Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Post »

Lucynko kochana teraz to ja sercem jestem z Tobą ;:168 , działeczka jeszcze chwilkę pocieszy, no ale nie cieszy nic człowieka jak zmartwienia ma, życzę siły i spokoju ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

LUCYNKO!
Ale orgia rudbekii rozchodników, dalii i pięknych kwiatuszków...aż mi dech zaparło :D
Twoja aktywność wzrasta, a moja spada...Nie dziwię się jakby u mnie było tak kolorowo o jesieni i końcu lata nie pomyślałabym nawet przez chwilę. A ja wszędzie widzę przekwitające rośliny :roll:
Życzę zdrówka i radosnego tygodnia ;:196 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko w takiej przykrej dla Ciebie chwili,ale muszę napisać,że dziś paczka poszła.Prosiłaś o wiadomość.Chyba jutro powinnaś otrzymać.
Trzymaj się ciepło. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne Chryzantemy .Kiedyś je nie lubiła.
A od kilku lat powiększam ich ilość w ogrodzie. ;:173
Różyczki też śliczne.
Dobrego dnia Lucynko ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko bardzo lubię chryzantemy, nawet ich zapach mi nie przeszkadza.
Szkoda, że czas jeżówek się kończy, ich urok odkryłam tu na forum, moja kolekcja tego sezonu się powiększyła, ale nazw oczywiście nie znam.
Ściskam Cię serdecznie ;:196
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Siedzę w domu i czekam na pocztę i na kuriera. Dobrze się składa, że w jednym dniu, tym bardziej że nie muszę dziś wyjeżdżać.
Na działce ostatnio byłam w niedzielę i jeśli przesyłki przyjadą w sensownym czasie, to dzisiaj się jeszcze przejdę. M zabrał Misię i pojechał, więc wrócimy razem.
Zimno na dworze, ale słonecznie i wiatr nieco zelżał. Prognozy na najbliższe dni nie są obiecujące, ciągle brakuje deszczu.

Iwonko0042 - dziękuję, kochana jesteś. ;:167 ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek

Marysiu - przesadzasz, kochana, orgia kwiatów to już wspomnienie, aktualnie jest ich coraz mniej, ale dziękuję za tę miłe ocenę. ;:196
Dziękuję za dobre życzenia, ;:167 które nawet w części zaczynają się sprawdzać. Trochę mi się nastrój poprawił, tylko obawiam się, że nie na długo.
Tobie życzę wspaniałych efektów w tworzeniu nowych elementów aranżacji ogrodu i zdrówka oczywiście. ;:167 ;:79 Naturalnie również dużo ;:3 ;:3

Obrazek

Obrazek

Danusiu - dziękuję. ;:196 Aktualnie jest nieco lepiej, czekam więc na pocztę i jednocześnie na kuriera, który ma przynieść zamówione wcześniej rośliny.
Po odebraniu przesyłki od Ciebie, natychmiast Cię o tym poinformuję. ;:108

Obrazek

Obrazek

Aniu - chryzantemy zawsze lubiłam, nawet kupowałam do wazonów, a teraz cieszą mnie na rabatach. ;:333 Różyczki już kończą, tylko pnące jeszcze mają dość dużo kwiatów, ale one późno zaczęły powtarzać.

Obrazek

Obrazek

Dorotko - również lubię chryzantemy, zawsze je lubiłam, ;:131 ale na działce mam od niedawna.
Jeżówki też odkryłam niedawno, też na forum i także staram się powiększać ich kolekcję. :lol:
Uściski odwzajemniam. ;:168 ;:196

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia. ;:4 ;:4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko kochana, trudno jest pocieszyć przed nieuniknionym, jestem z Wami i mocno przytulam. ;:168
Pamiętaj o tym, że wszystkich Nas to czeka i kiedyś spotkamy się w Anielskich ogrodach. ;:167
Nasze ogrody powoli szykują się do zimowego snu, rośliny muszą wypocząć i nabrać sił przed kolejnym, bogatym sezonem.
Teraz Marcinki i chryzantemy mają swoje 5 minut i jesiennie ozdabiają rabatki. A kobea bajeczna.;:215
Pozdrawiam serdecznie, zdrówka i dużo sił życzę, aby przetrwać te trudne chwile. ;:79 ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No proszę i u Ciebie Lucynko asterki poszły na całego!
U mnie niestety muszę Cię zmartwić znowu nocą siąpiło...gdyby tak się dało jakimś rurociągiem deszcz przelać to podzieliłabym się.
Nie przesadzam naprawdę masz dużo i kolorowo, u mnie żółty zwycięża :D ale ja nie mam awersji więc niech kwitną, a asterki na razie niziutkie zaczynają :D Róże mizernie kwitną i krótko.
Nocnego podlewania i słoneczka w dzień...pomylności dla Was ;:4 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Plany są po to, by je zmieniać. Wczoraj na działce jednak nie byłam, dzisiaj też się nie wybieram.
Za to na poprawę humoru kurier dostarczył zamówione cebule. Głównie lilii.

