Przydomowy ogród emerytki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogród emerytki

Post »

Witaj Halinko pięknie u Ciebie i te hosty super, szkoda by ich było mam 3 rodzaje i chciałam jeszcze kupić, ale na razie sprzedawali bez nazw i liści więc czekam. Pozdrawiam miłego wieczoru życzę i słoneczka ;:196 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halinko wielkie dzięki za dobre serce,ale ja już nie mam miejsca na hosty.
Zapisałam sobie nazwę tej hosty.
Coś się u nas chmurzy,może popada.
Pa,pa.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Halinko :wit
Nie zazdroszczę Ci pracy z wykopywaniem roślin spod płotu ;:185 Na szczęście pochmurna pogoda sprzyja takim przeprowadzkom, ale praca w deszczu do przyjemnych nie należy. Ja też ciągle zaglądam do zapisków próbując odtworzyć nazwy i te dawniej kupione jakoś ogarniam, gorzej z tymi nowymi, wiele też mam bezimiennych, bo albo dostałam od kogoś, albo była pomyłka i nie wiem co kupiłam ;:7
Halinko, nie mogę nie zachwycić się znów Twoimi hostami, ale i serduszkami i wszystkimi cudeńkami, które pokazujesz ;:63 Naprawdę piękne ;:215
Miłego wieczoru, a jutro pogodnego dnia ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Halinko, z jaką przyjemnością nasyciłam się widokami z Twojego ogrodu ;:oj Wszystko u Ciebie rośnie, jakby szykowało się na jakąś wystawę. Tulipany jak marzenie, piękne, kolorowe i jeszcze tak pokazane, jakby były najważniejsze. Najbardziej spodobały mi się te w kolorze przydymionego różu, takie proste, a jednocześnie ogromnie eleganckie ;:215 Hosty pysznią się świeżą zielenią, niektóre jeszcze zwinięte jak naleśniczki, a inne już pokazują okazałe liściory. I a dodatek wszystko takie zdrowiutkie. U mnie niestety w tym roku coś zniszczyło wiele liści, tulipany, brunery- podziurawione jak sito ;:222 Cesarskie korony cudownie zakwitły, moje coś właśnie położyło, może mróz, tak jak piszesz? Nigdy ich coś takiego nie spotkało, leżały pokotem, nawet zdjęcia nie zdążyłam im zrobić. Podejrzewałam jakieś zwierzę, bo wyglądały jak połamane, ale może się myliłam? Ogród masz jak z innej bajki, czyściutki, wypielęgnowany, wszystko kwitnie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Czyżby martagony już U Ciebie kwitły? Na pewno je podgrzewasz, skoro są takie wyrywne ;:63
Miłego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witajcie :wit

Jadziu bardzo Ci współczuję,wyobrażam już sobie jak się męczysz ;:167
Dziękuję w imieniu kwiatków i przykro mi,ale nie znam nazwy tego tulipana.Kupione w Biedronce,kartoniki z nazwami wsadziłam w doniczki, ale wszystko się rozpadło.
Pozdrawiam i miłego tygodnia ;:196

Jeszcze się trzymają
Obrazek

Obrazek

Beatko dziękuję , jest to serduszka Gold Heart i trzyma kolor cały czas, troszeczkę mi przymarzła i jutro muszę ją wykopać, może mi się uda jej nie stracić :wink: Raczej tej trawy jeszcze nikomu się nie udało przezimować.
Pozdrawiam cieplutko ;:196

Rodki już pękają
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alu dziękuję w imieniu host ;:167 Zależy gdzie je kupujesz, ja swoje wszystkie w sklepach internetowych i z nazwami nie ma problemu, owszem zdarzają się pomyłki, ale raczej sporadycznie.
Pozdrawiam cieplutko i miłego tygodnia ;:196

Dzisiaj po deszczu

Obrazek

Obrazek

Danusiu z tym miejscem większość z nas ma problem, ja już do sklepów nie zaglądam ;:306 U mnie jest trochę deszczyku, a dzisiaj nawet była burza, ale na szczęście nie groźna . Jutro w końcu mają przyjść do tego płotu to na pewno będzie padać ;:145
Pozdrawiam gorąco ;:196

Obrazek

Obrazek

Halinko miło mi i dziękuję w imieniu podopiecznych ;:167 Pogoda bez deszczu jutro bardzo wskazana, gdyż jutro mają zaczynać burzyć stary płot, ale więcej jak pewne, że będzie padać. U mnie zawsze jak mam poważniejsze prace to leje ;:145 Halinko nie wiem jak ja to przeżyję, przecież to nie możliwe, aby nie podeptali i nie zniszczyli moich roślinek ;:131
Pozdrawiam cieplutko i udanego tygodnia ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko dziękuję bardzo za pochwały ;:167 , troszkę popadało i od razu wszystko ruszyło.
Mnie też te tulipany bardzo przypadły do gustu, ale i te pomarańczowe dla mnie też były ładne. Sporo się jeszcze trzyma
całkiem dobrze, dzisiaj zauważyłam jeszcze zielone pąki. Przykro słyszeć, że masz tak poniszczone roślinki, może to sprawka gradu ;:145 Martagony mam dopiero drugi sezon,w zeszłym były tak kiepskie, że miałam je wyrzucić, ale dałam im szansę i przesadziłam. Pomogło i widzę, że zakwitną.
Pozdrawiam cieplutko i udanego tygodnia ;:196

