Leśny ogród Moni68 cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.7

Post »

Moniko!
Na początek daj mu powąchać wierzchnią część dłoni. Myślę, że Cię polubi i będzie
słuchał. Komendy wydawaj stanowcze i krótkie "nie wolno" poskutkuje. Kiedy kupiłam
swoja sunię 3 dni nie jadła, warczała zachowywała się dziwnie. Dopiero po rozmowie
z Panem, który zajmował się tresurą trochę się wyjaśniło. Miałam ją 16 lat i nie mogę
o niej zapomnieć. Była kochanym dobrze ułożonym psiakiem. ;:196
A lilie masz cudowne ;:138 ;:138
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Dorotko, z zasady wszystko sadzę w gruncie, bo nie lubię doniczek w ogrodzie :lol: Zauważyłam, że calle świetnie rosną przy kwasolubach i w półcieniu. Wykopuję na początku listopada jeszcze kwitnące. Trochę się trzeba przy tym namęczyć, bo mają ogromne korzenie :lol:

Krysiu, dziękuję za rady ;:196 Mam nadzieję, że okażą się skuteczne, bo psiny mi żal...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Monika

piesio piesiem....ale zerknij spokojnie przy "łyskaczu" na cuda w linku coto Ci podałam ( chyba poprzednia strona) :lol:
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Moniczko, a co to za cudna roślina na pierwszym zdjęciu u dołu? Takie marmurkowe liście? Jestem zauroczona. :shock:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak warczy i nie da podejść to lepiej go unikać. Dobrze zrobiłaś.
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko moje calle kwitly juz w maju i czerwcu za wcześnie wysadziłam do doniczek a pożniej do gruntu teraz kwitnie tylko 1 w kolorze zółtym. A mam w kilku kolorach.
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gizmo ma piękny i wielgachny kwiat a także pięknie pachnie . . Szkoda pieska chce zwrócić na siebie uwage ,ale zrobisz jak bedziesz uważała . Szkoda ,żeby Pawełek bał się wejśc do ogrodu . Minął czas Rh teraz w kolejce są lilie i liliowce ,które u Ciebie równie pięknie kwitną . Ten mój Rh ma nadal takie jasne a na dodatek takie powykrzywiane listki . Nie wiem co mu dolega chociaż ma już pączki kwiatowe ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Gizmo też mam, jestem nią zachwycona, taka bielsza biel, ogromne kwiaty i pachnie upojnie.
Snują się teraz te liliowe wonie po ogrodzie, nawet maciejkę przygłuszyły :wink:
Callę mam w doniczce, ale takiej produkcyjnej, zagłębionej całkiem w ziemi,
jesienią wykopuję z doniczką i daję do przechowalni - całkiem zadowolona jestem z tej metody :P
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniczko lilijki prześliczne, wspaniale wygląda Holland beauty na tle zieleni drzew :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane, witam wieczorkiem :D
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy ;:167 Jestem wściekła!! Pies musi definitywnie odejść- dzisiaj już i ja straciłam cierpliwość, a moja wyrozumiałość spadła do zera. Niestety, to stworzenie ma wyjątkowo niszczycielskie zapędy- bilans wypada zdecydowanie niekorzystnie. Pies zniszczył mi dwie hosty od Poli, porozgryzał większość wykopanych cebul tulipanów i narcyzów :shock: , o podkopanej żółtej magnolii nawet nie chcę myśleć. Gminę będę nękać kilkoma telefonami dziennie i w końcu go zabiorą. Jakoś ich tłumaczenie mnie nie przekonuje, bo najlepiej jest wszystko zwalić na ludzi.
Wybaczcie, ale nie mam siły dzisiaj pisać, więc tylko kilka zdjęć na dobranoc :wit

Jeszcze raz Gizmo i lilia od Krysi- krysp ;:167
Obrazek Obrazek

OT Shocking i Ovatie
Obrazek Obrazek
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Moniś bardzo ci współczuje zniszczonych roślin ;:196 masz rację piesek nie nadaje się do ogrodu, taka psuja zawsze będzie tak robił wiem coś o tym ;:108
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Moniu twój "nymph (?)" wygląda jak nymph ;) Pachnie ? Moje właśnie kwitną i pachną obłędnie.
Z robiną namieszałam. Przejrzałam jeszcze raz uważnie foty oraz moje notatki i wygląda na to, że masz robinę a u mnie zakwitła jakaś pomyłka ale nie za robinę, bo te siedzą w innym wiadrze. Boję się, że mam ją zamiast fossano.
W gminie pewnie liczą na to, że przez kilka dni przyzwyczaicie się do psa na tyle, że u was zostanie i problem sam się rozwiąże.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Monia, powiedz gminie że jeśli ci go nie zabiorą dziś, to jutro pakujesz go w samochód i wypuszczasz im go na ich teren (najlepiej do budynku).

A do straży miejskiej dzwoniłaś?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, dziękuję ;:196 Hosty na pewno odbiją, magnolii nic się nie stało, ale czeka mnie zakup tulipanów i narcyzów. Psa na razie nie widzę, łudzę się, że zniknął :lol: :lol:

Uleńko, pachnie mocno :lol: W całym ogrodzie czuć lilie :lol: Fossano u mnie już przekwitają.
Jak zakwitną wszystkie nowe lilie, będę wiedziała, czego nie mam z zamówionych. Coś mi się wydaje, że niektóre odmiany są jedynie w katalogu.

Dominiko, dzwoniłam- odpowiedzieli, że to nie leży w ich gestii :twisted:
Dwa lata temu przybłąkała się do mnie szczenna suka, czekałam tydzień, aż gminni urzędnicy raczyli ją zabrać. Codziennie rano z przerażeniem sprawdzałam, czy nie ma szczeniaków :lol: A urzędas skwitował to stwierdzeniem- taki ładny piesek, przecież ma pani dużo miejsca :shock: :shock: Ręcę opadają...

OT Jameson
Obrazek
Miłego dnia :wit
AFRYKA
Mój ogród.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Monika

zadzwoń do TOZ-u lub Pogotowia zwierzęcego - przyjadą i zabiorą a przy okazji nie wwalą go do schroniska a poszukają może czegoś lepsiejszego....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”