Obrazek

A dzisiaj odebrałam na poczcie przesyłkę od Danusi [danuta z]. Roślinki moczą nóżki.

Obrazek

Dziękuję pięknie, Danusiu ;:180 ;:196 , tylko musisz napisać, co mi posłałaś, bo nie wszystkie roślinki rozpoznaję. ;:24

Pogoda u mnie okropna. Wiatr chce głowę urwać, ale słoneczko też przebija się przez chmury, a nocą nawet deszczyk popadał, co szczególnie mnie ucieszyło. W związku z niechęcią do odwiedzenia działeczki w taką wredną pogodę, wybieram się do ogrodniczego po jakieś sensowne tulipany, bo z góry zakładam, że 3/4 ubiegłorocznych myszy zeżrą albo coś innego je unicestwi, trzeba więc uzupełnić ewentualne braki, by wiosna była kolorowa.

Stasiu - odkryłam, że w tym samym czasie pisałyśmy: Ty w moim, ja w Twoim wątku.
Jestem przygotowana na nieuniknione, ale i tak na to nie jest się gotowym nigdy. ;:185
Jesień, choć potrafi być piękna, to jednak smutna pora roku. ;:108 Smutna, bo wieszczy niedaleką zimową aurę i pustki na rabatach. Tak więc trzeba się cieszyć tymi roślinami, które jeszcze cieszą oczy.
Wszystkie dobre życzenia przygarniam z wdzięcznością w ;:167 A zdrówka i Wam życzę ;:167 ;:167 oraz dużo sił w jesiennych pracach ogrodowych. ;:196

Marysiu - asterki rozkręcają się, a rozrosły się już tak, że będę musiała niektóre z nich ograniczyć. ;:303
Nic a nic mnie nie zmartwiłaś. ;:185 Cieszy mnie również pogoda adekwatna do oczekiwań innych :tan , nawet jeśli u mnie się nie sprawdza, ale i na moją działkę minionej nocy spadło trochę deszczówki. ;:63
U mnie też teraz góruje żółć, którą też lubię. Szczególnie w pochmurne dni, bo to takie małe słoneczka. ;:215
Twoje życzenia się spełniają, za co serdeczne dzięki. ;:167 ;:196

Podczas ostatniego pobytu na działce widziałam dojrzewające papryki. Mam nadzieję, że już nabrały pełnych rumieńców.

Obrazek

Ciekawostka. Mamy trzy jabłonie. Jedna jest obsypana owocami, druga chwali się jednym jedynym jabłuszkiem, trzecia nie ma ani jednego.

Pierwsza.
Obrazek

Obrazek

Druga. Obrazek

Trzeciej nawet fotki nie cyknęłam, bo i po co...

Miłego dnia. ;:4 ;:3 ;:3
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Czyli jedna jabłonka na za 3. :)
Ach te nowe roślinki ja one cieszą.
Ja do twoich-moich floksow codziennie zaglądam. Mam nadzieję, że dobrze się przyjmą. ;:196
Sporo tych cebulowych. I lilie - suuper!! ;:167
To dzielzany takie słoneczne , piękne ?
Dobrego dnia Lucynko ;:3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko i tak dobrze, że choc jedna jabłonka dała owoc, u nas niestety owoców było sporo ale poopadały, a te kilka co sie ostało to na bieżąco zjedliśmy, a takie pyszne byly ;:108 , pięknie kwitnie kobea ;:215 ;:215 ja też czekam na dostawe roślin zamówionych, ale kiedy ja je posadzę ;:185 , a cieszą takie nowinki, cieszą, pozdrawiam Lucynko ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Lucynko cieszę się,że paczuszka dotarła.Niech wszystko się przyjmie i dobrze rośnie.
Ja kupiłam tulipany i jeszcze 2 róże w naszej B.... .Nie mogłam się oprzeć pokusie.
Co wysłałam a to o co prosiłaś.Napisałam u mnie. :D
U nas wieje i leje już któryś dzień z rzędu.Lało wczoraj,lało całą noc i dziś z przerwami na słońce.
Lucynko a u mnie nic i nikt nie je tulipanów.Mam nakopane pół wiaderka plastikowego.Są niezbyt duże ,raczej małe więc pójdą na kompost.

Życzę poprawy zdrowia dla Twojej mamy.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lucynko wiem przez co przechodzisz ja w jednym roku straciłam mamę a na drugi rok tatę pod koniec czułam się tak jak Ty zmęczona i nic mnie nie cieszyło jestem z Tobą trzymaj się bo dużo teraz zależny od Ciebie. Działka niech będzie odskocznia jest potrzebna w takich chwilach i dużo to daje mnie to pomogło żeby nie zwariować. Zakupy wspaniałe tez czekam na dostawę miała być za dwa dni i dalej nic nie ma . Pozdrawiam życzę dużo słoneczka i ciepełka.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witam ponownie.
Polowanie na tulipany udane. Najpierw zajrzałam do Biedronki, ale nic mi się tam nie podobało, więc poszłam trochę dalej do ogrodniczego, gdzie kupiłam dwadzieścia cebulek, pięć odmian po cztery sztuki. Tylko kiedy ja to wszystko powsadzam....
Wiatr nieco się uspokoił, nawet deszczyk delikatnie ziemię pomoczył, choć głównie słoneczko przyświecało.

