Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Słońce!!!!

Nawet nie wiesz, jak ogromną radość mi wczoraj sprawiłaś ;-)

Do biura wróciłam uśmiechnięta i rozpromieniona!!!!!, Humor mi sie poprawił na cały dzień. Dziękuję Ci bardzo!!!!!!! :P :P

Czasem tak niewiele potrzeba, aby świat dookoła nabrał piękniejszych barw!!!!

Ty wczoraj wniosłaś promyk słoneczka do mojego zasmutego chmurami Wrocławia i nastroju ;-)

Czekam na kolejną porcję fotek z Twojego ogrodu!

Ależ profesjonalnie opisałaś swój ogród ;-)

Pozdrówka!!! Lecę dalej harować!
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Aniu dziękuję za miłe słowa :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
bolekso
200p
200p
Od: 11 mar 2012, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Iwonko ! W pełni podzielam Twoją uwagę o silnych wiatrach. Wydaje się że następuje zmiana klimatu. Przez ostatnie trzy lata również u mnie silne i częste wiatry stwarzają coraz więcej kłopotu. W większości ogród jest osłonięty roślinami iglastymi a jednak czasem wiejące z wszelkich możliwych kierunków wyłamują nowe pędy róż i rododendronów.Mata jest dobrym chwilowym rozwiązaniem bo żywopłot niestety rośnie długo.
Uwaga o spamie nie dotyczy żadnej konkretnej osoby, chodzi mi tylko o to że odwiedzając nasze ogrody bardzo trudno w masie postów znaleźć przydatne informacje. Zgadzam się jednak z tym że nawet takie ogólnikwe stwierdzenia też są b. miłe.
Serdecznie pozdrawiam ! Bolek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko zrobiłam sobie wieczorny spacer po Twoim ogródku. :D bardzo miły zresztą.
Pięknie jest u Ciebie... masz zadbany i uporządkowany ogródek i dużo kwitnących kwiatów.
Zgromadziłaś też fajniste rojniczki i takie nietypowe.
Domowe roślinki też są cudne......a grudniczka co roku wystawiam na podwórko do cienia i później w zimie ładnie kwitnie. :wink:
Pozdrawiam. :D
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Elizabetka pisze:Iwonko zrobiłam sobie wieczorny spacer po Twoim ogródku. :D bardzo miły zresztą.
Pięknie jest u Ciebie... masz zadbany i uporządkowany ogródek i dużo kwitnących kwiatów.
Zgromadziłaś też fajniste rojniczki i takie nietypowe.
Domowe roślinki też są cudne......a grudniczka co roku wystawiam na podwórko do cienia i później w zimie ładnie kwitnie. :wink:
Pozdrawiam. :D
Witaj Elu :)

Dziękuję za odwiedziny i bardzo się cieszę , że ci się podoba
Ostatnio ze względu na pogodę zaniedbałam troszkę ogród :( ale od wczoraj jest już odświeżony i uporządkowany :)Sporo się napracowałam byłam bardzo zmęczona ( dzisiaj też to odczuwam) ale warto było:)
Rano jak popatrzyłam to uśmiech pokazał mi się na twarzy :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Bolesław Śron pisze:Witaj Iwonko ! W pełni podzielam Twoją uwagę o silnych wiatrach. Wydaje się że następuje zmiana klimatu. Przez ostatnie trzy lata również u mnie silne i częste wiatry stwarzają coraz więcej kłopotu. W większości ogród jest osłonięty roślinami iglastymi a jednak czasem wiejące z wszelkich możliwych kierunków wyłamują nowe pędy róż i rododendronów.Mata jest dobrym chwilowym rozwiązaniem bo żywopłot niestety rośnie długo.
Uwaga o spamie nie dotyczy żadnej konkretnej osoby, chodzi mi tylko o to że odwiedzając nasze ogrody bardzo trudno w masie postów znaleźć przydatne informacje. Zgadzam się jednak z tym że nawet takie ogólnikwe stwierdzenia też są b. miłe.
Serdecznie pozdrawiam ! Bolek
Tak masz rację że mata tylko tymczasowa.Myślałam o zastosowaniu czegoś podobnego ja na fotce poniżej
Obrazek
Niestety skarpa na której miały by się znajdować chyba uniemożliwia nam takie rozwiązanie ( skarpa jest nasypem i jest tam duży przeciąg - opór wiatru) . Po za tym koszt byłby dosyć wysoki a M mówi ze i to też się niszczy , ze sporo pracy trzeba włożyć w konserwacje i takie tam .Muszę jeszcze to wszystko przemyśleć.

