Ogród Idy74 2009r cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ida74 pisze:Cynthio kartacze to Pyzy z mięsem :lol:Wielkości dłoni,posypane skwarkami i polane smalcem. One są wspaniałe,pyszne ,obłędne ,smakowite,ale.....baaaaardzo kaloryczne :!: :!: :!: i ja ich Niestety :cry: :oops: nie umiem robić.Jak się weżmie jednego kęsa to ....koniec...przepadłeś z kretesem.... :lol:
Ja umiem tylko robić zwykłe pyzy i jak już je zrobę ,to sama zjadam prawie cały gar :oops: :lol:...........a te kartacze ,to opisałaś bardzo apetycznie ;:8 ,,chyba poszukam przepisu na necie :wink:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i nastał piątek :D Nareszcie weekend :!: :!: :!:
U mnie popadało tylko ciutkę .Ale to co się dzieje w Polsce :shock: takie zalania ...i wichury.
Sezon warzywniczy nie jest udany...Szkoda :cry: tyle pracy włożyłam w sadzenie pomidorów na ogrodzie.Zawiązały się tylko pierwsze grona.reszta usycha.Pietruszka mizerna.marchew może byći buraki .Z cebuli chyba :roll: nic nie będzie .Dynie opiły się wody i nie zawiązują owoców.Ziemniaki gniją .Chwast rośnie na potęgę.

Moniko w tym roku dalie radzą sobie nieżle,kwitną na potęgę.Mężowi przeszło
Cynthio w sumie kartacze i pyzy to to samo chyba :roll: Jak będziesz je jeszcze raz robić to daj mi znać -przyjadę ;:113
Mariasen cieszę się z tego prusznika .Duży kwitnący krzew wygląda niesamowicie :shock: ;:113

Właśnie się dowiedziałam dlaczego moje pomidory tak słabo dojrzewają.Codziennie rano mój m po cichu zjada je sobie na śniadanie . 8) A tak chciałam zrobić zdjęcia dużej ilości kolorowych pomidorów.
On twierdzi,że nie po to czekał rok na moje pomidory ,żeby teraz ich nie zjadać.A zdjęcia to sobie mogę porobić jak będzie wysyp... :lol:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

heh Iduś no niestety taka pogoda... :roll: u mnie tez wczoraj przeszła wichura i wszystko rano leżało... aż się zapłakałam... ale pojechałam do ogrodniczego kupiłam kije bambusowe i podpierałam coś się dało...
A z cukinii, dyń tak się cieszyłam, bo takie ogromne, i pierwszy rok je sadziłam o tu.... dynie w ogóle się własnie nie zawiązują... a cukinia gnije... a może da się je jakoś pobudzić do kwitnienia i zawiązywania owoców? może można poprzycinać pędy dyń?
ida74
---

Post »

Witajcie wieczorkiem :D
Dzisiaj udało mi się popróbować wynalazków pomidorowych .Jedne były trafione,a drugie takie sobie.

ALU współczuję pogody.Widziałam co się działo SODOMA I GOMORA ;:111 Co do dyni bądz dobrej myśli może zawiąże jeszcze owoce ,przecież zbieramy dojrzałe w pażdzierniku. :D Obrazek

I fotka sympatyczna na dobranoc :lol: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ida74 pisze:Cynthio kartacze to Pyzy z mięsem :lol:Wielkości dłoni,posypane skwarkami i polane smalcem. One są wspaniałe,pyszne ,obłędne ,smakowite,ale.....baaaaardzo kaloryczne :!: :!: :!: i ja ich Niestety :cry: :oops: nie umiem robić.Jak się weżmie jednego kęsa to ....koniec...przepadłeś z kretesem.... :lol:

i śmietaną 36% na to -pychota- w mojej rodzinie mówią na nie cepeliny :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IDUŚ fajnie masz tych pomidorków różnego kalibru . No widzisz poniekąd M. ma racje . Nie ma to jak prosto z krzaczka świeżutkie ,czerwoniutkie . Przecież na nie czeka się cały rok i lepiej jak sie je zje niż miały by się zepsuć . Lilijka ma piękne kolorki . U mnie jeszcze nie wszystkie lilijki zakwitły też czekam z niecierpliwością na ich kwiaty . Miłego dnia . Z tymi kartaczami narobiłaś smaka . Ja robię też takie pyzy z mięsem i z roztopionym boczkiem wędzonym .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

ida74 pisze:
Cynthio w sumie kartacze i pyzy to to samo chyba :roll: Jak będziesz je jeszcze raz robić to daj mi znać -przyjadę ;:113
Iduś, O.K. ;:333 :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Fajny ten prusznik. Nie znam roślinki a tak ładnie kwitnie. Duży rośnie?
Dzwonek karatawski :?: :shock: Kwiaty jak rozwar ale liście to chyba od czegoś innego są na tym zdjęciu?
ida74
---

Post »

K....wa mać złamałam nogę i właśnie założyli mi gips ;:145 ;:145 ;:145 Co ja teraz zrobię :cry: :?: :twisted:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Ido co się stało że złamałaś nogę .
Tyle pracy w domu a TY ze złamaną nogą?
Iduś bardzo mi Cię żal pewnie bardzo boli .
Na 4 zdjęciu to tojad niebieski-biały , kiedyś miałam na tamtej działce ale nie zabrałam teraz żałuję .
A ten kwiatuszek na otarcie łez skarbie

;:168

Obrazek
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Iduś jak to się stało :?: :?: Bardzo ci współczuję :( :( ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IDZIU coś Ty narobiła . na pewno bardzo Cię boli . ;:196 i to teraz jak najwięcej roboty
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IDZIU coś Ty narobiła . na pewno bardzo Cię boli . ;:196 i to teraz jak najwięcej roboty
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ida wiesz po ;:102 zrobiło mi się bardzo smutno ;:145 , gdyby nie złe samopoczucie wsadziłabym swoje cztery litery do samochodu i ....... miałabyś mnie na głowie . Trzymaj się ;:196
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Gdzie byłaś i co robiłaś, że złamałaś nogę :?: Współczuję Ci bardzo! Trzymaj się!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”