Domowe Kasi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Domowe Kasi

Post »

Gęsty eszynantus w super formie po zimie ;:108
Nowego storczyka gratuluję, śliczny jest ;:215
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Dziękuję Wam za odwiedzinki i miłe słowa ;:196

Patrycjo Twisterka zraszam i chyba to lubi ale i tak 1/3 uschła .Może nie powinno mnie to dziwić bo był z przeceny a się jeszcze jakoś trzyma. Przymierzałam się żeby go przesadzić ale boję się ,że się zupełnie zniszczy?..
Arku no teraz żeś pojechał :oops: :oops: :oops: .Ten baniaczek jest zupełnie zwyczajny ;:108 a większy muszę koniecznie kupić do kwietnia.A dlaczego do kwietnia? A dlatego ,że potem wszystkie fundusze idą na rośliny :;230 :;230 :;230 .
Najpierw marzył mi się zbiornik ze szkła opti White ale taki jest ponad 2x droższy więc odpuszczam sobie? Muszę zacząć od szafki a na końcu kupić pokrywę. Jak tylko ?się urządzę? to oczywiście całość pokażę ;:108
Kelpie ten kwiatek jest chyba dość trudny w uprawie bo niby młode rosną ale stare żółkną i schną ;:223 .I jak na niego tak patrzę to się zastanawiam czy długo jeszcze u mnie będzie.A z nowości to kupiłam jeszcze jedną funkię i nasionka kroplika, portulaki i godecji(nie znam kwiatków ale ładnie wyglądają na obrazku) .Funkie to już zapakowałam do doniczek i rosną jak gupie a nasionka czekają na ziemię.Trzymam kciuki za Twoją jukę.
Justynko storczyk ma się dobrze ;:108 ale eszynantus to bujnie wygląda tylko na zdjęciu .Mam nadzieję,że ta nowa czupryna sprawi,że będzie piękny.

A ja kochani walczę z wełnowcem na storczykach? najsamprzód patyczkami namoczonymi w spirytusie i wodzie a jak nie pomoże to chemią je trzasnę ;:124 .A tak w ogóle to nie tylko na storczykach bo na hoji belli też to paskudztwo zauważyłam ;:223 .
Kwiatuszek na ?szczepce? belli

Obrazek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Dziękuję Ci bardzo... na pewno się przydadzą... ;:196 jak na razie u juki nadal strajk ;:173 powodzenia w zwalczaniu wełnowca- tak zauważyłam, że się to wszystko mnoży najbardziej na wiosnę- ja też będę w sobotę pryskać... mącznik ;:219
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Kelpie dzisiaj zdjęłam z grubosza robaka, na szczęście był tylko jeden. Zrobiłam przegląd wszystkich doniczkowych i więcej nie zauważyłam. Powodzenia w walce z mącznikiem ;:168 .
Tak z miesiąc temu próbowałam ukorzenić hoję tricolorkę. Umoczyłam w ukorzeniaczu wsadziłam do ziemi i czekałam cierpliwie. Tej nocy moja kotka szukała czegoś na parapecie, pojęcia nie mam czego i oto co zrobiła
Obrazek
Okazało się ,że żadnych korzonków nie ma ;:oj . Może ktoś mi powie co zrobić bo obiecałam tę hojkę pewnej pani i niedawno powiedziałam jej ,że zaraz będzie gotowa do odbioru ;:219 .
Np. z bellą nie miałam kłopotów elegancko ukorzeniła się w wodzie ;:333
A to ten szkodnik jakie niewiniątko....
Obrazek
Obrazek
iksja
200p
200p
Od: 29 kwie 2010, o 15:25

Post »

Jaki słodki szkodnik ;:167 i jaki niewinny ;:173 . Moja tricolorka długo ukorzeniała się w wodzie .....
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Ha ha ona zawsze taka niewinna ,jak coś spsoci to przychodzi daje buźki i chyba myśli ,że po sprawie ;:306 .
Ja też wcześniej kawałek ukorzeniałam w wodzie ale nic się nie działo ;:185 ....może za krótko trzymałam bo ja niecierpliwa jestem.... ;:223
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Walcz z paskudztwem... szkoda bellii.... a kotek duży z niego łobuziak :wit
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, spróbuj hoję posadzić w małym, przezroczystym kubeczku (żeby móc obserwować pojawiające się korzonki),
w średnio wilgotnej ziemi. Potem wsadź całość do worka, spryskaj delikatnie wodą i zawiąż. Postaw w ciepłym jasnym miejscu i codziennie wietrz przez kilka minut. To powinno pomóc :)
Trzymam kciuki i pozdrawiam :wit
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kasiu "szkodnik" uroczy ;:167 ale za to co zrobił pewnie bym się pogniewała a przynajmniej pogroziła palcem. ;:306
Ja swoją Tricolorkę dostałam już ukorzenioną, ale zwykła carnosa świetnie mi się ukorzenia w wodzie.
Tylko zawsze używam jasnego, przeźroczystego naczynia i stawiam w jakimś jasnym, ciepłym i spokojnym miejscu.
No i zapominam na jakiś czas przypominając sobie tylko by uzupełnic to co odparuje. ;:224
Może i na tricolorkę by to podziałało. ;:172
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Patrycjo póki co walczę ekologicznie ?patyczkiem w robaka, może się uda. A kotka to prawdziwa psotka ale wybaczamy ;:167
Cynthio ,Elciu bardzo Wam dziękuję za rady ;:168 .Zapakowałam te biedne listki do szklanki , zawinęłam w woreczek foliowy i tym razem cierpliwie czekam na korzonki :)
Obrazek
Obrazek
Kwiaty już czują wiosnę..... stefanotis będzie miał kwiatuszki ,tricolorka dwa i na hibiskusie dostrzegłam pączki :tan
Wczoraj poprzycinałam powojniki, zgrabiłam trawnik i dostrzegłam ,że i ogród się obudził ;:108
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Bardzo ładna szczepka hoi.
Wiosna już tuż tuż...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Ja do hojki tricolorki podchodzę już nie wiem który raz... zobaczymy czy owocnie tym razem ;:173 kotek świetny ;:138 a co do wiosny, to się faktycznie wszystko budzi- dzisiaj widziałam zielone pączki na gałązkach- strach pomyśleć, co się stanie, jak się nagle zimie odwidzi ;:14
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Witam :wit

Justynko ja ją pochwalę jak puści korzonki :)
Kelpie Ja myślę, że zimy już nie będzie ;:185 . No może jedynie delikatne nocne przymrozki i dlatego oleandry trzymam jeszcze w domu bo się trochę o nie boję
Trzymam kciuki za Twoją tricolorkę (za swoją też bo kobieta czeka ;:198 ).

Moi panowie już wiedzą co kupić żeby sprawić mi radość :tan . Kiedyś kupowali czekoladki ale pojaśniłam im ,że jednak wolałabym co innego bo d....rośnie . I o dziwo mimo braku miejsca na parapecie?. zmieścił się ...
Oto Plamiak
Obrazek
Obrazek
Stefanotis
Obrazek
Hoja Bella
Obrazek
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01