Idę na spacer po ogrodzie, a później pozałatwiać kilka spraw, bo się nazbierało.
Wiosna już niedługo... cz. 23
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosna już niedługo... cz. 23
Kapie z dachu, słońce świeci, gęsi (kilka sztuk) już przyleciały...spokojnie Renatko, to dopiero połowa lutego...
Tak sobie tłumaczę...
Idę na spacer po ogrodzie, a później pozałatwiać kilka spraw, bo się nazbierało.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu kochana wiem, wszystkim się chętnie dzielisz, ale myślę, że skoro jest kapryśny, a u nas zimy bezśnieżne, to będę miała z nim kłopot, ja wiesz wszystko chętnie przyjmuję i rozmnażam, ale chyba po operacji coś się odmieniło, zrobiłam się rozsądniejsza, a może jedna mnie naprawili bardziej niż chciałam 
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pączki i roślinne i smażone
- Margo_margo

- Od: 27 lip 2014, o 13:08
Jak to trzy lata? Ja posiałam w zeszłym roku i żądam od niego kwiatków już w tym!!!Maska pisze: Na tego zmiętolca czekałam trochę, bo to bylinowy i dostałam go od Irminki. Dwa lata tylko rozetki, a w trzecim![]()
![]()
To życzę tego trzeciego![]()
Ale i tak wysieję znów w tym roku bo te z poprzedniego strasznie marniutkie były i nie wiem czy zimę przetrzymają.
Pozdrawiam słonecznie, cieplutko i wiosennie
Bo to już wiosna, prawda?
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Alu nie jest to dużo mróz więc chyba powinno być dobrze, rośliny jeszcze się nie rozhartowały
Miłego bo słoneczny to jest
Spokojnie Renatko
dzisiaj powiedzieli, że nie dajmy się zwieźć ...zima jeszcze się nie skończyła
Iwonko o rany żeby Cię tylko z zielonej choroby nie wyleczyli
bo tego chyba nie chcielibyśmy
Zobaczymy czy mój Stefanek przezimuje, bo póki co jest nakryty kartonem i śniegiem
Krysiu ta część ogrodu długi czas była trawnikiem z ogniskiem, bo niby dla wnuków żeby sobie mogli pograć w piłkę. Moje wnuki leniwce i nigdy w piłkę nie grali ale ziemia nie wyeksploatowana, więc jak skopałam i posadziłam rośliny to takie co powinny mieć 1,5 m mają 2,5 m
. Już tęsknię za takim widokiem 
Małgosiu dostałam kłącza maków latem i posadziłam od razu ale adoptowały się tak długo, być może dlatego, że u mnie ziemia ciężka, a ja jej nie rozluźniłam. I bardzo się ucieszyłam że w końcu pojawiły się kwiaty. Miałam takie wieloletnie maki to zamiast się rozrastać...znikały
, a marzyłam o rabacie makowo chabrowej i chabry szaleją a maki
Teraz posieje im te jednoroczne i będzie ślicznie
Parę widoczków z ogrodu na dzisiaj

Kiedyś go szukałam

Miłego popołudnia
Miłego bo słoneczny to jest
Spokojnie Renatko
Iwonko o rany żeby Cię tylko z zielonej choroby nie wyleczyli
Zobaczymy czy mój Stefanek przezimuje, bo póki co jest nakryty kartonem i śniegiem
Krysiu ta część ogrodu długi czas była trawnikiem z ogniskiem, bo niby dla wnuków żeby sobie mogli pograć w piłkę. Moje wnuki leniwce i nigdy w piłkę nie grali ale ziemia nie wyeksploatowana, więc jak skopałam i posadziłam rośliny to takie co powinny mieć 1,5 m mają 2,5 m
Małgosiu dostałam kłącza maków latem i posadziłam od razu ale adoptowały się tak długo, być może dlatego, że u mnie ziemia ciężka, a ja jej nie rozluźniłam. I bardzo się ucieszyłam że w końcu pojawiły się kwiaty. Miałam takie wieloletnie maki to zamiast się rozrastać...znikały
Parę widoczków z ogrodu na dzisiaj

Kiedyś go szukałam

Miłego popołudnia
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Marysiu jak tam Twoje wysiane karczochy. Swoje wysiałam dwa dni temu i zobaczę, co z nich wyrośnie. Zostało mi jeszcze nasionek, więc mogę się podzielić, wszystkiego nie wysiałam.
- Maska