Aniu - floksy to jak chwasty, przyjmą się na pewno. ;:108
Lilie - moja miłość, ;:167 więc już się cieszę na ich kwiaty, a wraz z nimi przyjechało trochę irysków i czosnków, będzie nieco urozmaicenia.
Te 'słoneczne' kwiatki to cynia perska, jedna roślinka, a kwitnie tak, jakby było ich kilka. ;:138
Całuję ;:196 i powrotu do zdrówka życzę. ;:167

Obrazek Szałwia 'Plumosa'.

Iwonko0042 - u nas tak pospadały wszystkie morele. Zgniły na drzewie zanim zaczęły dojrzewać i tak sobie leciały. Podobnie późna brzoskwinia. Żal było patrzeć na te biedne owoce. ;:174
Koba w tym roku u mnie szaleje wprost i nawet kilka torebek nasiennych wyprodukowała. ;:303
Też mam problem z posadzeniem swoich cebulek, z tym że u mnie jest to wynik braku czasu, a i pogoda wstrzymuje mnie przed wyprawą na działkę. ;:131 Aktualnie nie wolno mi się przeziębić, muszę być w formie.
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Obrazek Werbena patagońska.

Danusiu - kochana, raz jeszcze ślicznie dziękuję za roślinki ;:196 , tylko ja o takie nie prosiłam i podejrzewam, że ktoś będzie zawiedziony. ;:108 Nie będę ich odsyłała, bo wszystkie są ładne i już moje, ale sprawdź, proszę, komu ich nie posłałaś.
Zazdroszczę Ci sytych nornic, bo u mnie to one wcinają cebulki tulipanowe, liliowe tudzież wszystkie inne, które im smakują. ;:223 Widać moje nornice wielkie łakomczuchy. ;:oj
Mama, niestety, powoli gaśnie i o poprawie nie ma co marzyć, nie mniej bardzo Ci dziękuję. ;:167

Obrazek Dziewanna austriacka.

Alu - dziękuję serdecznie za słowa wsparcia. ;:167
Bardzo Ci współczuję tak wielkiej straty w tak krótkim czasie. ;:168
Firma kurierska, która do mnie dostarcza paczki z jednego ze sklepów internetowych, zawsze jest bardzo punktualna, co bardzo mnie cieszy, tym bardziej że i sklep jest niezawodny. ;:303
Pozdrawiam wzajemnie i również poprawy pogody życzę. ;:196

Obrazek Smagliczka nadmorska.

Dobranoc. ;:19
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Witaj Kochana Lucynko ;:196 Nareszcie jestem po urlopie, weselu syna i ich tygodniowym miodowym miesiącu, kiedy to wspólnie z rodzicami synowej, tzn na zmianę, pilnowaliśmy bliźniaków przez ten czas. No i jak się trochę czasowo odkopałam, to pogoda się zepsuła. W dodatku od kilku dni nieprzyjemnie wieje, co jest szczególnie dokuczliwe. Ale widziałam dziś w TV, że weekend zapowiada się obiecująco.

Nadrobiłam zaległości i z wielką przyjemnością pooglądałam Twoje śliczne kwiatuchy. Uwielbiam bywać w Twoim ogródeczku. A dwubarwny bieluń, dalia kołnierzykowa szczególnie wpadły mi w oko. Ale też piękne rudbekie mimo, że podobnie jak u mnie trochę omączone No i ten śliczniutki dzielżan - zeszłej jesieni dostałam od sąsiada w takim samym kolorze, tylko mój jest wysoki, a muszę przyznać, że bardziej mi się podoba ten u Ciebie - jest bardziej kompaktowy.

Jabłonki, chociaż ja mam papierówki, to w tym roku też obrodziły różnie. Jedna miała sporo owoców, druga - na palcach policzyć.

Gratuluję zakupów i nowych nabytków - niech rosną na pociechę.
A ja całkiem zapomniałam o lakach przez te moje rodzinne zamieszanie, gdybym miała bliżej, to z chęcią bym skorzystała z Twojej propozycji .

Za to pięknie kwitną u mnie darowane przez Ciebie aksamitki, te większe są jak chryzantemy - jestem nimi zachwycona - jeszcze raz dziękuję za nasionka.

Kończąc życzę Kochana Wam Wszystkim zdrowia i spokoju w tym trudnym dla Was czasie ;:168

Pozdrawiam ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”