Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Słońce!!!!
Nawet nie wiesz, jak ogromną radość mi wczoraj sprawiłaś ;-)
Do biura wróciłam uśmiechnięta i rozpromieniona!!!!!, Humor mi sie poprawił na cały dzień. Dziękuję Ci bardzo!!!!!!! :P :P
Czasem tak niewiele potrzeba, aby świat dookoła nabrał piękniejszych barw!!!!
Ty wczoraj wniosłaś promyk słoneczka do mojego zasmutego chmurami Wrocławia i nastroju ;-)
Czekam na kolejną porcję fotek z Twojego ogrodu!
Ależ profesjonalnie opisałaś swój ogród ;-)
Pozdrówka!!! Lecę dalej harować!
Nawet nie wiesz, jak ogromną radość mi wczoraj sprawiłaś ;-)
Do biura wróciłam uśmiechnięta i rozpromieniona!!!!!, Humor mi sie poprawił na cały dzień. Dziękuję Ci bardzo!!!!!!! :P :P
Czasem tak niewiele potrzeba, aby świat dookoła nabrał piękniejszych barw!!!!
Ty wczoraj wniosłaś promyk słoneczka do mojego zasmutego chmurami Wrocławia i nastroju ;-)
Czekam na kolejną porcję fotek z Twojego ogrodu!
Ależ profesjonalnie opisałaś swój ogród ;-)
Pozdrówka!!! Lecę dalej harować!
-
- 200p
- Od: 11 mar 2012, o 08:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Iwonko ! W pełni podzielam Twoją uwagę o silnych wiatrach. Wydaje się że następuje zmiana klimatu. Przez ostatnie trzy lata również u mnie silne i częste wiatry stwarzają coraz więcej kłopotu. W większości ogród jest osłonięty roślinami iglastymi a jednak czasem wiejące z wszelkich możliwych kierunków wyłamują nowe pędy róż i rododendronów.Mata jest dobrym chwilowym rozwiązaniem bo żywopłot niestety rośnie długo.
Uwaga o spamie nie dotyczy żadnej konkretnej osoby, chodzi mi tylko o to że odwiedzając nasze ogrody bardzo trudno w masie postów znaleźć przydatne informacje. Zgadzam się jednak z tym że nawet takie ogólnikwe stwierdzenia też są b. miłe.
Serdecznie pozdrawiam ! Bolek
Uwaga o spamie nie dotyczy żadnej konkretnej osoby, chodzi mi tylko o to że odwiedzając nasze ogrody bardzo trudno w masie postów znaleźć przydatne informacje. Zgadzam się jednak z tym że nawet takie ogólnikwe stwierdzenia też są b. miłe.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko zrobiłam sobie wieczorny spacer po Twoim ogródku.
bardzo miły zresztą.
Pięknie jest u Ciebie... masz zadbany i uporządkowany ogródek i dużo kwitnących kwiatów.
Zgromadziłaś też fajniste rojniczki i takie nietypowe.
Domowe roślinki też są cudne......a grudniczka co roku wystawiam na podwórko do cienia i później w zimie ładnie kwitnie.
Pozdrawiam.

Pięknie jest u Ciebie... masz zadbany i uporządkowany ogródek i dużo kwitnących kwiatów.
Domowe roślinki też są cudne......a grudniczka co roku wystawiam na podwórko do cienia i później w zimie ładnie kwitnie.

Pozdrawiam.

- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Witaj EluElizabetka pisze:Iwonko zrobiłam sobie wieczorny spacer po Twoim ogródku.bardzo miły zresztą.
Domowe roślinki też są cudne......a grudniczka co roku wystawiam na podwórko do cienia i później w zimie ładnie kwitnie.![]()
Pozdrawiam.

Dziękuję za odwiedziny i bardzo się cieszę , że ci się podoba
Ostatnio ze względu na pogodę zaniedbałam troszkę ogród

Rano jak popatrzyłam to uśmiech pokazał mi się na twarzy

- iwonaxp
- 1000p
Tak masz rację że mata tylko tymczasowa.Myślałam o zastosowaniu czegoś podobnego ja na fotce poniżejBolesław Śron pisze:Witaj Iwonko ! W pełni podzielam Twoją uwagę o silnych wiatrach. Wydaje się że następuje zmiana klimatu. Przez ostatnie trzy lata również u mnie silne i częste wiatry stwarzają coraz więcej kłopotu. W większości ogród jest osłonięty roślinami iglastymi a jednak czasem wiejące z wszelkich możliwych kierunków wyłamują nowe pędy róż i rododendronów.Mata jest dobrym chwilowym rozwiązaniem bo żywopłot niestety rośnie długo.

