Witam ponownie.
Polowanie na tulipany udane. Najpierw zajrzałam do Biedronki, ale nic mi się tam nie podobało, więc poszłam trochę dalej do ogrodniczego, gdzie kupiłam dwadzieścia cebulek, pięć odmian po cztery sztuki. Tylko kiedy ja to wszystko powsadzam....
Wiatr nieco się uspokoił, nawet deszczyk delikatnie ziemię pomoczył, choć głównie słoneczko przyświecało.
Aniu - floksy to jak chwasty, przyjmą się na pewno.
Lilie - moja miłość,

więc już się cieszę na ich kwiaty, a wraz z nimi przyjechało trochę irysków i czosnków, będzie nieco urozmaicenia.
Te 'słoneczne' kwiatki to cynia perska, jedna roślinka, a kwitnie tak, jakby było ich kilka.
Całuję

i powrotu do zdrówka życzę.

Szałwia 'Plumosa'.
Iwonko0042 - u nas tak pospadały wszystkie morele. Zgniły na drzewie zanim zaczęły dojrzewać i tak sobie leciały. Podobnie późna brzoskwinia. Żal było patrzeć na te biedne owoce.
Koba w tym roku u mnie szaleje wprost i nawet kilka torebek nasiennych
wyprodukowała.
Też mam problem z posadzeniem swoich cebulek, z tym że u mnie jest to wynik braku czasu, a i pogoda wstrzymuje mnie przed wyprawą na działkę.

Aktualnie nie wolno mi się przeziębić, muszę być w formie.
Pozdrawiam wzajemnie.

Werbena patagońska.
Danusiu - kochana, raz jeszcze ślicznie dziękuję za roślinki

, tylko ja o takie nie prosiłam i podejrzewam, że ktoś będzie zawiedziony.

Nie będę ich odsyłała, bo wszystkie są ładne i już moje, ale sprawdź, proszę, komu ich nie posłałaś.
Zazdroszczę Ci sytych nornic, bo u mnie to one wcinają cebulki tulipanowe, liliowe tudzież wszystkie inne, które im smakują.

Widać moje nornice wielkie łakomczuchy.
Mama, niestety, powoli gaśnie i o poprawie nie ma co marzyć, nie mniej bardzo Ci dziękuję.

Dziewanna austriacka.
Alu - dziękuję serdecznie za słowa wsparcia.
Bardzo Ci współczuję tak wielkiej straty w tak krótkim czasie.
Firma kurierska, która do mnie dostarcza paczki z jednego ze sklepów internetowych, zawsze jest bardzo punktualna, co bardzo mnie cieszy, tym bardziej że i sklep jest niezawodny.
Pozdrawiam wzajemnie i również poprawy pogody życzę.

Smagliczka nadmorska.
Dobranoc.