Dzisiaj tak wyglądały tulipany w przydymionym różu

Obrazek

Obrazek

Piwonia Armani w końcu zakwitnie
Obrazek

Kilka jeszcze dzisiejszych zdjęć, aby nie straciły na czasie, gdyż będę trochę zajęta i nie wiem kiedy tutaj wpadnę, Wasze ogrody odwiedzę jak tylko czas pozwoli. Dobranoc ;:4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Halinko ;:196
Tulipanki prześliczne. Ten, o którego pytała Jadzia, to może być Flaming Flag.
Też takie kupowałam w biedronce.
Ślimaki nam po tych opadach grasują a Ty im takie malownicze zdjęcia robisz. ;:173
Może W tych doniczkach ochronisz trochę te hosty przed ślimakami.
Podobno najlepiej chronią doniczki metalowe, tak pokazywali w programie Gardener's Word.
Pozdrawiam serdecznie ;:3 ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Halinko, przepięknie w Twoim ogrodzie ;:138 ;:138 ;:138 .
Tulipany, cudna serduszka, rozkwitające rododendrony i azalie, a hosty ;:oj , jakie piękne!
Stopowiec oparł się przymrozkom ;:63 , pachnący wawrzynek i śliczne paprocie :tan
Halinko, mam wrażenie, że brunera "zjada" mi funkie ;:223
Te, które rosną przy rozrośniętych kępach brunery, z roku na rok marnieją :!: .Z dużych, już rozrośniętych kęp, w tym roku jedna pokazała już tylko dwa kły ;:145
Pogodnych dni Ci życzę, żeby wymiana ogrodzenia przebiegła jak najszybciej i ekipy wrażliwej na piękno roślin, żeby obyło się bez strat ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Halinko oby prace przy wymianie płotu przebiegły sprawnie i bez zniszczeń roślinnych. Piękna kolekcja host, podziwiam że znasz wszystkie ich nazwy, mnie to szybko ulatuje.
Serduszki śliczne, mnie ostała się tylko jedna. Siostrzenicy córka bardzo ją lubi, ostatnio prosiła abym jej kupiła sadzonkę, muszę jechać do ogrodniczego poszukać, tak dziecko prosi od kilku lat, to muszę bo obiecałam i jeszcze zapytała jakie kolory kwiatów są. Jak jej powiedziałam to zapytała czy może mieć kilka, to mus kupić co najmniej dwie odmiany ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Cudowności same :shock: w Twoim przydomowym ogrodzie Halinko! ;:215 Czas mamy piękny, niestety nie w pełni możemy korzystać z jego uroków.. Szkoda!
Rodki już zaczynają popis a hosty czarują olbrzymimi liśćmi ;:138 ;:215

Dobrego dnia! ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Halinko, mam nadzieje, że przy robocie z ogrodzeniem Twoje roślinki nie ulegną zniszczeniom, ale przy wysadzaniu i wsadzaniu ich z powrotem się napracujesz. Tyle, że możesz przy okazji coś niecoś pozmieniać.
Niezmiennie się zachwycam Twoimi hostami ;:215
Tulipanki też jeszcze ładnie wyglądają, te liliokształtne też mam, kupowałam je pod nazwą Doll's Minuet, a te ciemno bordowe na fotce wyżej to mogą być Queen of night.
Dobrej pogody Halinko na czas prac przy ogrodzeniu ;:168 :wit
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witajcie :wit :wit

Krysiu,Marto,Dorotko,Maryniu,Halszko dziękuję za odwiedziny i pochwały ;:196 Na wasze posty odpowiem w wolniejszym czasie,ale chciałam pokazać co u mnie . Był płot i nie ma płotu i nawet nie padało ;:306
Pozdrawiam cieplutko i miłego popołudnia ;:196 ;:4

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
I coś przyjemniejszego

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Halinko

Widzę że praca wre, na pewno troszkę zniszczeń będzie ale roślinki szybko się regenerują , u nas cały czas coś koło domu się robi a dość rośliny na tym bardzo nie cierpią, choć my się oczywiście tym martwimy, pamiętam jak robiliśmy kostkę w tamtym roku i też bałam się a tu zupełnie niepotrzebnie panowie widząc moje zamiłowanie do roślin, bardzo uważali. Hosty urocze i ilość ogromna ;:138 teraz ich listeczki pokazują piękne kolorki. Oryginalny kolor kwiatów Rododendrona ;:167 Halinko pięknie u Ciebie, pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Halinko hosty uwielbiam w takiej fazie, świeże i na wysokich nogach. ;:oj
Jak taki ciężki sprzęt pracuje, to ogród w niebezpieczeństwie. ;:202
Życzę, żeby prace szybko się skończyły i żebyś mogła uporządkować rośliny. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aż mnie ciarki przeszły widząc tę koparę i tyle roślin wkoło ;:174 .Halinko oby szybko uporali się z pracą i nie narobili zniszczeń ;:196 ;:168 https://images85.fotosik.pl/894/8d7657ddeafe9d27.jpg tych wspinaczy oczywiście nie może zabraknąć u mnie też wspinają się nie tylko te mniejsze również a gusta żywieniowe im się zmieniają .Teraz dla odmiany pożarły wszystkie liście Mahonii ;:222 Fakt wyrosną nowe tylko teraz muszę pilnować,żeby nie było powtórki Roślin mnóstwo i sporo rarytasów .Kurcze muszę jesienią zajrzeć do B może znajdę te cudne tulipany te liliokształtne też śliczne.Słonecznego tygodnia ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Halinko nie jest źle, koparka wyrwała wszystko, szybko to idzie. Oby nie było dużych strat roślinnych. Po gąsienicach nie zazdroszczę miejsc do równania.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”