WITAM WIECZOROWO . Dzis zjawił sie brat i jak zwykle pograliśmy trochę w karty ,ale nic mi nie szło i przegrałam
TOSIA niestety jutro mnie nie będzie, bo brat zabiera mnie na wycieczkę do Przeczyc. Czyżbyś też kupiła nową różę

Ty taka przeciwniczka róż
IWONKO są chwasty tylko ich nie widać ,ale jakbyś poszukała to znajdziesz

Wiesz emeryci nie mają co robić
HALINKO czy w pobliżu nie macie jakiegoś ogrodniczego tylko tak daleko musisz jechać po kwiaty . Iryski są niziutkie jak będziesz chcieć to powiedz a narcyzy to jesienny zakup i ciekawe czy w przyszłym roku zakwitną
BASKA co Wy wszyscy z tymi chwastami

u mnie one nie rosną na grządkach tylko na chodniku . Kurcze znowu robi się busz

a myślałam ,że będą puste miejsca a tu nie ma
HALINKO cieszę sie ,że Ci się podoba i znalazłaś czas ,żeby zajrzeć do mnie
IZO ,żeby tylko paprocie ,ale także pełno sadzonek malin przeszło do mnie . Zwróciłam mu grzecznie uwagę . Korzenie jak ch,,,,,pokazałam mu a mam tam nowe ciemierniki wsadzone a te korzenie takie wredne . Wykopał tę malinę sam . Mam nadzieję ,ze już wiecej młodych sadzonek nie zobaczę . U mnie znowu słonka jak na lekarstwo mam tylko do 15 w tym miejscu a potem ogródek tonie w szarości
ANIU chyba posadzę ją na mini różance gdyż tam wypadł mi John Laing i chyba pójdzie w to miejsce pachnąca i piękna . Tam teraz będzie totalny misz -masz Fresja z Tom -Tomem, Gloria ,Kristal, Walzertraum, Blue Parfum i jeszcze Barcarole i Shropshire . Kurcze czy to będzie pasować . Większość starych róż ma już pączki pnące też już zaczynają sie budzić na całego
GRAŻYNKO dzisiaj miał już 8 kwiatów ,ale z powodu braku słonka nie obejrzałam ich tylko widziałam pączusie . Mój rat śmiał sie ze mnie ,że znów kupiłam różę