Ogród-moja obsesja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród-moja obsesja

Post »

Marysiu u Ciebie faktycznie tereny dobre do biegania. Ten sport nie jest trudny, a okazja do poruszania się jest.
Jak M zgłasza akces, to trzeba podsycać to chciejstwo, bo w zimie mało okazji do wyjścia. Mój M też kiedyś jeździł na zjazdówkach, a później się zapuścił i przyrósł do wersalki. Kolega go namówił na bieganie / moje wcześniejsze sugestie w tym temacie nie były brane pod uwagę/. Buty i wiązania kupiliśmy nowe /nie są to bardzo wielkie sumy/ , a narty i kijki na giełdzie jeleniogórskiej, gdzie dużo sprzętu z czystolandii. Ty też powinnaś spróbować, bieganie daje dużo frajdy. ;:215
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i czy zima nie jest piękna :?:
Jest cudowna :!: Zazdroszczę takich widoków, mam lasek ale to nie to samo.
Smakowitości tak apetyczne serwujesz że normalnie zgłodniałam, a raczej nabrałam chęci na małe , słodkie co nieco :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu piękne wspomnienie z lata przygotował Marcin oraz piękne jakuszyckie widoki,tylko to bieganie dla mnie jakoś się nie widzę na moich terenach,ale popieram tych którzy mają chęci do biegania.
Marysiu małe pytanie dotyczące wspomnienia z lata,czy już całego pięknego maka wyrzuciłaś ;:145
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaki przystojny pan Bałwan :D. Na zdjęciach zima zawsze wygląda pięknie, te zdjęcia z Jakuszyc są fantastyczne.
Na widok tych pyszności z wczoraj aż mi ślinka cieknie, a do obiadu daleko, o deserze nie wspomnę :;230
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Emko,Stokrotko zapraszam na narty do Jakuszyc i w Karkonosze.

Marysiu maków nie wyrzucałam, bo nie zdążyłam. Na wiosnę Ci podeślę. Pooglądaj dokładnie moje roślinki może jeszcze coś wybierzesz. Chociaż pewnie trudno będzie , bo Ty masz prawie wszystko w swoim królestwie. ;:108
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A ja czekam na wiosnę, żeby zobaczyć te wszystkie piękności, które od Was i od wielu innych dostałam w ciągu tego sezonu i już się boję, żeby czegoś nie wyplewić! ;:oj
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Jakuszyce,hmmm,Ależ u nas pięknie ;:224 :wink:
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu , Jacku dzięki za odwiedziny. ;:196

Pięknej słonecznej i śnieżnej pogody , wiele uśmiechu i spokojnego wypoczynku w ten Rodzinny Świąteczny czas wszystkim życzę. ;:4
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim za przepiękne życzenia świąteczne. Jesteście kochani. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysieńko na Starym Roku całuję i życzę wspaniałej zabawy Sylwestrowej ! Do Siego Roku!
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Na cały 2013 rok życzę

Wiosny pachnącej nadzieją
Lata z pogodą i przygodą
Jesiennej tęsknoty
I puszysto ? białej Zimy

Obrazek
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu przyjm jeszcze ode mnie życzenia noworoczne,oby nam się dobrze działo,w ogrodzie rosło i pięknie zakwitało,zdrówko dopisywało a reszta to sama przyjdzie :heja
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu gdzieś tam napisałaś, że wybierałaś się dzisiaj do biblioteki, jak pójdziesz następnym razem, to wypożycz sobie książkę Eugeniusza Radziula "Wśród kwiatów".To druga jego książka, którą udało mi się wypożyczyć, a jest wspaniała. Przejrzałam na razie pobieżnie i oniemiałam ;:60 widząc rośliny tam przedstawione. Same cudeńka, jest nawet mniszek pseudoróżowy i białawy - śliczne. Książkę widziałam w Empiku, więc jeżeli jeszcze jest, to zamawiam.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu u nas w bibliotekach /jest ich 8 oddziałów/ jest tylko książka Pana Radziula pt. Ogrodowe pasje. W księgarni przeglądałam jego "Byliny"- jest przedstawione dużo zdjęć kwiatów, ale są dość pobieżnie opisane. Na All..... można kupić jego 4 książki: Ogrodowe pasje, Byliny, Wśród kwiatów, i Skalniaki.
Pójdę do księgarni MPiK-u , może mają "Wśród kwiatów", to sobie przeglądnę. Szukam jego książki "Rośliny cenne, rzadkie i poszukiwane", ale najpierw chciałabym przeglądnąć. Kiedyś kupowałam prawie wszystko jak leci i mam dużo książek w których są może i piękne zdjęcia i jak to mówią, przerost formy nad treścią. Może jestem wydziwialska, ale lubię dogłębnie zgłębić temat. Wyszło mi masło maślane. :;230 Całuski ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu 'Rośliny cenne,rzadkie i poszukiwane' wszystkie są pisane w jednej tonacji,może więcej jest w jakiej ziemi trzeba takie rośliny sadzić,ja ją tylko oglądałam ,ale też nie mam,mam natomiast pozostałe ;:215 i wiele innych książek ale najciekawsza z nich to chyba 1000 roślin ogrodowych kupiłam ją w Świecie Książki i zeszyty które kiedyś były chyba w Wyborczej.Mam jeszcze Świat roślin skał i minerałów
słowackich autorów i tam znajdę wszystko co potrzebuję
;:37
Mój wątek personalny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”