Dziękuję Wam za odwiedzinki i miłe słowa
Patrycjo Twisterka zraszam i chyba to lubi ale i tak 1/3 uschła .Może nie powinno mnie to dziwić bo był z przeceny a się jeszcze jakoś trzyma. Przymierzałam się żeby go przesadzić ale boję się ,że się zupełnie zniszczy?..
Arku no teraz żeś pojechał

.Ten baniaczek jest zupełnie zwyczajny

a większy muszę koniecznie kupić do kwietnia.A dlaczego do kwietnia? A dlatego ,że potem wszystkie fundusze idą na rośliny

.
Najpierw marzył mi się zbiornik ze szkła opti White ale taki jest ponad 2x droższy więc odpuszczam sobie? Muszę zacząć od szafki a na końcu kupić pokrywę. Jak tylko ?się urządzę? to oczywiście całość pokażę
Kelpie ten kwiatek jest chyba dość trudny w uprawie bo niby młode rosną ale stare żółkną i schną

.I jak na niego tak patrzę to się zastanawiam czy długo jeszcze u mnie będzie.A z nowości to kupiłam jeszcze jedną funkię i nasionka kroplika, portulaki i godecji(nie znam kwiatków ale ładnie wyglądają na obrazku) .Funkie to już zapakowałam do doniczek i rosną jak
gupie a nasionka czekają na ziemię.Trzymam kciuki za Twoją jukę.
Justynko storczyk ma się dobrze

ale eszynantus to bujnie wygląda tylko na zdjęciu .Mam nadzieję,że ta nowa czupryna sprawi,że będzie piękny.
A ja kochani walczę z wełnowcem na storczykach? najsamprzód patyczkami namoczonymi w spirytusie i wodzie a jak nie pomoże to chemią je trzasnę

.A tak w ogóle to nie tylko na storczykach bo na hoji belli też to paskudztwo zauważyłam

.
Kwiatuszek na ?szczepce? belli