- Kontakt:
Asiu jeszcze żaden nie wyszedł, a moje chyba posiałam w niedzielę. Jednak jeszcze się nie denerwuję 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,nie mam dzielżanu żółtego ,ale sobie już zapisałam do zamówienia ,byłam w sklepie ogrodniczym po ziemię do siania,ale jeszcze nic nie sieję ,za parę dni dopiero zaczynam ,były nasiona karczocha ,nie kupiłam ,bo mówiłaś ,że wysiejesz dla mnie też ,może Ci wzejdą ,jeżeli będziesz miała mało,to napisz ,wtedy kupię ,może mi wyjdą
mówię Ci jaka jestem udana z tymi siewami
rzeczywiście tak wygląda na zdjęciu,że Twój dzielżan jaśniejszy,a mój bardziej czerwony,chyba ,że zdjęcie tak przekłamuje,pozdrawiam i spokojnego popołudnia i buziaczki dla Ciebie 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Marysiu
Piękne widoczki nam zaserwowałaś
Śliczne dzielżany
Nad dzielżanami to świecznica ??? nie masz przypadkiem nasionek ?
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę
Śliczne dzielżany
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Marysiu-śnieg do morza-u mnie ani śladu,wracając z pracy widziałam krokusy,piękne,żółciutkie.A dziś w B przyjrzałam się kwiatowym nasionkom,penie coś kupię.A amforę,zobaczyłam u ciebie pierwszy raz,szczerze mówiąc z lucerną mi się skojarzyła 
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
To będziemy cierpliwie czekać na młode siewki.
- Maska

- Kontakt:
Martusiu już pisałyśmy o żółtym dzielżanie
może w tym roku rozrośnie się oddolnie, bo ta wiecha to na jednym patyczku, ale pamiętam jak pisałyśmy to ktoś napisał że u niego tak samo rośnie. Spróbuję go przyciąć na wiosnę
Będę też musiałam ten brązowy przyciąć, bo rośnie na 2 m i się pokłada. Jak rok temu przycięłam połowę, żeby zobaczyć jak to jest to obydwa (przycięty i nie przycinany) tak samo wybujały i kwitły w jednym czas
Karczochy posiane i nigdy nie było problemu więc myślę że i tym razem. Jak coś to u nas są nasiona i będę jeszcze raz siać
Dzielżany może uda się porównać w sezonie
Miłego wieczoru
Tereniu niestety nie zbierałam nasion świecznicy
dostałam ją od Marysi mar i bardzo ładnie się rozrasta
Widziałam że szukasz nasiona Ipomopsis r. ja sobie kupiłam na Al. i jak coś wyrośnie to będę za rok nasiona
Trzymaj się cieplutko
Kasiu bo rośliny mają podobne listeczki, tylko amorfa to krzew a obie należą do bobowatych
Co masz zamiar siać jednoroczne czy byliny? Krokusy? u mnie wszystko pod śniegiem i to taką zmarzniętą skorupą 
Asiu Droga ile my się jeszcze naczekamy
to dopiero początki 
Tereniu niestety nie zbierałam nasion świecznicy
Trzymaj się cieplutko
Kasiu bo rośliny mają podobne listeczki, tylko amorfa to krzew a obie należą do bobowatych
Asiu Droga ile my się jeszcze naczekamy
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja znów buszowałam dziś w ogrodniczym i kolejne nasionka przytargałam
Uzależnieni tak mają!
Znalazłaś u siebie nasionka Dalii Kołnierzykowej? Jak nie, to już nie szukaj, bo mam dla Ciebie!

Znalazłaś u siebie nasionka Dalii Kołnierzykowej? Jak nie, to już nie szukaj, bo mam dla Ciebie!

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...
- Maska

- Kontakt:
Reniu nie mam kołnierzykowej, zmienną miałam i jak pisałam przechodzę na dalie siane, bo chyba są mnie kłopotliwe. Dziękuję
ale mnie wystarczy trochę parę nasionek
Oj tym razem chyba ja będę miała pół salonu, bo jakbyś widziała ile ja mam nasion
ale część wysieję w tunelu w kwietniu 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu, muszę zapytać bo mam dylemat. Śniegu już nie ma, więc poszłam obejrzeć co słychać na rabatach. I nie widzę jeżówek.
Jak one po zimie wybijają? Mam je pierwszy rok.