Gdybym mogła mieć takie jak na fotce - Bajka
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Wczoraj uprzątnęłam ogród:) wreszcie radość na niego patrzeć :) Róże zaczynają ładnie wyglądać , clematisy rozkwitają i juka też :) część lili mi przekwitła i nie zdążyłam się nimi nacieszyć podobnie jak kilka ismen .Zakwitły podczas deszczu i szybciutko obgniły :( czekam na kilka lili które są jeszcze w pakach , ale zrobiłam błąd bo posadziłam w lekko zacienionym miejscu i mocno poszły w górę muszę je popodpierać:)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Cześć Słonko, fajnie że trochę porobiłaś w ogrodzie. ja niestety nie mam ostatnio czasu nawet żeby tam zajrzeć i pooglądać i porobić fotki. Albo leje, albo jestem zajęta... ;-)

Może w sobotę uda sie coś porobić, bo strasznie chwasty zarosły :-)

Dziś jadę do szkółki po Twoją różę, mam nadzieję że uda mi się ją kupić :-)

Miłego dnia Słoneczko!!!
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

witaj Anusia
Z niecierpliwością czekam na informacje od ciebie czy udało ci się zdobyć Pepino :)
U mnie dzisiaj pada i dość solidnie już zaczęło wczoraj , mam jednak nadzieję , że weekend otuli nas ciepłem słonecznym :)
Wczoraj niestety nic nie zdziałam w ogrodzie bo rozkładaliśmy basen i zeszło nas do godz. 20 :( Rano jak wstałam basen był już prawie pełny i teraz tylko prawdziwego lata wypatrywać :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Pospacerowałam po waszych ogrodach :) nacieszyłam oczy :) a teraz życzę miłego weekendu :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Jaśmina
100p
100p
Od: 11 cze 2009, o 15:51

Post »

O Twoim ogrodzie mogłabym do rana ochy i achy same :D troszkę odgapiłam :D rojniki :lol: :lol: :lol: pieknie wygladają na Twoich zdjeciach .Mam pytanie czy pod tą korą jest jeszcze jakaś folia ? czy wtedy mniej sie rozrastają? który sezon je masz Iwonko i czy był z nimi problem?
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Witaj Iwonko :wit
Pomalutku nadrabiam zaległości forumowe bo u mnie trwa gorące lato i nie mogę wysiedzieć w domu :D
Jak u Ciebie pogodowo :?: .....weekend w basenie.....hmmmmmm....zapowiada się wakacyjnie :wink: :D
Roślinki po tych deszczach jak dostaną solidną porcję słonka , na pewno ruszą jak oszalałe :!:
Miłego weekendu Iwonko ;:168
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Jaśmina pisze:O Twoim ogrodzie mogłabym do rana ochy i achy same :D troszkę odgapiłam :D rojniki :lol: :lol: :lol: pieknie wygladają na Twoich zdjeciach .Mam pytanie czy pod tą korą jest jeszcze jakaś folia ? czy wtedy mniej sie rozrastają? który sezon je masz Iwonko i czy był z nimi problem?
Witaj Jasmina :) pod korą mam folię dla rojników to żaden problrm i tak sie mocno rozrastają .Nie wymagają większej pielęgnacji ale uważam że jak są zbyt gęste należy je przerywać i wtedy będą większe .U mnie one sa trzeci rok . A myślę ze dlatego są takie duże bo jak nawozem podsypuje kule to z wodą na pewno dostanie się i rojnikom :) ale to tylko tak sobie tłumaczę :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Cynthia pisze:Witaj Iwonko :wit
Pomalutku nadrabiam zaległości forumowe bo u mnie trwa gorące lato i nie mogę wysiedzieć w domu :D
Jak u Ciebie pogodowo :?: .....weekend w basenie.....hmmmmmm....zapowiada się wakacyjnie :wink: :D
Roślinki po tych deszczach jak dostaną solidną porcję słonka , na pewno ruszą jak oszalałe :!:
Miłego weekendu Iwonko ;:168
Nio właśnie Basiu zazdroszczę ci tej pogody u mnie tylko wczoraj była naprawdę letnia pogoda a dzisiaj po niej zostało tylko wspomnienie :( Nie jest jednak najgorzej - nie pada i czasem słonko przedziera się przez chmury.Roślinki troszkę się zregenerowały.
Zakwitły mi lilie orientalne , które juz sa w flakonie :) zakwitły clematisy , datura obsypana kwiatami i juki pokazały swoje piękne .Ciekawe czy zdążę się nimi nacieszyć zanim.....przyjdzie deszcz a zapowiadają na dniach :(
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witaj IWONKO wreszcie skończyłam tapetowanie ,ale mam już serdecznie dosyć . Wstawiłam wczoraj parę kwitnących lilii . Cieszę się ,że słoneczko świeci także u Ciebie i poprawia Ci humor . Niestety deszcze dobrze wpłynęły na roślinki ,ale tekże i na chwasty . Oby taka pogoda utrzymała się jak najdłużej .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”