Niedawno wróciłam z grilla u sąsiada ( dziś nie padało , ale pod wieczór znowu zrobiło się chłodno

), a tu, jak widzę miałam gości w ogrodzie

To miłe... Odpowiadam po kolei :
Coma 95 - mój ogród nie jest ogromny

Ma ok. 1500m2. Większa część znajduje się za domem , co bardzo mnie cieszy, zapewnia bowiem spokój i intymność. Mogę sobie więc pozwolić na picie porannej kawy na tarasie - w pidżamce

. Część frontowa jest mniejsza i bardziej narażona na zerkających przechodniów... Niestety boczne części są wąskie...
Alinko Jukki oczarują dopiero , gdy raczą zakwitnąć, na co nie tracę nadziei.
mme33 PODAGRYCZNIK jest bardzo łatwy w uprawie (i w cieniu i w słońcu). Właściwie on "uprawia się sam"

Trzeba go natomiast trzymać w ryzach , bo lubi się ekspansywnie rozrastać. Ja wyrywam go wraz z korzeniami wszędzie tam , gdzie jest nieproszonym gościem. Można też fragment rabaty , na którym chcesz go mieć otoczyć plastikową taśmą -borderem (wys. 30cm. dostępna w Castoramie, OBI, itp), która będzie wkopana w ziemię. P. ma płytki system korzeniowy , a kłącza też prawie pod powierzchnią ziemi, więc to go "zablokuje".
Teraz idę do Ciebie
vertigo To kamienie - żółty granit. Wybrane w miarę płaskie, o różnej wielkości i kształcie. Zostały osadzone w ziemi, a następnie całość obsiana trawą. Kosi się normalnie , kosiarką , jak trawnik.
Olu, Bernadko witam Was

Bernadko, ogród ma ok. 1500m2 i ma 10 lat.