w naszym ogrodzie nie ma więcej miejsca na taka altanę,no ale nasza jet przydomowa więc aż tak dużą być nie może.
Do tego wszystkiego wspaniała i słodka kocia rodzinka-istny raj ;:138
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Kochana Anetko , widzę że nie tylko ja zaniedbuje swój wątek ;:196 , gdzie teraz bywasz , co porabiasz , co w Twoim niebie słychać ? Pozdrawiam Cię i ściskam mocno ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Kochani dziękuje że o mnie pamiętacie :roll:

Zostawiam już na jutrzejszy ranek przygotowaną kawkę i widoczek :roll:
Jutro więcej i odpiszę miłym Gościom, bo dziś już ;:19
Obrazek

Kilka dni temu tak
Obrazek

Dopiero w październiku mam zielony "trawnik" większość sezonu był w kolorze słomy ;:224 Boluś i Zuzia pozdrawiają w swoich ulubionych pozycjach. Z zeszły wekend spaliśmy na działce - we 4 całą noc - 2 koty w/na nogach - słodki ciężar ;:167
Obrazek

Oby pogoda dopisała bo milionpińset liści czeka i nowe grabie ( M pospawał mi ;:167 ) - jedne już ubiłam na liściach tydzień temu ;:219

Pozdrawiam ciepło i spokojnej ;:19

PS Śnić mi się będą róże w ilości hurtowej bo się naoglądałam u Ani Annes 77 katalogu Kordesa ;:131 A najbardziej to mi się Madame Anisett przyśni - może jakiś Mikołaj taki zawczasu ;:224 Zaczęłam już dłubać ozdoby świąteczne na prezenty na mikołaja i święta, żeby zdążyć na właściwe je ofiarować 8-) Fajne są np. cukierki styropianowe ozdabiane przeze mnie cekinami, aż się głodna robię, je robiąc :D
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Witajcie :D

Nie dawno wróciłam z grabienia milionapińset liści na działeczce w towarzystwie Bolusia i Zuzi ;:3 Poranek z plus 6 i mgłą ale później fajne słoneczko.

Zaległe odpowiedzi a później dzisiejsze widoczki :wink:

Aniu wielkakulko oboje z M tacy dokładni jesteśmy :D

Madziu dawno Cię nie było na FO, mam nadzieje że wszystko dobrze na Waszym Ranczu ;:196

Aniu Klaro lato minęło pod znakiem suszy, wyjazdów szkoleniowo- zawodowych ale też był czas na działeczkę, zapraszam :D

Arku Arkadiuszu bardzo mi jest miło powitać Cię w moim skromnych progach. Dziękuje za miłe słowa pod adresem działeczki i tego jak ją sercem urządzam małymi kroczkami wraz z kocią rodzinką i M. Jestem stałym gościem w Twoim podróżniczym, zauważyłam że mamy podobne postrzeganie zwiedzanych miejsc poprzez unikalne ujęcia w ilościach niemal hurtowych :D Czy w tym roku jeszcze jakieś wojaże planujesz, czy może cieszysz się już swoją ostoją a wyjazdy na przyszły rok? :wink:

Moniczko jakże ja za Tobą i twoim Chałaputkiem tęsknie ;:168 Mam nadzieje, że wszystko w porządku i to tylko chwilowy niedoczas, który ja też przerabiałam i dalej w mniejszym zakresie przerabiam ;:168 Ściskam Cię mocno ;:196

Dzisiejsze fotki

Boluś wypatruje sikorek
Obrazek

Little Sunset
Obrazek

Chopin
Obrazek

Pączek Peace
Obrazek

Wykopki dali
Obrazek

Wykopki mieczyki Zizane i Passos
Obrazek

Obrazek

płomienny berberys ;:oj
Obrazek

Od 2 tygodni dziubię różne takie styropianowe rzeczy na prezenty mikołajowo/świąteczne - to cukierki na 80 bardzo wyjątkowej osoby mojej Babci - 19 listopada jadę do Żarek - gdzie kameralnie "skonsumujemy" ;:167

Obrazek

Pochwale się zdobycznym, z ostatniej giełdy staroci - kluczykiem - odświeżę i będzie na działkowe odzienie :D
Obrazek

Z działkowych świerków i jarzębiny taki spleciłam dla śp Taty ;:167
Obrazek

Od sąsiadów dostałam winogron - taki słodki więc soczki
Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie :wit

PS Też Was tak wszystko boli po grabieniu??! a jeszcze .... więcej liści macie na drzewach i one czekają :;230
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Oj jednak się dzieje :), liści to będzie więcej niż pięćset ;:224 . Zazdroszczę słodkiego ciężaru na nogach- takie futrzaki na jesienne chłody bardzo by mi się przydały :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Anetko,jak tak patrzę na Twój ogród to tylko radość mnie ogarnia jak pięknie się on rozrasta i jak co roku przybywa roślin ,rabat i rabateczek .domek świetny do odpoczynku i letniego mieszkania i kociaki takie z Wami szczęśliwe,super masz swoje miejsce na ziemi,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Anetko fajnie,że zajrzałaś do swojego wątku ;:108 Liści sporo do grabienia,my też ostatnio już kilka worków zebraliśmy.
Chopin też w pąkach,ma być jeszcze ocieplenie,więc może zakwitną Nam Chopiny?
Dalie masz już wykopane,a moje częściowo,dobrze,że opisałaś ;:333 Widzę,że u Ciebie nic się nie zmarnuje,a sok z winogron to pyszny będzie do herbatki...
Stroik,cukierki....wykonałaś sama,a to bardzo cieszy ;:224

Udanego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Moje mieczyki przywiezione z czystolandii poginęły, dostały grzyba i poszły w diabły :twisted:

Te cukierki to są do zjedzenia?? :shock: ja jak wrócę to też zacznę szykować prezenty, muszę co nie co poszyć, bo córcia chce kosz na gazety, a wnusie pewnie też nowe lalki szyte dostaną, bo na moje wiedźmy się czają, a miałam je sprzedać, ale tak mi fajnie mój pokój ozdabiają, że żal mi je opchnąć ;:224 ten klucz to super pomysł, ja jak trafię na takie cosik to też sobie przygarnę, bo rozrzucamy wszędzie klucze, a potem szukamy z mężusiem i się w...y ;:134

Ja w tym roku nie miałam okazji zrobienia stroika na cmentarz, bo jestem u czyścioszków i wczoraj odwiedziłyśmy z koleżankami tutejszy cmentarz i po tej wizycie tylko nastrój wisielczy mi został, ale dzisiaj jest o niebo lepiej :tan

Pytam mężusia, a moje chryzantemy już zakwitły?? eeee facety to jakieś nie ogarnięte są, bo nie wie nawet w którym miejscu one rosną, więc tłumaczę, że pod śliwką, że na nowej rabacie i tak dalej, a On, że tam nie ma żadnych kwiatów ;:223 no niech mnie tylko zapyta w której szufladzie zamrażarki jest boczek zamrożony, to też powiem, że nie ma żadnego boczku i żadnego mięsa tam :twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”