Niestety skarpa na której miały by się znajdować chyba uniemożliwia nam takie rozwiązanie ( skarpa jest nasypem i jest tam duży przeciąg - opór wiatru) . Po za tym koszt byłby dosyć wysoki a M mówi ze i to też się niszczy , ze sporo pracy trzeba włożyć w konserwacje i takie tam .Muszę jeszcze to wszystko przemyśleć.
Gdybym mogła mieć takie jak na fotce - Bajka
- iwonaxp
- 1000p
Wczoraj uprzątnęłam ogród:) wreszcie radość na niego patrzeć
Róże zaczynają ładnie wyglądać , clematisy rozkwitają i juka też
część lili mi przekwitła i nie zdążyłam się nimi nacieszyć podobnie jak kilka ismen .Zakwitły podczas deszczu i szybciutko obgniły
czekam na kilka lili które są jeszcze w pakach , ale zrobiłam błąd bo posadziłam w lekko zacienionym miejscu i mocno poszły w górę muszę je popodpierać:)

- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
Cześć Słonko, fajnie że trochę porobiłaś w ogrodzie. ja niestety nie mam ostatnio czasu nawet żeby tam zajrzeć i pooglądać i porobić fotki. Albo leje, albo jestem zajęta... ;-)
Może w sobotę uda sie coś porobić, bo strasznie chwasty zarosły
Dziś jadę do szkółki po Twoją różę, mam nadzieję że uda mi się ją kupić
Miłego dnia Słoneczko!!!
Może w sobotę uda sie coś porobić, bo strasznie chwasty zarosły

Dziś jadę do szkółki po Twoją różę, mam nadzieję że uda mi się ją kupić

Miłego dnia Słoneczko!!!
- iwonaxp
- 1000p
witaj Anusia
Z niecierpliwością czekam na informacje od ciebie czy udało ci się zdobyć Pepino
U mnie dzisiaj pada i dość solidnie już zaczęło wczoraj , mam jednak nadzieję , że weekend otuli nas ciepłem słonecznym
Wczoraj niestety nic nie zdziałam w ogrodzie bo rozkładaliśmy basen i zeszło nas do godz. 20
Rano jak wstałam basen był już prawie pełny i teraz tylko prawdziwego lata wypatrywać 
Z niecierpliwością czekam na informacje od ciebie czy udało ci się zdobyć Pepino

U mnie dzisiaj pada i dość solidnie już zaczęło wczoraj , mam jednak nadzieję , że weekend otuli nas ciepłem słonecznym

Wczoraj niestety nic nie zdziałam w ogrodzie bo rozkładaliśmy basen i zeszło nas do godz. 20

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Witaj Iwonko
Pomalutku nadrabiam zaległości forumowe bo u mnie trwa gorące lato i nie mogę wysiedzieć w domu
Jak u Ciebie pogodowo
.....weekend w basenie.....hmmmmmm....zapowiada się wakacyjnie
Roślinki po tych deszczach jak dostaną solidną porcję słonka , na pewno ruszą jak oszalałe
Miłego weekendu Iwonko

Pomalutku nadrabiam zaległości forumowe bo u mnie trwa gorące lato i nie mogę wysiedzieć w domu

Jak u Ciebie pogodowo

Roślinki po tych deszczach jak dostaną solidną porcję słonka , na pewno ruszą jak oszalałe

Miłego weekendu Iwonko

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- iwonaxp
- 1000p
Witaj JasminaJaśmina pisze:O Twoim ogrodzie mogłabym do rana ochy i achy sametroszkę odgapiłam
rojniki
![]()
![]()
pieknie wygladają na Twoich zdjeciach .Mam pytanie czy pod tą korą jest jeszcze jakaś folia ? czy wtedy mniej sie rozrastają? który sezon je masz Iwonko i czy był z nimi problem?

- iwonaxp
- 1000p
Nio właśnie Basiu zazdroszczę ci tej pogody u mnie tylko wczoraj była naprawdę letnia pogoda a dzisiaj po niej zostało tylko wspomnienieCynthia pisze:Witaj Iwonko![]()
Pomalutku nadrabiam zaległości forumowe bo u mnie trwa gorące lato i nie mogę wysiedzieć w domu![]()
Jak u Ciebie pogodowo.....weekend w basenie.....hmmmmmm....zapowiada się wakacyjnie
![]()
![]()
Roślinki po tych deszczach jak dostaną solidną porcję słonka , na pewno ruszą jak oszalałe![]()
Miłego weekendu Iwonko

Zakwitły mi lilie orientalne , które juz sa w flakonie

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witaj IWONKO wreszcie skończyłam tapetowanie ,ale mam już serdecznie dosyć . Wstawiłam wczoraj parę kwitnących lilii . Cieszę się ,że słoneczko świeci także u Ciebie i poprawia Ci humor . Niestety deszcze dobrze wpłynęły na roślinki ,ale tekże i na chwasty . Oby taka pogoda utrzymała się jak najdłużej .